SMMM Olduktan Sonra Hayatınızda Neler Değişti ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ayyuk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ayyuk

Katkı Sunan Üye
Smmm olduktan sonra hayatınızda neler değişti? ya da değişen birşey oldu mu ?

Ynt: SMMM Olduktan sonra hayatınızda neler değişti?

189 kişi görüntemiş ve kimse birşey yazmamış, demek ki birşey değiştirmemiş kimsenin hayatında veyahut artı veya eksisi olmamış ;)

Soru çok genel olmuş bence bu yüzden cevaplanmamış.

Ancak kendime olan güvenim biraz daha arttı. Bir ünvanım oluştu. Bu da iş hayatında saygınlığımın artmasını sağladı.

Değişmez kardeş. Kot pantolan ve tişört giymeye devam.

kot pantolon tişört giymek ayıp mı takım elbise giyenler hiç isyan etmiyormu

Kılık kıyafetimde dahi bi değişiklik olmayacağını belirttim.

ünvanımı alınca kendime dahada güvenim arttı. maddi oranda %150 artışım oldu. dahada çok şey olacağına inanıyorum. tabi bu durumun nedeni kendimi ifade edebileceğim ortamların karşıma çıkmasından dolayıdır.

sedateroglu ' Alıntı:

Siz bir şirketin ortakları veya genel müdürü ilegörüşmeye çağrıldınız. Giderken de kot pantolon ve tişort giyersiniz her halde. Saç baş da dağınık olur, hatta kirli sakal da olursa bütün aksesuar tamamlanır dimi?

ruhsatı aldığım büroda %70 zam aldım oradan başka yere sıçradım ve %150 ye denk geldi. bunların zaman zarfı ise sadece 10 ay.

bu arada zonguldak diyip küçümsemeyin bazı sektörlerde iyi para var ve kendini ispatlarsan hakkını alırsın.

nguroy ' Alıntı:
sedateroglu ' Alıntı:

Siz bir şirketin ortakları veya genel müdürü ilegörüşmeye çağrıldınız. Giderken de kot pantolon ve tişort giyersiniz her halde. Saç baş da dağınık olur, hatta kirli sakal da olursa bütün aksesuar tamamlanır dimi?

Yok bi de Recep İVEDİK misali olmadı sen gel bize diyim tamam olsun.

Forum ne kadar kötü duruma geldi... :(

nguroy ' Alıntı:
sedateroglu ' Alıntı:

SİBEL ' Alıntı:
Forum ne kadar kötü duruma geldi... :(

Benim çevremde bu SMMM olma sürecine başlayıpta sonuçlandıramayan kimse yok. AÖF nin öğrenci sayısı yaklaşık bir milyon. Hepsi potansiyel birer SMMM adayı+Başka bölümlerden mezun olanlar da 2 yıl yüksek lisans yaparak SBS ye girmeye hak kazanıyor. Meslek mensubu sayısı 1000.000 e dayandı. Artık muhasebe bürolarında bile 3-4 belgeli elemana rastlamak mümkün. Mükellefin gerek maddi gerekse manevi anlamda meslek mensuplarına tutumları belli. İşin içinde olan herkes bunu iyi bilir. Smmm olduktan sonra hayatınızda neler değişti? diye soran biri belli ki işin içinde olmayan, belge aldığında herşeyin tozpembe olacağını düşünen bi arkadaşımız. Yani kimisi var belge aldım diye kurban keser, kimi ruhsat törenine konvoyla gider, kimisi de 06.Aralık.2010 günü forumdaki imzasını S.M.M.M xxxx xxxxx diye değiştirir. Kot pantolan ve tişört giymeye devam derken kendi açımdan SMMM olmanın aman aman bi marifet olmadığını düşündüğüm/bildiğim için söyledim.

