Staja Hazırlık Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ogün Güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Staja Hazırlık Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler

Brüt karlılık oranı %40 olan bir işletmenin Satışlarının maliyeti 150.000 TL. ise net satışları kaç TL. dir?

Yanıt : 250.000

Yardımcı olurmusunuz?

zeynep1986 ' Alıntı:
Brüt karlılık oranı %40 olan bir işletmenin Satışlarının maliyeti 150.000 TL. ise net satışları kaç TL. dir?

Yanıt : 250.000

Yardımcı olurmusunuz?

Gelir tablosu sıralamasını kullanman lazım.

Net satışlardan, Satışların maliyeti çıkarıldığında; Brüt karlılığa ulaşılır. Net satışlar her zaman %100 olacağından dolayı, brüt karlılık %40 ise aradaki fark olan maliyetler, net satışların %60'ı eder.

Artık şunu sorabilirsin kendine hangi sayının %60'ı 150.000 eder? şıklardaki tutarların %10'nu al 6 ile çarp 150.000 rakamını veren yanıttır (oran orantı kullanmadım matematik ön yargısı olduğundan :) )

zeynep hanım burada sorduğunuz sorularla ilgili herhangi bir bilgi bulamadınız mı çalıştığınız kaynaktan

yada hangi kaynaklara çalışıyorsunuz merak ettim
kolaygelsin

sınava 3 gün kala cevabını bildiğim soruları emin olun oturup yazmaya uğraşmazdım!!!

Mali müşavirler odasının verdiği kitaplardan çalıştım özellikle vergi hukuku ve tfrs konusunda çok eksik...

Mali tablolar analizi ve maliyetle ilgilide bol soru çözmekle alakalı birşey o nedenle elime geçen ve çözemediğim her soruyu forumlara yazıyorum..

Zaten artık konu çalışmayı bıraktım soru çözüyorum çözemediklerimlede çok zaman kaybetmek yerine çözümlerine ulaşıp demekki bu şekilde de çözülüyormuş diyorum ...

Cevaplayandan da cevaplamayandan da ALLAH razı olsun...

Elimde bir soru var kamu hukukunun dallarından değildir diyor?

A) İş hukuku
B) Anayasa Hukuku
C) İdare hukuku
D) Ceza Hukuku
E)Vergi hukuku

yanıtı A olarak vermiş .

Nete kamu hukukunun dalları yazdım şu çıktı:

Kamu hukuku bir üst kavram olup çeşitli dallardan oluşmaktadır. Kamu hukukunun dalları: Anayasa Hukuku, Ceza Hukuku, Yargılama Hukuku, Devletler Umumi Hukuku, Vergi Hukuku ve İş Hukukundan ibarettir.

Bilgisi olan varmı netteki bilgimi doğru cevap anahtarımı doğru?

ard arda ünlem işareti kullanmanıza gerek yok.bilmediğim için sormuştum bende mart ayında gireceğim.

mali müşavirler odasından nasıl temin ettiniz kitapları.öyleyse sizin çalıştığınız kaynaklar tek bir kitap halinde değil ,tek tek kitap olarak.
ben islam çankayadan çalışıyorum fakat şüphe içindeyim.

26 haziran sınavına hazırlanmak için odanın kursuna gittim orada hukukları ve ekonomiyi içeren 2 kalın kitap birde muhasebeleri tfrs yi denetimi kapsayan islam çankayanın kitabı gibi bir kitap verdiler onlara çalıştım. kurstayken yeterlilikte tanıştığım bir arkadaş bana islam çankayanın 2 ciltlik kalın kitaplarını verdi ama 2006 basım bir çok şeyi işime yaramadı birde çok ayrıntılı olduğu için zamanım yetmedi yinede arada sırada takıldığımda bakıyorum onada.
sayısal sorularda da takıldıkça forumlardan yardım alıyorum.

anlaşılan kursa gitmeden o kaynakları bulmamız zor..
biz 2008 islam çankaya'ya talim yine..

sanırım öyle..

