Son Gecikme 20 Gün Olmakla Birlikte Sürekli Maaşın Geç Yatması Ve İşten Ayrılma

Üyelik
26 May 2013
Mesajlar
5
Konum
Adana
öncelikle kolay gelsin herkese... ben yaklaşık olarak 17 aydır bir ofiste çalışmaktayım. bu 17 ay süresince maaşların düzenli yattığı sadece 4-5 ay var. bu son ayda 20 gün gecikti maaşlarımız ve artık işten çıkmak istiyorum ben. işten çıkarken izlemem gereken yollar nelerdir? nasıl haklarım vardır.? :confused:

yanında çalıştığım adamla öyle kanlı bıçaklı değiliz yani aslında bana sadece gecikmiş maaşımı ve çalıştığım gün sayısının ücretini verse olur. ama bunu vermeyip işi zora sokma sürecine girerse yasal haklarım nelerdir öğrenmek istiyorum. :confused:

ve birde benim işten çıkacagımı bu durum da 15 gün önceden bildirmem gerekirmi? eğer gerekirse bunun için nasıl bir dilekçe hazırlamalıyım?
 
Öncelikle işvereninizle konuyu görüşmeniz sizin açınızdan belki de sorunu çözebilecek en kolay yol olacaktır.
Olmuyorsa, geç ödemenin alışkanlık haline gelmiş olması nedeniyle, gecikme devam ederken, sözleşmenizi feshedip tazminatınızı talep etme hakkınız var, ama ücretlerinizi ödemekte zorlandığı bir dönemde tazminatınızı ödemesini beklemek biraz hayal olacağından, sonrasında iş mahkemesinde dava açarak hakkınızı arayabilirsiniz.

Bu sebeple sözleşmenizi ihbar süresi zorunluğuna uymadan derhal feshedebilmeniz mümkün.
( Sizin çalışma süreniz 6 aydan uzun olduğundan uymanız gereken ihbar süresi 2 hafta değil zaten, 6aydan çok 1,5 yıldan az çalışma süresi için uyulması gereken ihbar süresi 4 haftadır)
 
yani yarın maaşlar ödenirse böyle bir hakkım kalmıyormu ? sözleşme feshi ya da ihbarname ? kusura bakmayın çok soru soruyorsam eger ama cidden napacagımı bilemez durumdayım...
 
yarın sabahtan sözleşmeyi feshetmek için neler yapmam lazım? sadece istifa dilekçesi yeterli oluyormu?
 
5 i ni geçtiğinde sözleşmenizi feshetme hakkını kullanabilmeniz mümkün duruma gelir( süreklilik arz ettiğinden dolayı)
 
bu durumda işverenime sözleşmeyi fesih dilekçesini vermem gerekiyor. bu fesih dilekçesi örneği varmıdır acaba? yada nasıl yazmam gerekiyor bu dilekçeyi?
 
Renkli yazı kullanmak forum kurallarına aykırıdır. Lütfen mesaj yazmadan önce kuralları okuyunuz.
 
Üst