Belge alnca hayatı değişmeyecek olan 2 arkadaşım var ikiside kurumsal firmalarda çalışıyorlar. Tepelerindeki şefinden tutunda müdürüne kadar herkes SMMM şimdi eleman olarak belge alsalar ne işe yarayacak. Bir tanesi sadece personele bakıyor adamın işi gücü personel ki kendide söylüyor alınca sadece duvara asıcam diyor diğeride maşallah her işe bakıyor onunda tepesinde 3 tane SMMM var şefide,müdürüde alayı SMMM. Bu adamların tek avuntusu yarın öbürgün tepesindeki vatandaş bir yere gider yada başına bir kaza gelirde işten ayrılırsa yerine geçeriz umudu başkada birşey değil yoksa SMMM olsada aynı kaydı girecek olmasada zaten tepesinde bu kadar belgeli varken ve piyasada işde yokken adamlar belge aldığında maaş artışı bile beklemiyor.
Beni sorarsanız ben belge alır almaz büro açacağım kurumsalda çalışmıyorum patron şirketinde çalışıyorum şuan 2 tane LTD şirketin kayıtlarını firma bünyesinde giriyorum.
Belgeyi aldığımda şuan çalıştığım firma bünyesinde yarı zamanlı çalışmak kaydı ile patronla güzel bir maaşa anlaşmış bulunuyorum , üstüne 3-4- tane sağlam akraba ve iş çevresinden mükellefte ayarladım hani sağlam dediğimde bu adamlara staj esnasında birçok yardımlarda bulundum bugün bile arayıp sınav ne oldu defteri nezaman veriyoruz paramız başkasına gitmesin diyorlar. Belge aldığımda benim için değişecek olan şey çok ancak diğer anlattığım iki arkadaşımda değişecek hiçbirşey yok.
Sn sedateroğlununda anlatmak istediği aslında bu piyasada o kadar çok belgeli var ki heleki kurumsallarda şefin,müdürü hatta kayıt elemanı bile SMMM gerisini siz düşünün.

stonhand arkadaşım gayet haklısın bizde şuan muhasebe memurluğu yapan arkadaş mali müşavir şef ve müdürde aynı zamanda tam tasdiğe tabiyiz.Birde ordan mali müşavirler geliyor.
Bende sınava giriyorum etti sana 4 tane mali müşavir aynı şirkette.

genel müdürümüz mühendis ben yeminli mali müşavirden fazla bilgiye sahibim diyor.Durum oki mali müşavir elemanlarının hiçbirini önemsemiyor.Etrafta bu kadar mali müşavir varken ancak çok az kişinin hayatı belge almakla değişir.

benim hayatımda smmm olmakla hiçbirşey değişmeyecek büro açmıycam.İmza yetkisine sahip olmayacağım.Belgem olmadan da tecrübemle müdür olabilirim.Piyasada özellikle de şirkette çalışıyorsanız bu belgenin önemi yok.Duvara asıcaz.Ha bide ruhsat alırsam ruhsat törenine annemi götürücem.Kadıncağız sevinecek inşallah.Bir diploması daha oldu diye düşünecek

kurumsal şirkette çalışanlar olarak smmm olmak bize ne maaş artışı sağlayacak ne de terfi.
özel sektör bu belli olmaz yarın öbür gün biz daha genç daha ucuz iş gücü ile çalışacağız size ihtiyacımız yok derlerse en azından elimizde bir ruhsat ile serbest olarak devam edebiliriz.zaten emeklilik hayal gibi 58-60 yaşa kadar nasıl çalışacağız en azından serbest çalışmak daha iyi olur diye düşünüyorum.İzin almak için bile binbir takla atmam:)

Belgeyi temmuz sınavıyla almaya hak kazndım,aldım mı;HAYIR.
Almaya gerek duymadım çünkü kullanabileceğim bir yerde çalışmıyorum,büro açmayı zaten hiç düşünmedim.
Hayatımda tek değişiklik artık akşamları eve giderken''Yaşasın ders çalışmak zorunda değilim'' diyebilmek oldu.Ha bir de mali müşavir olduğum için kaybettiğim birkaç iş görüşmesi var:)
Ama yine de içimde kimse duymadan bilmeden yaşadığım,kendi kendime gurur duyduğum bi taraf da yok değil,ne derler bilirsiniz...Başarmanın keyfi,,,paha biçilemez:)

Bu vesileyle bana her zamn destek olan canım aileme çokkk teşekkürlerrrr,onların sevinci de dünyaya değerdi.
Gördüğünüz gibi ben işin daha çok manevi boyutundayım ister istemez ,napalım gün gelir doğru yerde olurum herhalde:)

Herkese selamlar....

eeee ve paris kültür ateşesi benim duygularımı tam olarak yansıttınız teşekkür ederim.

bende evime gittiğimde bebeğimle rahat rahat zaman geçirebileceğim günleri özlemle bekliyorum.hayatımdan sınav kelimesinin olmadığı o güzel günler.

bu sınav kelimesinin kalktığı gün spk bağımsız denetimi de alınca olacak bana daha 2011 sonuna kadar sınav var öff daraldım yine ya

neslihanak ' Alıntı:
eeee ve paris kültür ateşesi benim duygularımı tam olarak yansıttınız teşekkür ederim.

bende evime gittiğimde bebeğimle rahat rahat zaman geçirebileceğim günleri özlemle bekliyorum.hayatımdan sınav kelimesinin olmadığı o güzel günler.

bu sınav kelimesinin kalktığı gün spk bağımsız denetimi de alınca olacak bana daha 2011 sonuna kadar sınav var öff daraldım yine ya

Hayat bir sınav. Girdiğiniz sınavlar ne ki..