Ama dehanın konu anlatımlı kitabıda var cepte serileri var ince ince kitaplar. onlarda güzel diyorlar.

Murat'a falanda bakın islam çankaya ile işin içinden çıkmak biraz zor gibi.

ALLAH hepimizin yardımcısı olsun.

benim kafamı karıştıran şey şu:
islam çankaya toplam 2 cilt yaklaşık 2500 sayfayken dehanın kitabı 1000 sayfa
sayfa sayısı çok olan kaynak daha iyi demek değilmidir yoksa islam hoca çok detaya mı girmiş?

Aynen dediğin gibi çok detay var. Birde 3 ayda anca ana temel şeylere bakıp öğrenebiliyorsun o nedenle zaman kalmıyor islam çankayanın kitabında ama 6 ay çalışıp gireceksen neden olmasın.

İslam çankaya kitabı için demiyorumda her kalın kitap iyi olacak diye bir şey yok. Adam yazar ama sırf kuru gürültüdür!

Birde şunu diyim burada amaç çok önemli; mesela ben odanın kursuna gittim ve hiç memnun kalmadım çünkü amaçları sınavı geçirtmek değil konuları öğretmek bilgiçlik taslamak bizi pohpohlamak oldu belki bu da iyi bir şey belki ama benim o sınavı kazanmaya ihtiyacım var zaten 3 sene stajda öğreneceğim.

Bir muratın veya dehanın kursuna gidenlerle konuş bak hep sınavı geçirtme amaçlı çıkmış soruları ezberletmişler çıkabilecek soruları ezberletmişler biz 3 ay kursta soru bile çözmedik geldiler konuları anlatıp gittiler.

Kısacası önce bir konuları oku derim sonra bol bol çıkmış soruları çöz ve sonrasında eline geçen her deneme kitapçığındaki soruları çöz.

sanırm o zaman ilk hedefim dehayı bitirip ardından bol soru çözmek.takıldığım yerlerde belki islam çankayaya başvurabilirim yada murat'a...

Aynen öyle ;)

Şimdiden başarılar...

6 kasım cumartesi sınava girecek herkese şimdiden başarılar.

Söylemesi ayıptır yarın izinliyim de ;)

YÜCE ALLAH EMEKLERİMİZİ BOŞA ÇIKARTMASIN İNŞALLAH.

Sınava girecek tüm arkadaşlarıma başarılar dilerim. Bende bilge eğitim kurumlarında hazırlandım emeği geçen hocalarıma şimdiden teşekkür ederim.

zeynep hanım ve sınava giren diğer arkadaşlar sınav nasıldı

Ben ilk sınavda olduğu gibi yine sınırlarda geziyorum sanırım. Kalmam an meselesi :(
Ama bellide olmaz belki çan yine düşük olur..

Beni en çok zorlayan dersler : Maliyet muhasebesi, tfrs, borçlar hukuku oldu :(

13+68=81 netim var

20 sorum kesin yanlış

19 tanesini hatırlamıyorum

Geçermiyim bilemiyorum 1 ay bekleyip göreceğiz...

İnşallah bu sefer gülen taraf ben olurum...

zeynep1986 ' Alıntı:
Denetim riski dışında mali tablolarda karşılaşılabilen ikinci risk türü aşağıdakilerden hangisidir?

A) Muhasebe riski
B) Vergi riski
C) Denetçinin unvan riski
D) Hesap Riski
E) İç kontrol riski

Yanıt : C olarak verilmiş.

Böyle bir risk varmıdır acaba? Varsa tam olarak açıklaması nedir?

şu soruyu okuyunca baya sevindim forumlarda sormuş olmasam yapamazdım işte bu forumların faydaları direkt ünvan riski diye işaretledim :)

Herkese teşekkürler umarım geçerimde emeklerim emekleriniz boşa gitmez;)