personel maaş programı

Sigortasız işçi deneme süresi ne kadardır.?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Yil52
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
sigortasız işçi deneme süresi ne kadardır? işe girdikten ne kadar sonra mecburidir..

Ynt: Sigortasız işçi deneme süresi ne kadardır.?

Böyle bir süre yoktur.
İşçi işe girmeden bir gün önce çalışmaya başladığı tarih itibari ile girişi yapılır.
Deneme süresi işe giriş ile başlar, 2 ay yapılabilir en fazla, toplu sözleşmelerle 4 aya kadar çıkarılabilir.

ben 2009 un 7. ayında işe girdim ama benmle bi sözleşme gibi vs. birşey yapılmadı sigortamı da 2010 un 3 ayında yaptılar şimdi benm bunu kanıtlayan 2 şaidim ve 2009 un 10. ayından kestiğim 1 bilet ve 2010 un 1.2.3. aydan kestiğim bir kaç bilet var bunlar kanıt olmaya yeter mi? herhangi bir olay sonrasında..

Şahitlerle birlikte yeterlidir.Ad-Soyad ve imzanızın olduğu evraklar daha sağlam olur.

aslında bi kaç kez arabalarına ceza kesilmişti ve tebligatlar gelmişti başka konularla ilgili onların hepsine ben imza attım ama burda örnekleri aslı vs. yok bunları bulma şansım var mı postaneden??

Sanmam.Dosyaları karıştırıp, bulman gerekir sanırım.
Kolay gelsin.

Sanirim torba kanunla 25 yas alti denemesi suresi 4 aya cikacak
maasi Elden mi aldiniz

Evet elden aldım ...

Sanirim aracla musterilere gidiyorsunuz
ayni isyerinde calisanlar belki cekinir sahitlik yapmaya ama gittginiz yerdeki kisileride sahitlik gosterebilirsiniz
hizmet tespit davasi Avukatlarin sevdigi davalardan oldugunu dusunuyorum
bir Avukatla calismaniz menfaatinize olacaktir

İşe girdiği gibi sigortalı yapılması gerekiyorsa deneme süresinin esprisi nedir?

haklısınız .. şöyle bişey duydum yasal olarak elden maaş vermek yasakmış sanırım bankaya yatırılması gerekiyormuş bu doğruysa eğer kimseye gerek kalmaz sanırım? bana para verilirken elden sözlüm yanımdaydı ama ne yazıkki o da ocak 15 sıralarında askere gidicek yani onu bu durumda şait gösteremiyorum sanırım ?

mes_ar ' Alıntı:
İşe girdiği gibi sigortalı yapılması gerekiyorsa deneme süresinin esprisi nedir?

Esprisi deneme süresi içerisinde ihbarsız taraflar sözleşmeyi fesih edebilmesi. İhbar tazminatsız ;)

haklısınız .. şöyle bişey duydum yasal olarak elden maaş vermek yasakmış sanırım bankaya yatırılması gerekiyormuş bu doğruysa eğer kimseye gerek kalmaz sanırım? bana para verilirken elden sözlüm yanımdaydı ama ne yazıkki o da ocak 15 sıralarında askere gidicek yani onu bu durumda şait gösteremiyorum sanırım ?

Zaten gösterseniz de onun şahitliği kabul olmaz yakınınız olduğu için.

peki yasal olarak bankaya yatırılması konusunda bi bilginiz var mıdır ? teşekkr ederm :)

maaş.. yasal olarak maaşlarımızın banka aracılığıyla hesabımıza yatırlması gerekiyormuş sanırım ???

maaşların banka aracılığıyla ödenmesinin şartı var. Çalışan sayısı 10 ve üzerinde olursa zorunlu. Eğer bu rakamın altında ise zorunlu değil tercihe göre

Merhaba;

Ben de 25.12.2010 tarihinde işe girmiş olmama rağmen sigortam 19.03.2011 tarihinde başlatıldı.İşverenin açıklaması ise deneme süresi.Ben işe giriş tarihimi bir şekilde ispat edebilirim.
Peki yeni çıkan kanuna göre 10 kişi ve üstü personel çalıştıran iş yerleri işçi maaşlarını banka aracılığı ile yapmak zorundaymış. Ben bu işyerinden yeni ayrıldım. Burada 13 kişi çalışıyordu ancak sadece 3 kişi sigortalı idi. Ben 13 kişi çalıştığını nasıl ispat edebilirim ya da nereye şikayet edebilirim?

Teşekkürler...