Stajyerler Gelin Tanışalım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ogün Güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Stajyerler Gelin Tanışalım

Bahse konu kelimenin doğrusu "güruh" dur ve RacHeeD, biz öyle isek sizin burada ne işiniz var? Kendinize layık gördüğünüz topluluklarla yazışın!

Biz de başka bişi demiyoruz ki profil bilgilerinizi güncel tutun diyoruz. mail adresi, gsm, sabit telefon, ve adres bilgileri ?? Bunun neresi komik geliyor.

sayın racheed, bu forumda tanışma ancak böyle olur. burda Türkiye nin bir çok yerinden meslek mensupları var toplanıp bir yerde çay kahve içecek halimiz yok herhalde. sayın ogün güneş çok güzel özetlemiş aslında.

İsmimi, bölgemi, mesleki konumumu belirttim. Aynı bölge veya aynı dönem olan arkadaşlar öncelikli olmak üzere birbirimizi bilir sorunları ilk kimlerle paylaşacağımızı anlayabiliriz sanrım.

Tanışırken komik olmamak adına başka ne türlü bilgi vermem gerekiyordu acaba, komik olduğunu düşünen arkadaşa samimiyetimle soruyorum.

merhaba arkadaşlar
2008 mayıs stajeriyim.izmirliyim
tüm stajer arkadaşlara sınavlarında başarılar diliyorum.

mrb arkadaşlar bende allah izin verirse 2010 martta bu sınava giricem stajer adayıyım izmitten
şu sınava ilk girişinde kazanan arkadaşlarla tanışmak isterim hedef ilk girişte kazanmak

hatice

saygılar...

haticemmm ' Alıntı:
mrb arkadaşlar bende allah izin verirse 2010 martta bu sınava giricem stajer adayıyım izmitten
şu sınava ilk girişinde kazanan arkadaşlarla tanışmak isterim hedef ilk girişte kazanmak

hatice

saygılar...

temmuz2009 sınavında 7/7 yaptım biraz şokladım:) 7/7 yapan illa full 5 ay 10 ay her neyse ders çalışıyo değil sanırım. ben son 1 ay çalıştım. Başka biri başka bir dönemde bana bunu söylese kızardım. 1 ayda 7/7 mi yapılır diye. Ama işin esas kısmı başka tabi. Ben şu an 9 yıldır büro işinde çalışıyorum 2 defa staja başlama kursuna 1 defa temmuzda sınava girmeme rağmen mart2009 sınavında açılan kursa gittim. Yani bunların birikimi bu sonuç. Hatta vergi ve genel hukuk derslerinin notlarını bir kere açıp bakmadan sınava girdim desem üzerime yürürsünüz. Dışardan biri direkt burayı okuyunca ne ballı ne şanslı der. Ama hiç dönüp bakıp onca çalışılmış yıla 3 defa gidilen kursu görmez. Maliyet muhasebesinden sadece dağıtımlara ve EDÜM'e baktım. Edüm çıksaydım tam yapabileceğimi sanmıyorum. Ama dağıtımlar mutlaka bu sınavda çıkmasa bi sonraki sınavda kesin çıkacak diye öylesine bakmıştım. Ne diye o kadar konuyu kafama sokmaya çalışayım onun yerine diğer derslere yogunluk verdim. kısacası onca birikim 3 kurs artı 1 ay akşamları işyerinden gelince çalışma, 1 ay cumartesi yarım gün çalışma, 1 ay pazar günleri full çalışma. bu kadar:) Büro tecrübesi olan arkadaşlar için süper dönem bu dönemler, genelde her ders uygulamaya yönelik.
Yeterlilik sınavı için hiç kitabım olmadı kursta verilen notlarla çalıştım çok dağıtmayın o kitap bu kitap diye. Bildiklerinizi karıştırırsınız çıkamazsınız işin içinden.

Allah'a emanet olun...

selamlar ,
EYLÜL / 2009 stajyeriyim ; çok şükür...
kocaeli smmm odasına kayıtlıyım .

