Arkadaşlar merhaba İnteraktif vergi dairesinden SMMM sözleşmelerine ait damga vergisi beyanını nasıl yapıyorsunuz.?
Damga vergisi mükellefiyeti açtırın. Her ay defter beyandan verebilirsiniz
Merhaba
Gördüğüm kadarıyla interaktif VD üzerinden smmm sözleşmesiyle ilgili damga vergisi beyanı bulunmuyor.Kira sözleşmesi için var ama smmm sözleşmesi için yok. en son yaptığım açılış işleminde diğer bütün işlemleri ivd üzerinden yapmış ancak kendi sözleşmemi,daireye giderek tahakkuk ettirmiştim.
Yeri varsa da maalesef ben bilmiyorum.
Merhaba
Gördüğüm kadarıyla interaktif VD üzerinden smmm sözleşmesiyle ilgili damga vergisi beyanı bulunmuyor.Kira sözleşmesi için var ama smmm sözleşmesi için yok. en son yaptığım açılış işleminde diğer bütün işlemleri ivd üzerinden yapmış ancak kendi sözleşmemi,daireye giderek tahakkuk ettirmiştim.
Yeri varsa da maalesef ben bilmiyorum.
Tahsin bey merhaba, bende ofisimi yeni açtım sayılır sözleşme yaptığım birkaç mükellefimde damga vergisini iş sahibi öder butonunu seçmiş sözleşmeyi onaylamıştım. Ama staj döneminde de ofisi açarken de ne yazıkki sözleşmeden damga vergisi beyanı verme zorunluluğunu duymamıştım şimdi mevcut sözleşmelerim için beyanda bulunacağım mükellef adına ama damga vergisi mükellefiye açtırmak gerekmiyor sanırım müşteri için değil mi? Damga beyanını hazırlayıp vergi dairesine götürmek mi gerekiyor? Nasıl oluyor acaba süreç, kusura bakmayın basit bir soru ama denk gelmemiştim gerçekten.Merhaba
Bu mükellefiyeti kimin adına açtıracaksınız.Meslek mensubu adına mı? smmm sözleşmelerindeki damga vergisini meslek mensubu adına mı tahakkuk ettiriyorsunuz.? ben mükellef adına tahakkuk ettiriyorum ve doğal olarak damga v.mükellefiyeti (zorunluluk dışında) açtırmıyorum.
MerhabaTahsin bey merhaba, bende ofisimi yeni açtım sayılır sözleşme yaptığım birkaç mükellefimde damga vergisini iş sahibi öder butonunu seçmiş sözleşmeyi onaylamıştım. Ama staj döneminde de ofisi açarken de ne yazıkki sözleşmeden damga vergisi beyanı verme zorunluluğunu duymamıştım şimdi mevcut sözleşmelerim için beyanda bulunacağım mükellef adına ama damga vergisi mükellefiye açtırmak gerekmiyor sanırım müşteri için değil mi? Damga beyanını hazırlayıp vergi dairesine götürmek mi gerekiyor? Nasıl oluyor acaba süreç, kusura bakmayın basit bir soru ama denk gelmemiştim gerçekten.
Merhabalar,Merhaba
Eğer sözleşme damga vergilerini mükellef adına beyan edelim derseniz, ya mükellefin damga vergisi mükellefiyeti olmalı veya sizin d.v. mükellefiyetliği olmalı veya da yaptığınız sözleşmeyi, genel amaçlı dilekçe adımından daireye göndermek suretiyle daire tarafından tahakkuk ettirilmesini talep edebilirsiniz.
Merhaba, beyannameyi mükellef adına yapıp tahakkuku yine mükellef adına mı kestirdiniz acaba?Merhabalar,
Ben daha önceden aynı şekilde yaptım
Dijital vergi dairesi sistemi üzerinden genel amaçlı dilekçe kısmından damga vergisi dilekçesi ek olarak da beyannameyi yükleyebilirsiniz. Tahakkuk fişi kesiyorlar.
İyi çalışmalar,
Sözleşmenizde damga vergisini mükellef olarak mı seçtiniz yoksa meslek mensubu mu ? Mükellef adına ise Mükellefinize ait vergi dairesi sistemi üzerinden genel amaçlı dilekçe ile damga vergisi kestirebilirsiniz, meslek mensubu ise meslek mensubuna ait sistem üzerinde dilekçe ile işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.Merhaba, beyannameyi mükellef adına yapıp tahakkuku yine mükellef adına mı kestirdiniz acaba?