personel maaş programı

Spk Kasım-2010 sınav sonuçları açıklandı.!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ZİNDAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Spk Kasım-2010 sınav sonuçları açıklandı.!

Bende hiç çalışamadan girmiştim sınava. Spk Mevzuatından geçip denetim ve standartlardan kalmışım. :/ Geçen arkadaşları tebrik ederim.

bende geçmişim buarada..
SPK, elimden kurtulamazdı zaten.
Biraz stres olmuştum ama.
Yinede geçmişim.

zafer beyle konuşan arkadaşın dediği gibi bende bugün zafer beyle konuşmamdan aynı sonucu çıkardım .6 kasımdakiler için durum kritik Çok az kişiyseler ve baskı oluşturamazlarsa ek madde olmayabilir.Onlarda, Türmobun sınavına girmek zorunda kalabilirler.

veremedim mevzuaat : 40 standart:64 denetim:84 herkes mevzuaattan kalmış mevzuaat çok zor geliyor elinde not olan varmı acaba?

Sınav açıklandı ama arkasında onlarca soru bıraktı. Bende son dersimi vererek lisansı almaya hak kazandım fakat şuan smmm stajı yapıyorum. Türmob un lisansını da sınava girmeden alabilecek miyim? Gerçi Türmob un bağımsız denetim tebliği için SPK dava açtı.Buna rağmen Türmob sınav açarsa o sınavı kazananların durumu ne olacak? Öte yandan SPK da sınavlarını yapmaya devam edecek. Kimse önünü göremiyor bu sisli manzarada. Tebliğ 1 kasımda çıkmıştı 6 kasımda sınavı geçenlerin durmu belli değil.Hele ki derslerin tamamını geçemeyenler hangi sınava gireceklerini hiç bilmiyorlar.

türmob ile görüştüm konnuya ilişkin yazılı talebimi istediler. yazının bir örneğini ise İSMMMO geçtim. sanırım konu hakkında bir çalışma yapılıyor bilgilerinize;

--------------------------------------------------

Sayın Yetkili;

TÜRMOB yetkilileri ile görüşmemde muafiyat tanınması noktasında yazılı talebimin geçilmesi istenmiş ve ekteki yazışmayapılmıştır. Konunun bağlı bulunduğumuz odamız tarafından da takibi ve bu durumda olan oda üyelerinin haklarını koruma adına tarafınıza arz edilir.

Saygılarımla;

-----------------------------------------------------

Bildiğiniz üzere 01/11/2010 tarih sıra 1 no 1 ile ''Bağımsız Denetim Tebliği'' r. gazete de yayınlanmıştır. İlgili tebliğden önce SPK bağımsız denetim lisansı sahipleri için muafiyetlerin bulunduğu da ilgili tebliğde yer almaktadır.

Ancak tebliğ öncesi SPK sınavına başvuru yapan ve/veya not yükseltme için sınavlara giriş yapan benim gibi meslektaşlarımızın mevcut tebliğe göre muafiyet bulunup bulunmadığı net olmayıp, muafiyet sağlanmaması durumunda bir çok meslektaşımızın mağduriyet yaşayacağı ve denetim mesleğine yönelik azimli ve özverili gayretlerinin üst meslek birliğimiz tarafından göz önünde bulundurulması gerekmektedir.

Ekte tarafınız 06/11/2010 tarihli sınav sonuç belgem yer almakta olup, göreceğiniz üzere tüm derslerden başarı sağlanmış ancak ortalama yetersiz olduğundan lisans alınamamıştır. bu bağlamda hak kaybı ve mağduryet yaşamamak adına meslek üst birliğimizden bizim haklarımızın korunmasını TüRMOB denetim merkezi tarafından yapılacak olan eğitim ve sınav şartlarından muaf tutularak haklarımın korunmasını ve konuya ilişkin bilgilendirme yapmanızı önemle arz ederim.

Saygılarımla;

ek olarak İSMMMO genel sekreteri İhsan bey ile görüştüm durumun belirsi olduğunu önümüzdeki hafta konuya lişkin toplantı yapılacağını (TÜRMOB nezdinde) ve muafiyet için beklememi belirtmiştir.

Bilginize;

Bende cuma günü zafer beyle telefondan görüştüğümde kanun maddesinin açık olduğu yazılı olarak başvurduğum taktirde durum değerlendirmesi yapacaklarını söyledi. Bence kasım ayında spk nın lisans belgesini alanlara muafiyet tanınmasa mahkeme yoluna başvurmaktır. Ben dilekçemi yazdım gönderdim eğer turmob bu muafiyeti tanımazsa hakkım olanı mahkemede arayacağım. Oturup beklemeye hiç niyetim yok. Çünkü bu lisans belgesini hakettiğime inanıyorum. Bütün arkadaşlarda bunu yapabilir.

yazıya dönüş aşağıdaki gibi olup, 6 kasım'da lisans alanlar içinde muafiyet söz konusu değil.

Bilgilerinize;

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sn. ................,

Söz konusu Tebliğin ilgili maddesinde muafiyet ?Tebliğin yayım tarihi (1 Kasım 2010) itibariyle SPK belgesine sahip olmak şartı?na bağlanmıştır. Bu çerçevede bu tarih itibariyle henüz SPK belgesini alma hakkını elde etmemiş ancak sınava girenler için bir muafiyet bulunmamaktadır.

Bilgi edinilmesini rica ederiz.

Dr.A.R Zafer SAYAR

TÜRMOB Bağımsız Denetim Merkezi

Merkez Koordinatörü

sayın deeper_blue arkadaşım
zafer beyin yazısı nerede yazıyor. Selamlar

muafiyet talebime ilişkin attığım yazıya gelen cevaptır.

Saygılarımla;

Çok çabuk gelmiş. Bende cuma günü yazdım.

bende çok şaşırdım hızlarına....TÜRMOB çlışıyor :)

yapacak bir şey yok ise sınava girer alırız. haytımız sınav bize bir şeyolmaz.....

SPK bizi lisansla,
Türmob bize eğitim ver.

Tutup SPK sınavına girenleri hesaba katmadan böyle bir tebliğ çıkarılırsa olacağı budur.Bende dilekçe yazdım TÜRMOB a ortalamam tutuyor fakat bi dersten 60 alamadığım 56 aldığım için başarısız oldum.

Nasıl olacak bu iş meçhul.SPK lisans başvurularını başlatıyor.Yani kazananlara lisans verecek.TÜRMOB bi yandan başvuru son tarihi 14 ocak 2011diyor, eğitim verip sınav yapacağım diyor.Sertifikanın nerede geçeceği belli değil.

Nasıl hareket edeceğiz arkadaşlar yoksa fazla lisanstan zarar gelmez deyip TÜRMOB eğitiminemi katılsak da lisanslansak mı ?

Kazanan arkadaş bu kitaplardan hangisini tavsiye eder acaba

Aydın Karapınar-Gazi yayınları
Beta yayınları Ebubekir Ayan
Şenol Babuşçu

Merhaba arkadaşlar;

Benim tavsiyem dershanelerin hazırladıkları kaynaklardan faydalanın. Dershanelerin ücret karşılığı bu kaynakları sattığını duymuştum.

sayın a okten sorunuza yanıt geldimi benim durumumda aynı sizinki gibi

birde yenibir kariyerin mevzuat dersinin notları çok iyimiş bu notlar elinde olan varsa paylaşırsa çok iyi olur.

aynı kursa bende gittim ilkgirişimdi 68 mevzuattan aldı sınıfın tamamı bu dersten geti. notlar var ancak soft ortamda malesefelimde değil.