Ynt: SMMM Olduktan sonra hayatınızda neler değişti?
Belge alnca hayatı değişmeyecek olan 2 arkadaşım var ikiside kurumsal firmalarda çalışıyorlar. Tepelerindeki şefinden tutunda müdürüne kadar herkes SMMM şimdi eleman olarak belge alsalar ne işe yarayacak. Bir tanesi sadece personele bakıyor adamın işi gücü personel ki kendide söylüyor alınca sadece duvara asıcam diyor diğeride maşallah her işe bakıyor onunda tepesinde 3 tane SMMM var şefide,müdürüde alayı SMMM. Bu adamların tek avuntusu yarın öbürgün tepesindeki vatandaş bir yere gider yada başına bir kaza gelirde işten ayrılırsa yerine geçeriz umudu başkada birşey değil yoksa SMMM olsada aynı kaydı girecek olmasada zaten tepesinde bu kadar belgeli varken ve piyasada işde yokken adamlar belge aldığında maaş artışı bile beklemiyor.
Beni sorarsanız ben belge alır almaz büro açacağım kurumsalda çalışmıyorum patron şirketinde çalışıyorum şuan 2 tane LTD şirketin kayıtlarını firma bünyesinde giriyorum.
Belgeyi aldığımda şuan çalıştığım firma bünyesinde yarı zamanlı çalışmak kaydı ile patronla güzel bir maaşa anlaşmış bulunuyorum , üstüne 3-4- tane sağlam akraba ve iş çevresinden mükellefte ayarladım hani sağlam dediğimde bu adamlara staj esnasında birçok yardımlarda bulundum bugün bile arayıp sınav ne oldu defteri nezaman veriyoruz paramız başkasına gitmesin diyorlar. Belge aldığımda benim için değişecek olan şey çok ancak diğer anlattığım iki arkadaşımda değişecek hiçbirşey yok.
Sn sedateroğlununda anlatmak istediği aslında bu piyasada o kadar çok belgeli var ki heleki kurumsallarda şefin,müdürü hatta kayıt elemanı bile SMMM gerisini siz düşünün.