Ynt: Stajyer - oda ilişkisi

selamlar ,
arkadaşlar bir A.Ş. de staj yapmaktayım.1 ayım dolmak üzere.
Yeni bir stajyer olarak odaya ne sıklıkta gitmeliyim?
Her ay sonunda durumumla ilgili hazırlanacak evraklar neler ?
Tecrübeli arkadaşların yardımlarını talep ediyorum.

hayırlı olsun

ben de bir ltd şirkette yaptım stajımı denetim ve gözetim altında sizin durumunuz nasıl bilmiyorum ama her ay onaylanmış ssk hizmet dökümünü ve denetiminde ve gözetiminde olduğunuz Smmm'nin kesmiş olduğu serbest meslek makbuzunun fotokobisini göndermeniz gerekiyor sanırım bir de her sene Aş. ile Smmm'in yapmış olduğu sözleşmelerin fotokobisini isterler benim size tavsiyem eğer ssk ile soyadı uyuşmazlığı vb varsa en baştan çözün sonra sorun çıkarabiliyorlar ki bana çıkartılar Sgk bir faksla hallediyor soyadı değişikliğini nacizane başka bir tavsiye daha mutlaka kendi dosyanıza alın odaya gönderdiğiniz belgelerin bir örneğini

1-bir kere odaya verdiğin bütün evrakların bir fotokopisini kendinde dosyala sakla.
2-çalıştığın şirket adres değişikliği yapmış mı ? yapstıysa ssk bildirgesindeki adresle son adresleri aynı mı? aynı değilse durumu hemen düzeltmeye düzelttirmeye bak sonradan geç olabilir.
3-her ay gitmene gerek yok ama 3 ayıda geçirme.
4-genelde smmm'ler mükelleflerine pek fatura kesme eğiliminde olmadıkları gibi sözleşme de yapmak istemezler. ancak oda senden her yıl smmm ile şirket arasında bir sözleşme her ayda fatura ister. bunları şirketin mali müşaviri ile baştan konuş sonra sıkıntı olmasın.
5-şirket ortak değiştirmiş mi, imza sirkülerinin süresi dolmuş mu, yeniden genel kurul yapılması gerekiyor mu tespit et. bunlarla ilgili ticaret sicil gazetelerini sakla, imza sirkülerlerini vakti gelince yenile ve bir örnekde kendine al.

hayalişçisi ' Alıntı:
haticemmm ' Alıntı:

hatice

saygılar...

temmuz2009 sınavında 7/7 yaptım biraz şokladım:) 7/7 yapan illa full 5 ay 10 ay her neyse ders çalışıyo değil sanırım. ben son 1 ay çalıştım. Başka biri başka bir dönemde bana bunu söylese kızardım. 1 ayda 7/7 mi yapılır diye. Ama işin esas kısmı başka tabi. Ben şu an 9 yıldır büro işinde çalışıyorum 2 defa staja başlama kursuna 1 defa temmuzda sınava girmeme rağmen mart2009 sınavında açılan kursa gittim. Yani bunların birikimi bu sonuç. Hatta vergi ve genel hukuk derslerinin notlarını bir kere açıp bakmadan sınava girdim desem üzerime yürürsünüz. Dışardan biri direkt burayı okuyunca ne ballı ne şanslı der. Ama hiç dönüp bakıp onca çalışılmış yıla 3 defa gidilen kursu görmez. Maliyet muhasebesinden sadece dağıtımlara ve EDÜM'e baktım. Edüm çıksaydım tam yapabileceğimi sanmıyorum. Ama dağıtımlar mutlaka bu sınavda çıkmasa bi sonraki sınavda kesin çıkacak diye öylesine bakmıştım. Ne diye o kadar konuyu kafama sokmaya çalışayım onun yerine diğer derslere yogunluk verdim. kısacası onca birikim 3 kurs artı 1 ay akşamları işyerinden gelince çalışma, 1 ay cumartesi yarım gün çalışma, 1 ay pazar günleri full çalışma. bu kadar:) Büro tecrübesi olan arkadaşlar için süper dönem bu dönemler, genelde her ders uygulamaya yönelik.
Yeterlilik sınavı için hiç kitabım olmadı kursta verilen notlarla çalıştım çok dağıtmayın o kitap bu kitap diye. Bildiklerinizi karıştırırsınız çıkamazsınız işin içinden.

Allah'a emanet olun...

mükemmel sonuç,tebrik ederim,bende 2010 mart sınavına gireceğim,ve ilk sınavda 7/7 yapmak istiyorum,5 yıldır özel bir şirketin muhasebecisiyim,sizin kadar tecrübelimiyimdir bilemiyorum,nasıl hangi kitaptan çalışmalıyım nasıl veri toplamalıyım bilemiyorum,bu forum sayfasındada birçok konu başlığı altında yardım rica ettim,inş. bir arkadaştan cevap gelir,iyi akşamlar

hayalişçisi ' Alıntı:
haticemmm ' Alıntı:

hatice

saygılar...

Allah'a emanet olun...

