personel maaş programı

SPK Bağımsız Denetim Sınavlarına Yönelik Kaynak Tavsiyeleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan KEMALİST
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: SPK Bağımsız Denetim Sınavlarına Yönelik Kaynak Tavsiyeleri

1-15 Temmuz ücretin yatırılması ve kayıt için son gün 15. gün mesai saati bitimine kadar ücret yatırılmalıdır. Ayrıntılı bilgi www.spk.gov.tr
ilgilenen arkadaşlara duyurulur

Bende ilk defa bu sınava giricem.Daha önce sınava girmiş arkadaşların tafsiyesini ve ders notları varsa ve paylaşırlarsa sevinirim.Yeterlilik sınavınında beklemedeyim.O arada bu sınava girmek istiyorum.Herkez gazi yayınlarının kitabından bahsetmiş.Kurslara giden arkadaşlar varsa ve burdan küçük tüyoları paylaşırlarsa sevinirim.Ben kendi imkanlarımla hazırlanmayı düşünüyorum.İnternette ders notu hiç bulamadım.

merhaba. bend ehanın konu anlatımlı kitabı ve test kitabını aldım. staj başlatmayada ondan hazırlanmıştım. sınavlara yönelik bir kaynak oalrak düşünüyorum. ilk defa giricem sınava. kazanan arkadaşların tavsiyeleri nedir ?

belli oldu arkadaşlar.sınav tarihi 20-21 ağustos.herkese başarılar

kaynak tavisyeleriniz nedir arkadaşlar dehanın biri de soru bankası olmak üzere iki kitabı var alıp inceleyen varmı faydalı olur mu yada gazi yayınlarının kitabını mı alalım

Arkadaşlar bu sınava girip lisanslama belgesi alan yokmu?Ders notları ve kitap önerilerinizi bekliyorum.Ders çalışmaya başlamak ve tecrğbelerinizden faydalanmak istiyorum

spk bağımsız denetçi lisansını en son alanlardanım.smmm belgem var.emekli vergi denetmeniyim.ben sınavlara gazi yayınlarından olan ve prof.dr.aydın karapınar'ın "sermaye piyasasında bağımsız denetim" kitabından çalışarak sınavları verdim.bu kitabı size tavsiye ederim.tspakb veb sitesinde geçmiş dönem sınav soru ve cevapları var.

2010 Öncesi çıkmış sınav sorularına bakıyorum da 5 seçenekli olarak gördüm.2010 yılı içinde 4 seçenekli.Kafama takıldı 2010 yılında bir değişiklik mi oldu acaba sınav düzeninde merak ettim.sormak istedim.

evet bikaç değişiklik oldu şık sayısının yanında soru sayılarıda azaldı.

Teşekkür ederim arkadaşım

ben mevzuattan gircem, geçmiş yılların istatisliğini yapan oldumu yani hangi konudan kaç soru çıkmış gibi.

canan_ieu mesajlarına bakar mısın?

Deha mı ??
Gazi mi ??
Deha mı ??
Gazi mi ??

Lütfen yardımmmm ??? ??? ??? ??? ???

Birkaç soru sorabilirmiyim ??

1.Şimdi diyelim ki bu belgeyi aldım.2 yılda bir eğitime tabi olunacak gibi birşey duydum doğru mudur??
2.Eğer Denetim şirketinden çalışmıyor durumda olsam belgem iptal edilebilir mi??

Yardımlarınıza şimdiden teşekkür ederim.

Selamlar,

Başka bir başlık altında "Mevzuat" ile ilgili notlar paylaşılmıştı. Aradım bulamadım. Dershane notuydu sanırım.

Elinde olan var mı?

Teşekkürler.

Arkadaşlar geçenlerde yeni muhasebe standartlarını ve uluslararası raporlama standartları ile ilgili kanun düzeyinde çalışmalar yapan dr ünvanlı bir bayan gelip açıklamalar yaptı. Şimdi ismi aklımda değil. Türmobun 2012 yılında katılımcı smmm lere belirli süreli eğitimler vererek denetçi ünvanını vereceğini söyledi. Peki biz Türmob dan sınav olmadan (belki eğitim sonunda formalite bir sınav olabilir) denetçi ünvanını alacaksak SPK dan yine ders çalışarak bu belgeyi almanın bize herhangi bir getirisi olacak mı ? Benim kafama takılan nokta da bu.
Biz SPK dan niye bu belgeyi almalıyız ?

spk ya tabi bağımsız denetim şirketlerinde çalişabilmek için sayıları 80-90 çivarındadır bu şirketlerin çogu da gayrifaal durumdadır. ve sermaye piyasası içersinde denetim yapabilmek için SPK bağımsız denetçi lisansına sahip olmamız gerekiyor. ama SMMM lerin 3568 sayılı kanunda denetim yetkileri zaten var. ayrıca sermaye piyasası dışındaki kurumlarda denetçilik yapmak için bu belgenin bir anlam ifade etmeyecektir. SMMM lerin kanunda yer alan denetçi ünvanlarına sahip olabilmeleri için Türmob ayrıca sınav ve eğitim koymak la birlikte TTK ile birlikte gelişecek ve artacak olan denetimden pay cıkarmaya çalişmaktadır. tabi türmob SPK ile olan şavaşını kazanırda SPK denetimini de ele geçirmeyi başarır ise o zamanda bu lisans belgesinin durumunun ne olacagı büyük bir muamma.... denetimi iiyi bir denetimden geçmesi ve bir netliğe kavuşması gerekiyor herhalde böyle şartlar altında insan derste çalişamıyor hali ile .....

hemfikiriz ;)

elinde deha nın bağımsız denetim soru bankası olan ve ankarada ikamet eden biri var mı, tek dersim kaldı fotokopi çektirmek istiyorum, dehanın soru bankası tükenmiş onun için temin edemedim, yardımcı olmak isteyen özelden de mesaj atabilir, şimdiden sağolsun...