Staja Hazırlık Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler

  • Konbuyu başlatan Ogün Güneş
  • Başlangıç tarihi
O

Ogün Güneş

Ziyaretçi
Staja hazırlık sınavlarına yönelik tavsiyeler başlığı altında bilgileri toplarsak tekrar tekrar başlık açılmamış olup sınav dönemlerinden bağımsız bir başlık elde etmiş oluruz.
 
YETERLİLİK SINAVI

SELAMLAR OGÜN BEY

BENDE BİR STAJERİM STAJIM EYLÜL/2005 DE BAŞLADI VE STAJIMIN BİTMESİNE BİR YIL KALDI. ŞU ANDA SADECE E-USE CDLERİNE BAKIYORUM.

SİZİN STAJ NE ZAMAN BAŞLADI VE NASIL HAZIRLANIYORSUNUZ. YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.
 
Öncelikle büyük harfle yazmamaya dikkat edebilirsek forum kurallarına uymuş oluruz.
Benim stajım mayıs 2005 de başladı, use cd leri dışında elimden geldiğince yeni gelişmeleri alomaliye aracılığla takip ediyorum, iyi bir çalışma dönemi için şu an kitap taraması yapıyorum, malum kitaplarımız pahalı mali mevzuat beni düşündürüyor, malum 2007 itibari ile bazı yeni kanunlarımız yürürlüğe girecek, şimdi yürürlükten kalkacak dallarda kitap almanın pek önemi yok ancak yeni bir kararla bu kanunların yürürlük tarihinde bir erteleme olursa biz sınava hanginden girecez, yada geçmiş kanunlarda sorular gelebilir mi? bunları kafamdaki soru işaretleri bu nedenlerle öncelikle
iş kanunu
kdv
vergi usul
maliyet muhasebesi
mali tablolar analizi
muhasebe denetimi
alanlarında ileride de yararlanabileceğim tarzda kaynaklar arıyorum, ilerleyen zamanda iyi bir pazarlık süreci yaşayabilirsem yeterlilik kurslarına gitme niyetindeyim.
 
stajını başlatan stajer arkadaşlar yeni staj sınavına girecek arkadaşlara yardımcı olursanız seviniriz.hangi derslerde zorlanabiliriz sınavda genel anlamda kalıplaşmış sorular mutlak vardır bunlar hangileridir.bizler için neleri tavsiye ederseniz bu konuda yardımcı olursanız minnettar kalırız.teşekkürler
 
Genel inanış bu sınava İslam Çankayanın kitabı ile hazırlananların bir adım önce olduğu yönünde, ben de İslam Çankaya ile hazırlanmıştım oldukça yararlı bir kitap.
 
Ancak İslam Hocanın kitabında iktisat, genel kültür vb... konular yoktu, şu an ki baskıda var mı bilmiyorum.
 
islam çankayanın kitabından hazırlanırsanız başka hiçbir kaynak geremiyor.
 
hangi dersler daha zor bu konuda bilgi verirseniz sevinirim stajerlik konusunda hiçbir bilgiye sahip değilim Allah kısmet ederse aralıkta başvuracam yardımlarınız için teşekkürler
 
gokhan64' Alıntı:
hangi dersler daha zor bu konuda bilgi verirseniz sevinirim

Tavsiyem İslam Çankayanın kitabını edinip çalışmanız yönünde, çalışırken hangi derslerde zorluk çekerseniz o konulara ağırlık verin.
 
staj başlatma sınavı hazırlık kursları

Bu konuda kursa ilişkin bilgi yok. Bilgi sahibi olan var mıdır? odayı aradım, bilgi alamadım, mail attım çok yüzeysel bilgiler verilmiş. nasıl kayıt olunur, kimler olur, ne kadar sürer diye sordum, odalardan kayıt yaptırabilirisiniz gibi bir cevap geldi.

Sizlerden ricam kursa katılan arkadaşlar varsa, süresi, dersler, ücret, faydalı oluyor mu ? gibi konularda bizi aydınlatmaları.

İyi akşamlar.
 
Kurs konusunda www.izmirtesmer.org de kursun dönemleri saatleri, derse girecek olanlarla ilgili bilgiler veriliyor sanırım sadece ücret konusunda bilgi verilmiyor o bilgiyede telefonla öğrenebiliyoruz. Aynı şekilde istanbul tesmerin net sitesinde kursa ilişkin bilgiler veriliyor olabilir ücret konusunda da telefonla bilgi alabilirsiniz, ama bu bilgilerle eğer size tatmin edici gelmezse odaya gitmenizde fayda var.
 
Sınavlarda hesap mak kullanımı

sınavlarda hesap makinası kullanımı bence serbest bırakılmalı.
ne yani ben hayatta hesap makinasıkullanmadan mı muhasebecilik yapacam.bence saçmalık kullanmamak.hesap makinası ile yapılması gereken sorulan sorular sanırım değerli puan açısından.yani diğer sorulardan 10 tane yapacağına hesap sorusundan 1 tane yap yeterli. bence staj başlatma sınavı tam bir para tuzağı.ne kadar az kişi kazanırsa bidahakine daha fazla girecek demek oluyor.soruların puan değerli belli değil ne neye göre hesaplanıyor belli değil.bence adaletsiz bi sınav. tüm girenlere başarılar diliyorum.10 gün sonra yine girecez bakalım hayırlısı işallah kazanırız da başlatırız şu stajı.....
 
Arkadaşlar biraz da not sisteminden bahsedebilirmiyiz? Ortalama kaç alınması gerekiyor? Ve geçmek için ders başı mı yoksa ortalama mı gerekiyor?
 
staj sınavı = tesmerin kasası !!!

Not sistemini gerçekten bilen biri varsa cevap versin arkadaşlar.
ama benim bildiğim kadarıyla soruların notları sınavdan sonra belli oluyo.En az hangi soru doğru yapıldıysa o soru en değerli oluyo.ve en değersize doğru gidiyo... bence bu saçma bi sınav...sordukları sorular zor... ve biz sadece staj yapmak için bu zor sorularla karşılaşıyoruz... stajın amacı nedir. staj yaparak öğrenecek ve yeterlilik sınavında eğer çalışmışsan ve istiyorsan kazanacaksın... s.m.m.m yeterlilik sınavına giren bi arkadaşım staj başlatma sınavından sonra sorular yayınlandığında bana demiştiki..." inan ki yeterlilik sınavı staj başlatmadan daha kolay " diye bi söylemde bulunmuştu. bunların amacı bizler ne kadar çok sınava girersek onlar o kadar ceplerini dolduracak arkadaşlar işin özü bu.yoksa sen stajı başlatmışsın başlatmamışsın hayatına yön vermişsin vermemişsin onlar için önemli değil...onlar sadece para kazansın .....
 
merhaba arkadaşlar ben ocak 2006dan beri stajerim ben islam çankayanın ismini ilk defa oda toplantısında duydum.ama ben sınava murat yayınlarının kitabından çalıştım bence oda güzel hazırlanmış bir kitap. bu kitabın sayesinde ilk sefer de staja başlamını kazandım. sınava girecek olanlara başarılar az kaldı allah yardımcınız olsun.
 
Üst