Bu tür yazılar bence sınava hazırlananları yanlış yönlendiriyor. Yanlış anlamayın şahsınıza yönelik söylemiyorum bunu. Gerçekten söylediğiniz gibi yaptıysanız bu çok büyük bir başarı ancak, son bir ay helede akşamları işten gelerek çalışmakla bu iş olmaz. Hatta kişinin daha önceden bir hazırlığı yoksa bir denetim veya vergi dersi bile bir ayda olmaz. Şahsi görüşümdür. Başarınız için tekrar tebrik ederim.

çok teşekkür ederim öneriler için , dikkate alacağım.

kater ' Alıntı:
hayalişçisi ' Alıntı:
haticemmm ' Alıntı:

hatice

saygılar...

Allah'a emanet olun...

Bu tür yazılar bence sınava hazırlananları yanlış yönlendiriyor. Yanlış anlamayın şahsınıza yönelik söylemiyorum bunu. Gerçekten söylediğiniz gibi yaptıysanız bu çok büyük bir başarı ancak, son bir ay helede akşamları işten gelerek çalışmakla bu iş olmaz. Hatta kişinin daha önceden bir hazırlığı yoksa bir denetim veya vergi dersi bile bir ayda olmaz. Şahsi görüşümdür. Başarınız için tekrar tebrik ederim.

Kater arkadaşım tebrik için teşekkür ederim. Yazdıklarımı tam okumadınız diye düşünüyorum 1 ayda böyle bişeyin mümkün olmayacağına kesinlikle ben de katılıyorum. 1ay + 2 defa staja başlama kursu + 1 defa yeterlilik kursu + 9 yıl muhasebe bürosunda çalışma tecrübesi. Ben de şaşırdım zaten böyle bişey olduğuna. Vergiye bakmadan girdim ama bildiğim şeyleri sormuşlar defter tasdik zamanları ve şekilleri. bu büroların olmazsa olmazları artı beyanname isimleri ve verme zamanı artı mali tatil süresi bunu da büroda olanlar bilmek zorunda + bir de uygulama sorusu biraz karışık ama yapılamayacak bişey değil yarım yapsan yeterli. bu üç soruyu büroda çalışıp sorumluluk sahibi olan her kişi sınav stresini attıysa üzerinden yapar diye düşünüyorum. kimse 1 ay çalışmış almış tamamını diye yanlış anlaşılma olmasın. Ben yanlış anlattıysam kusura bakmayın çok emek harcamak lazım.
Ben bitirme sınavını 2 ye ayırdım. 4+3 diye. 1.sınavda 4ünü veririm ikinci sınavda 3üne çalışır kalan olursa 3. sınavda bitiririm diye düşünüyodum yani. illa tamamını vericem diye şartlarsanız fena bir psikolojik baskı altına girersiniz bildiklerinizi bile karıştırırsınız. İllaki mimkin değil kardeşim ben tamamını vericem kardeşim sen yaptın bunu varsa bildiğin söyle diyosanız (aralık döneminin sorularının diğer dönemlere göre biraz daha ağır olduğunu da hatırlatır) epey çok çalışmanız lazım derim süresi hakkında bişey diyemem 5 ay da olur 10 ay da. Büroda çalışmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Sadece staj için değil büroda 1 ay hakimiyet yetki size verildiğini düşünün o ay tüm işleri siz yapacaksınız sorunsuz halledebilecek şekilde olacak kadar çalışmaya devam edin. Bu şekilde olduğu zaman son vergi sınavına hiç çalışmadan girip 50 alabileceğinizi garanti ederim.

merhaba ben sibel
2009/09 ayında staja başladım
stajı 3 yıl olan şanssızlardanım
e-mail:[email protected]

arkdaşlar tüm konular için genel bir kitap düşünüyorum memnun kaldığınız bir kitap varmı ?

herkese iyi çalışmalar :D

mrb arkadaşlar ben kasım/2009 stajeriyim ve çoookkk muluyum ilk seferde kazandığım uğraşmak zorunda kalmadığım için

eda2307 ' Alıntı:
mrb arkadaşlar ben kasım/2009 stajeriyim ve çoookkk muluyum ilk seferde kazandığım uğraşmak zorunda kalmadığım için

Hayırlı olsun..darısı yeterliliğe :)

Hayırlı olsun..darısı yeterliliğe
çok teşekkür ederim oky inşallah....

herkese selamlar.
2010 nisan başvurusu için hazırlık aşamasındayım.

istanbul çemberlitaş tan yusuf ben.

tavsiyeleriniz ne olur acaba.

[email protected]

yardımı dokunacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim