Şirket İçi Smmm İş Devri

MUSTAFA KAYADUMAN

Katkı Sunan Üye
Üyelik
20 May 2020
Mesajlar
224
Konum
istanbul
Herkese iyi bayramlar şirketin içinden bir çalışanımız smmm sınavlarını verdi.Şimdi odaya gidip belgesini alacak ve dışarıdan gelen smmm den işleri devir alacak, işveren öyle uygun gördü.Peki bunun için dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir, eski smmm nin de zorluk çıkartmaması işi savsaklamadan etik bir şekilde devretmesi için nelere dikkat etmemiz lazım acaba?
 
Sözleşme yaptığınız ve asgari ücret tarifesine uyduğunuz taktirde herhangi bir ekstra birşey yapmanıza gerek yok.....
 
Yeni arkadaşımız bence belgeyi alırken odayla görüşsün.Sanıyorum "bağımlı çalışanlar" kütüğüne kaydolmalı.Bunun içinde sgk belgesi vs.isterler.Bağımsız çalıştığım için tam prosedürü şu an bende bilmiyorum.
Sonrası klasik devir-teslim, sözleşme vs.işlemleri.
 
Sayın Mustafa Bey

O arkadaşımız muhakkak iyi birisidir. Bence biraz pişse onu o müşavir arkadaşla biraz götürse derim. Zira bu işler muhasebe kitaplarında yazdığı gibi değil cezalar malum yoksa arkadaşın şevki kırılır.

Bizim atalarımızın bir lafı var '' Irmak geçilirken at değiştirilmez diye''

Bir şevkle belge alınıyor ama sonu hüsranla biten çok şeyler var. Ben o arkadaşımız, meslektaşımız için söylüyorum.

Bazen büyük lafı dinlemek lazım.
 
Bağımlı çalışan biri olarak imza yetkimi kullanmayı düşünmedim açıkçası. Yukarıda üstadımın bahsettiği gibi o ayrı bir sorumluluk. Zira sudan çıkmış balık gibi oluyor insan. Kaldı ki meslekteki tecrübesi ne kadar mesela? Buna rağmen ben bazen sorduğum sorulara yanıtı bulamıyorum ya da karşılıklı istişare yoluna gidiyoruz. Yani demem o ki şu an o kadar karışık ki işleyişler. Bin bilsen de bir bilene danış diye boşa demiyor eskiler. Bir de işin ücret kısmı var. O açıdan da değişiklik yapması gerekecek ki belge aldığınız zaman da bağımlı da olsanız bunu yapıyorlar zaten. Yapmayanlar çoğunluk evet ama en azından ben geç ve güç de olsa denk geldim. Bunun dışında sadece odanın internet sayfası üzerinden çalıştığım yerin bilgilerini giriyorum.
 
şimdi bu ay itibarıyla artık bağımlı çalışan mali müşavir beyannameleri verecek bunun için eski smmm den sgk ve internet şifresi mi alması lazım yoksa yeniden vergi dairesine ve sigortaya mı gitmesi lazım işi devralma aşaması ne şekilde gerçekleşiyor acaba tesekkurler
 
Üst