personel maaş programı

SSK-Emekli Karmaşıklığı

herkese slm lar bır işçi ile problem yasıyorum emekli olmasına ragmen çalışıyor ülkemızın bır nevı ayıbı ama benı ssk girişi yapma diyor maaşım kesılecek dıyor ama arastırmalarıma ragmen kayda geğer bır sonuç alamadım yardımcı olursanız sevınırım

Ynt: ssk-emekli karmaşıklığı

Maaşı kesilmeyecek,hem sizden hem emekli çalışanınızdan Sosyal güvenlik Destek Primi kesilecek.
Aksi durumda kayıt dışı çalışma tesbit edildiğinde geçmiş dönemler için ödenmemiş primlerle birlikte kesilecek cezalar da başucunuzda bir kılıç gibi sallanmaya devam edecek.

Ynt: SSK-Emekli Karmaşıklığı

teşekkürler syn keremcem diğer mesajı destekleyici.

iyi çallışmalar

merhabalar...

emekli oldğu halde çalışanlardan kesinti yapılacağnı biliyrz artk ancak bu emekli aylığından mı yoksa iş yerinden aldığı aylıktan mı kesilecek?

Emekli olup çalışanlar yasal olarak sgdp (sosyal güvenlik destek primi) ödeyerek çalışmaya devam edecekler. Ancak 1,10 dan sonra bu prim oranlarında ufak bir artış olacak. tehlike sınıfına göre değişecek.
1,10,2008 tarihinden sonra çalışmaya başlayanlar emekli oldukları zaman bir tercih yapacaklar. Ya emekli maaşları kesilecek. Ya da çalışmayacak.

Yani şu an ssk lı çalışan emekliler, daha önce ssk (SGK artık) girişi yapılmış olanlar. Bu yeni durumdan etkilenmeyecek.
Durum bu kadar açıktır. Kimse yanlış yorum yapmasın.

Merhaba ;

nguroy ' Alıntı:
1,10,2008 tarihinden sonra çalışmaya başlayanlar emekli oldukları zaman bir tercih yapacaklar. Ya emekli maaşları kesilecek. Ya da çalışmayacak.

1.10.2008 tarihinden sonra çalışmaya başlayanlar yerine ,

1.10.2008 tarihinden sonra ilk kez sosyal güvenlik kurumu altına girenler, ifadesi daha doğru olacaktır diye düşünüyorum.