Şirkette Devir

asiye

Katkı Sunan Üye
Üyelik
26 Mar 2007
Mesajlar
157
herkese merhabalar.A ltd.şirketinin demirbaşlarını B ltd.şirketine satışını yaptık.bununla ilgili evrakları dilekçeleri maliyeye ve ssk ya bildirdik.ancak verilen dilekçelerde demirbaş satışı yapıldı ibaresi yerine A ltd şrki B ltd.şirketine devrolunmuştur.ibaresi kullanılmış ve maliye bunu esas alarak şirketin dosyasını kapatmış mükellefiyetine son vermiş.oysa bizde 8,10.2007de kestiğimiz demirbaş satış faturasından sonra içi boşalan şirkete (yoklaması tutulduktan sonra) ünvan değişikliği,faaliyet konusunu ve adresini değiştirerek yeni iş yapmak için gerekli işlemlerimizi yaptık.şimdi maliye diyor ki yapamazsınız çünkü ortada şirket yok biz kapattık çünkü siz devrolundu demişsiniz dilekçede.ben de diyorum ki yoklamayı tutarken şirketin faaliyetini terk etmesi hakkında ibare kulanmışsınız şirketin kapanması hakkında bi karar yok hem bi şirketi devir etmek bu kadar kolaymı hani bunun mahkeme kararı.bi dilekçedeki devrolundu lafına bakılarak devr yapılabilinirmi.dilekçe bu kadar güçlümü.valla 2gündür ben anlatamıyorum derdimi maliyeye sizlerin fikirlerini de bekliyorum.olay çok karışık ama anlayacağınızı umuyorum.
 
Ynt: şirkette devir

siz maliyeye tekrar bir dilekçe yazın.
şirketin tasfiye ile ilgili karar almadığını,şirketin şu anda gayrıfaal bir durumda olduğunu,demirbaşlarını başka bir şirkete sattığını ve şirketin başka bir iş alanıyla iştigal edeceğini , ticaret sicildeki kayıtlarının devam ettiğini(hatta birde ticaret odası kaydı ekleyin dilekçeye) ancak durumun vergi dairesi tarafından sevhen yanlış anlaşılarak kapanışının yapıldığını ve kayıtların düzeltilmesini talep edin.vergi dairesi müdürü ile görüşün konuyu.yeterli gelmezse ortaklarla gidin görüşmeye.

şirketi kapatmak tabiki hemen olacak bir şey değildir.ya mahkeme kararı/ tasfiye süreciyle sonuçlanan bir kapanış olmalıdır.
 
Ynt: şirkette devir

Demirbaşlar satıldığında neden maliyeyeye ve ssk ya bildiriliyor ? Yeni bir kanun mu çıktı.
 
Ynt: Şirkette Devir

dilekçe verdiğinizde gelen yoklama memuruna nasıl bir tutanak tutturdunuz ki kapanış işlemi yapılmış?
 
Ynt: Şirkette Devir

Vergi daireleri müdürlükleri yükümlülüklerini yerine getirmeyen (Beyanname vs.) gerek şirketin gerekse ortakların adresi tespit edilemeyen kısaca gayri faal durumda bulunan firmalararın Tasfiyesini beklemeksizin re'sen mükellefiyetlerine son verebilmektedirler. Ancak sizin verdiğiniz dilekçeye istinaden vergi dairesinin dosyayı kapatması bana göre usulsüz. Neden derseniz, vergi dairesi müdürlüğünün bu işlemi dilekçenize istinaden değil kendi bünyesinde yoklama yapmak sureti ile firmanın faaliyette olmadığını, ortaklarında ulaşılamadığından bundan sonrada faaliyete geçmesine imkan olmadığına kanaat getirerek işlemi re'sen yapması gerekir.

Gerek ünvan ve faaliyet konularında tadil , gerekse adres değişikliği karara bağlanarak firmanın fiilen faaliytte olduğu tescil edilmiş. Bu belgelerle birlikte bir dilekçe vermeniz halinde gerekli yoklamanın yapılarak mükellefiyetinizin devamı sağlanabilir. Vergi dairesnin direnmesi halinde bir üst makama taşırsınız konuyu.
 
Ynt: Şirkette Devir

sn turk_bey'in dediklerine katılıyorum 6 ay işlem yapılmayan şirketler'in re'sen tasfiyesini beklemeksizin mükellefiyetlerine son verme yetkisi vardır.Dilekçeyle başvurun
 
Ynt: Şirkette Devir

fikirleriniz için teşekkürler.evet 2gün maliyede uğraşmam sonucu derdimi anlatabildim. demirbaş satışı için dilekçe vermedim ben şirketin faaliyeti terk ettiğiyle ilgili dilekçe verdim ve orada izah ettim ve yoklamayı tutan memur arkadaşda çok açık anlatmış olayı yani yoklamacı olayı anlamış.dilekçede ve yoklamada bir devir ibaresi geçti diye kapanışı yapan müdür yardımcısı.(halbuki ordaki devirden demirbaş devri anlatılmak istenmiş) amirin tamamen yanlış anlaması.neyse açılışı tekrar yapacaklar.ama burdan şu sonucu çıkardım ki;maliyeye attığımız her adımı düşünüp düşünüp atacağız yoksa valla bi dilekçeyle şirketi bile pat diye kapatıveriyorlar... :)
 
Ynt: Şirkette Devir

sn asiye;

Fikrime göre vergi dairesine veya herhangi bir kuruma veriecek her dilekçe 'nin izahı sözlü olarak yapılmasıdır.Ben buşekilde yapıyorum uygulamalarımı çünkü yanlış anlaşılmalar olabiliyor memur değişebiliyor iç uygulamada sorunlar oluyor vs vs...
 
Ynt: Şirkette Devir

Dilekçeyi postayla iadeli taahhütlü gönderiyorsak,bunu nasıl sözlü izah edecez sayın kalisper_a. :) :)
 
Üst