Sizce Ne Yapmalı ?

Üyelik
1 Eki 2016
Mesajlar
1
Konum
istanbul
35 yaşında bir mali müşavirim. Çalıştığım iş yerinde 8 senedir çalışıyorum. Herhangi bir pozisyonum yok. Tüm muhasebeyi bir arkadaşla beraber biz yürütüyoruz. Maaşım 4.000 TL. Kendimi geliştiremez oldum. Rutin memur zihniyetiyle çalışıyorum, hepsi bu. Bu firmada senelerce daha çalışsam böyle gidecek gibi. Piyasaya baktığım zaman bir müşavir için bu maaşın düşük olduğunu düşünüyorum. Firmanın bir iyileştirme yapmaya niyeti olmadığından işarayışı içine girdim. Muhasebe Müdürü olarak bir şirkette 6.000 TL'ye iş buldum. önceki firmadan farkı c.tesi günleri yarım gün çalışıyor olması. Burada 3 personelin müdürlüğünü yapıp yine tüm muhasebe sürecini yöneticem. Sizce iş değiştirmeliyim? Ya da siz olsaydınız bu koşullarla iş değiştirir miydiniz. Lütfen dönüş yapınız, teşekkürler.
 
Ben senin yerinde olsaydım, büro açmayı da düşünmüyorsan değiştirirdim.
Tek handikapın 8 senedir çalıştığın işyerindeki huzuru gittiğin yeni yerde bulamazsan, işte o zaman sıkıntı olur.
 
Ben belgeyi 1.5 ay önce aldım ve muhasebe bürosunda çalışıyorum, meslekte 3.senem . Tek kötü yanı biraz daha mesleğe hakim olmam lazım , aldığım maaş 1300tl , benim sana önerim gideceğin yerin iş ortamını araştır , o kadar önemli ki huzur ortamı çünkü ben mesleği 2.5 sene kötü bir ortamda staj yaptığımdan dolayı öğrenemedim .
 
ben de uzun süre sonrasında işi bırakıp iş arama serüvenine giriştim; pişman mıyım hayır tabi ki.. gittiğimiz yerlerde her türlü insan tipi görmek mümkün. zira ben büroda çalışırken de değişik değişik tiplere denk geliyorum lakin şu da var ki bir süre sonra yapılan rutin işler de içinde bulunulan huzurun üzerine çıkıp başka bir huzursuzluk doğuruyor.

bir de aranılan işlerde pozisyon seviyesi şöyle dursun, sadece cumartesi çalışılıp çalışmaması önemli olmamalı. diğer pek çok haklara ve personelinin diğer haklarına da sahip çıkan bir firması olması şart. ben cumartesi çalışmalarını sevmiyorum zira her türlü imkanı sağlayacak olan ve gelişimime katkı sağlayacak yerde öğlene kadar çalışmaya da sıcak bakabiliyorum.. tek bir koşulu göz önüne alarak değil de pek çok açıdan ele almak gerekiyor çalışılacak kurumu. sadece maaş vermekle kalmıyor ne yazık ki.
 
sormanıza da gerek yok düşünmenize de direk gidin işe girin rüştünüzü ıspatlayın taş yerinde ağırdır paslanmayın ilerleyin ufkunuz geniş olsun hala çalışıyorsan istifanı verip yeni işe kabul edilmediysen akşam kulağını çekmeye geleceğim ona göre
 
yaşa istinaden 15 yıl 3600 gün den dolayı kıdemini de alabilirsin sanırım. Hal böyleyse %50 maaş artışı için değer bence.
 
Üst