Sosyal Güvenlik Primi Hk.

kdryksk83

Katkı Sunan Üye
Üyelik
28 Nis 2014
Mesajlar
153
Konum
izmir
iyi günler


İşyerimiz de emekli patronlarımızın sgdp primlerini ödememizle ilgili sgk yazı göndermiş ve kendi işyeriniz olduğundan dolayı geçersizdir demiştir. İki patronumda ssk emeklisi ve kendi işyerinde sgdp ödeüyorduk geçersiz sayarlarsa ne yapacağız ? Değerli görüşlerinizi bekliyorum saygılar
 
kendi işyerinde sgk lı olarak çalışamaz emekli maaşından sgdp kesintisi yapılmaktadır sizin birşey yapmanıza gerek yoktur.
 
İşyeriniz ne tür bir işyeri.Şirket mi şahıs işletmesi mi ? Eğer şirketse limited şirket mi yoksa anonim şirket mi ?
 
Malesef eski muhasebeci yapmış 2013 ten beri ödeniyor sgdp şirkette limited şirketi
 
O zaman SGK haklı.Sigortalı olamazlar.Bağkurlu olmaları gerekiyor.Emekli maaşlarından sgdp primi kesilecek.Yanlış hatırlamıyorsam maaşının %15'iydi bu tutar.

Bence SGK'ya gidip bu işi halledin bir an önce. Sigortalı oldukları günleri silecekler ve bağkur açacaklar.Bugüne kadar ödenen primleri bağkura mahsup ederler.Eğer yetmezse üstüne ödersiniz.
 
tşk ederim verdiğiniz bilgiler için peki verdiğimiz sgdp bildirgelerine iptal vermeyiz değil mi
 
İptal verebilirsiniz. Ancak öbür tarafdan da borç çıkar. Torba yasadan yararlanın.
 
Bu konuda SGK müdürlüğüyle benim de bir konuşmam oldu. Aldığım bilgi şu yönde; emekli bir işyeri sahibinin kendi şirketinde SGDP ödemesi mümkün değil. Ancak 2004 yılından gelen bir sigortalılık hali varsa devam edebiliyor kesinti olana kadar. Zaten bakarsanız biri %15 biri %32 maaştan kestirmek daha uygun.
saygılar;
bil_gin
 
2004 yılından gelen sigortalılık hali nedir orayı tam anlamadım. şirket ortakları ssk ödeyerek şirketten emekli oldular zaten şimdide sgdp ödedik şirket ortağı maaşsız çalışamaz diye ama şimdi bunun yanlış olduğunu öğrendik. Maaşdan kesilmesi prim olarak daha uygun evet fakat şirket ortağına maaş olarak huzur hakkımı ödeyeceğiz o zaman değil mi
 
Emekli şirket ortağı bağkurlu olacak.Her ay emekli maaşından sgdp kesilecek.Sizde bu kişiye huzur hakkı olarak maaş ödeyeceksiniz.Sadece gelir ve damga vergisi kesilerek muhtasarda ödenecek.Sigorta primi kesilmeyecek.
 

Benzer konular

Üst