fonradar

Şirket aracı ile ilgili yapılan kaza hk.

Üyelik
20 Eki 2010
Mesajlar
6
Konum
izmir
Merhaba kolay gelsin şirket aracı ile şirket çalışanı yolda bir kişiye çarparak yaralanmasına neden oluyor ve hastane masrafları şirket tarafından karşılanıyor daha sonra şirket sahipleri ödedikleri bu masrafları çalışan personelinden alabilirmi?
 
Ynt: Şirket aracı ile ilgili yapılan kaza hk.

Selamlar
Sorunuza ilişkin direkt alabilir veya alamaz demek çok zor.Benzer örnek ve yorumlara bakmak lazım.
Şirket ile çalışanı arasında sözleşme var mı,bu sözleşme de araç kullanımı ve doğabilecek kaza ve hasarlarla ilgili yaptırım konusunda bir ibare var mı?İrdelemek lazım.Normalde mantıken masrafları çalışana rücu edebilir,ücret kesintisi yoluyla tahsil edebilir,ama sözleşme ile bu durum belirlenmeyince kanun karşısında işverende böyle bir hak talep edemeyebilir.benzer örnekleri bularak yorumlamak daha doğru olacaktır.
Saygılar
 
Ynt: Şirket aracı ile ilgili yapılan kaza hk.

Borçlar Kanununda yer alan kusursuz sorumluluk hallerinden istihdam edenin sorumluluğu vakası. Ödenen masrafa ve tazminatlar için müstahdemlere kusuru oranında rücu edilebilir.

Bu arada konunun Borçlar Hukuku bölümüne taşınması daha uygun olur diye düşünüyorum. Yok eğer ödenen masraf ve tazminatların gider yazılıp yazılmayacağını tartışacaksak ayrıca buradan devam edilebilir.
 
Ynt: Şirket aracı ile ilgili yapılan kaza hk.

5520/11
Kabul edilmeyen indirimler
g) Sözleşmelerde ceza şartı olarak konulan tazminatlar hariç olmak üzere kurumun kendisinin, ortaklarının, yöneticilerinin ve çalışanlarının suçlarından doğan maddî ve manevî zarar tazminat giderleri.
 
Üst