Ynt: Spk Kasım-2010 sınav sonuçları açıklandı.!
türmob ile görüştüm konnuya ilişkin yazılı talebimi istediler. yazının bir örneğini ise İSMMMO geçtim. sanırım konu hakkında bir çalışma yapılıyor bilgilerinize;
--------------------------------------------------
Sayın Yetkili;
TÜRMOB yetkilileri ile görüşmemde muafiyat tanınması noktasında yazılı talebimin geçilmesi istenmiş ve ekteki yazışmayapılmıştır. Konunun bağlı bulunduğumuz odamız tarafından da takibi ve bu durumda olan oda üyelerinin haklarını koruma adına tarafınıza arz edilir.
Saygılarımla;
-----------------------------------------------------
Bildiğiniz üzere 01/11/2010 tarih sıra 1 no 1 ile ''Bağımsız Denetim Tebliği'' r. gazete de yayınlanmıştır. İlgili tebliğden önce SPK bağımsız denetim lisansı sahipleri için muafiyetlerin bulunduğu da ilgili tebliğde yer almaktadır.
Ancak tebliğ öncesi SPK sınavına başvuru yapan ve/veya not yükseltme için sınavlara giriş yapan benim gibi meslektaşlarımızın mevcut tebliğe göre muafiyet bulunup bulunmadığı net olmayıp, muafiyet sağlanmaması durumunda bir çok meslektaşımızın mağduriyet yaşayacağı ve denetim mesleğine yönelik azimli ve özverili gayretlerinin üst meslek birliğimiz tarafından göz önünde bulundurulması gerekmektedir.
Ekte tarafınız 06/11/2010 tarihli sınav sonuç belgem yer almakta olup, göreceğiniz üzere tüm derslerden başarı sağlanmış ancak ortalama yetersiz olduğundan lisans alınamamıştır. bu bağlamda hak kaybı ve mağduryet yaşamamak adına meslek üst birliğimizden bizim haklarımızın korunmasını TüRMOB denetim merkezi tarafından yapılacak olan eğitim ve sınav şartlarından muaf tutularak haklarımın korunmasını ve konuya ilişkin bilgilendirme yapmanızı önemle arz ederim.
Saygılarımla;