personel maaş programı

SPK Bağımsız Denetim Sınavlarına Yönelik Kaynak Tavsiyeleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan KEMALİST
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: SPK Bağımsız Denetim Sınavlarına Yönelik Kaynak Tavsiyeleri

Serkan bey merhaba;
Daha öncede istemiştim fakat ne yazıkki notlar bana ulaşmadı :( tekrar yollamaya çalışmanız mümkünmü? Şimdiden çok teşekkürler
[email protected]

Merhabalar,

Rica etsem notlarınızı bana da göderir misiniz?
Şimdiden teşekkürler. [email protected]

Serkan Özdemir ' Alıntı:
Selamlar,

Mevzuat sınavı için isteyenlere not gönderebilirim.

Biraz açıklama yapmam lazım. Öncelikle beklenti yüksek olmasın. Bu notlar özetin özeti şeklinde. Kitabın ve arkadaşların daha önce yolladığı notların nispeten "ezberlenmesi" gereken yerlerini içeriyor.

12 sayfalık olan bu kısıma ek olarak 5 sayfalık da geçmiş yıllar sorularının cevapları var. Tüm soruların değil tabi. Kitaba veya diğer notlara ek olarak bu notlar çalışılmalı. Aksi takdirde çok kısır ve ezber olarak kalacak ve faydası olmayacaktır.

Serkan Özdemir ' Alıntı:
Selamlar,

Mevzuat sınavı için isteyenlere not gönderebilirim.

Biraz açıklama yapmam lazım. Öncelikle beklenti yüksek olmasın. Bu notlar özetin özeti şeklinde. Kitabın ve arkadaşların daha önce yolladığı notların nispeten "ezberlenmesi" gereken yerlerini içeriyor.

12 sayfalık olan bu kısıma ek olarak 5 sayfalık da geçmiş yıllar sorularının cevapları var. Tüm soruların değil tabi. Kitaba veya diğer notlara ek olarak bu notlar çalışılmalı. Aksi takdirde çok kısır ve ezber olarak kalacak ve faydası olmayacaktır.

bana da gönderir misiniz lütfen. [email protected]

Notları aldım, çok teşekkür ederim.

merhaba Serkan Bey rica etsem bana da gönderir misiniz? şimdiden teşekkürler.
[email protected]

Mevzuattan 3.kez giriyorum kesin çıkar diyebileceğim sorular;
*Yatırım ortaklıkları yapamayacakları işler;aracılık faaliyeti,ödünç para verme,mevduat toplama,ticari sınai zirai faaliyet
*Pozisyon riski;fiyattaki dalgalanmalardan alacak borç tutarları değişimi, operasyonel risk ;piyasa ve kredi riski haricindeki risk
*Emeklilik şirketleri; bağımsız denetimi yılda bir kez usuller haz.müst.belirler,SPK tarafından en az yılda bir defa denetlenir.
*Yatırım fonları; fon malvarlığı haczedilemez,rehnedilemez,teminat gösterilemez
*YAtırım fonu kurabilecekelr;Banka,sigorta,aracı kurum,emekli ve yardım sandıkları
*A.Ş. Temettü avansı dağıtımı;genel kurul ile YK ya yetki.Dönem karından vergi,zarar çıkar net karın yarısı kadar,önceki dönem olağanüstü yedek akçe tutarını aşamaz.
*Bankalar hisse senedlerini borsada alıp satamazlar
*Riskin ölçüsü standart sapma,beta katsayısı sistematik riskin ölçüsü,değişim katsayısı bir br lik getiri için alınan riskin ölçüsü.

*AŞ infisah sebepleri;
süre dolaması,ortak sayısı 5 kişiden az,birleşme,iflas kararı,maksadın elde edilmesi,sermaye 2/3 kaybına rağmen GKurul tedbir almaması,
*Emeklilik yatırım fonları günlük 3 er aylık ve yıllık periyodik tablolar düzenlerler.
*Sistematik risk portföy çeşitlendirmesi ile giderilemez.
*Kurumsal yönetim;YK;şirketin YK da toplam 7 yıl süre ile YK üyeliği yapan bir kişi YK ya bağımsız üye olarak atanamaz.Bağımsız üyenin son iki yıl içinde şirketin bağımsız denetimi yapan kuruluşta istihdam edeilmemiş ve yönetici olarak görev almamış olması gerekir.

vedatd sizin önerinizle bende gazi yayınlarına yöneliyorum. bi kez daha gircem ilk kz sınava girdim dnetimle ilgili umarım olur

Sınav soruları ve cevapları açıklanmış arkadaşlar.

eos ' Alıntı:
vedatd sizin önerinizle bende gazi yayınlarına yöneliyorum. bi kez daha gircem ilk kz sınava girdim dnetimle ilgili umarım olur
spk bir daha sınav açamayacak ki! KaGöMDeSK'in açacağı sınavın nasıl olacağı ise şimdilik belirsiz.

Peki dersi kalan arkadaşlar yani biz ne yapacağız acaba?

Büyük ihtimal sıfırdan bir daha yeni kurumun sınavlarına gireceksiniz.

g705 ' Alıntı:
Büyük ihtimal sıfırdan bir daha yeni kurumun sınavlarına gireceksiniz.

:)
Çok açık sözlüsün.Offf offfff...
Bende 2 soru ile ortalamayı tutturamadım...