Stajyerler Gelin Tanışalım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ogün Güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
slm stajım bitti,18-19 kasımda ilk kez sınava girecem.herkese başarılar.bu forumda emeği geçenlerin hepsine teşekkürler.

Re: cd.ler

gül' Alıntı:
selam arkadaşlar. forumda bir cd yazışmasıdır gidiyor. ben odanın sattığı cd.lerden almadım almayıda düşünmüyorum stajımı başlatma işlemlerimi yaparkende kimse böyle bir zorunluluktan bahsetmedi.lütfen birisi detaylı bir şekilde biz yeni stajyerlere bu durumu izah eder mi?

sn. gül,

asağıdaki linki inceleyebilirsiniz..

http://www.tesmer.org.tr/e-use/2-euse.htm

-yalnız;alıp almamak gibi bir lüksümüz yok, "mecbur".
alınacak+ izlenecek + her cd. sonunda sınavlardan basarılı olunacak.

cd

ben eylül 2006 tarihinde stajımı başlattım. ne kayıt işlemlerinde ne de daha sonra odadan cd.ler ile ilgili bir bilgi verilmedi.bu forum olmasa böyle bir şeyden haberim bile olmayacak.hala daha çözebilmiş değilim ya durumu. zorunlu olan bu cd.lerden odanın bize bahsetmesi gerekirdi o kadar bir günlük yüzyüze eğitime bile gittik orada da kimse bahsetmedi. peki bu cd.ler nerelerden alınıyor ve evinde bilgisayar ve internet olmayanlar nasıl bu eğitimlere katılacak? birisi bunları bana anlatırsa sevinirim.

Sayın gül,
birliğin staj yönetmeliğine göre zorunlu eğitim dedikleri bu cd leri almak zorundasınız. bu zorunluluk 2005 yılında başladı ben 2004 yılının son döneminde staja başladım. cd almama gerek yoktu yani. benden sonra 2005 yılında staja başlayan bütün arkadaşlar aldı bu cd leri.
bence oda yetkilileri ile görüşmelisiniz.

Re: cd

gül' Alıntı:
ben eylül 2006 tarihinde stajımı başlattım. ne kayıt işlemlerinde ne de daha sonra odadan cd.ler ile ilgili bir bilgi verilmedi.bu forum olmasa böyle bir şeyden haberim bile olmayacak.hala daha çözebilmiş değilim ya durumu. zorunlu olan bu cd.lerden odanın bize bahsetmesi gerekirdi o kadar bir günlük yüzyüze eğitime bile gittik orada da kimse bahsetmedi. peki bu cd.ler nerelerden alınıyor ve evinde bilgisayar ve internet olmayanlar nasıl bu eğitimlere katılacak? birisi bunları bana anlatırsa sevinirim.

Arkadaşım tesmerin web sayfasında e-use diye bu eğitim cd sinden bahsediliyor. Şu anda internetten kayıt yapacaksın. Sana aralık ayı gibi olması gerekiyor (çünkü bende 2005 eylül de staja başladım. O sıralarda geldi) cd gelecek. Sonrada ister evinde ister işyerinde devamlı kullanacağın bi bilgisayara (çünük daha sonra değiştirme şansın yok) kurulum yapacaksın. Mart ayında da ilk taksidi ödeyeceksin. Daha sonra sana cd ler 4 ayda bir gelmeye devam edecek. Cd leri bitirmeden bir diğerine geçemezsin. Bitirince internet bağlantısı yapıp (veya bitirmeden arada bir) güncelleme yapacaksın. Senin bilgilerin tesmerin sayfasında gözükecek. Diğer bir cd ye geçince başında sınav var o sınavı geçip (60 alıncaya kadar tekrarlanıyormuş galiba) o diğer cd yi bitireceksin.
Kolay gelsin.

SELAM OGÜN, BEN SİZLERDEN BİRAZ FARKLI KONUMDAYIM. ÇÜNKÜ BEN HENÜZ STAJA BAŞLAMADIM. BENİM SİZE AKTARACAĞIM DEĞİL DE BENİM SİZDEN FAYDALANACAĞIM KONULARIN OLACAĞI KESİN. UMARIM FORMDA BANA YARDIMCI OLURSUNUZ. 2000 YILI MUHASEBE ÖNLİSANS MEZUNUYUM. 2007 YILINDA STAJA BAŞLAMAYI DÜŞÜNÜYORUM. FORUMDA MESLEKTAŞLARIMLA TANIŞMA FIRSATI VERİLMİŞ. ÇOK GÜZEL BİR OLAY TEŞEKKÜR EDERİM EMEĞİ GEÇENLERE. MESENGER ADRESİM [email protected]

selam arkadaşlar...

Selam arkadaşlar....
Ben de mayıs 2006 da stajımı başlattım. Buraya üye olmak ve fikir alışverişinde bulunmak gerçekten iyi olacak... Sorularınızı ve cevaplarınızı takip ettim. Herkesin görüşlerini bilgilerini paylaşması çok güzel. Aranızda olmak güzel :)
İzmir...[/b]

herkese iyigünler 2005/1 stajyeriyim, 31.12.2006 da staj bitiyor.2007 martta ki sınava hazırlanıyorum,kastamonuluyum

aralıkta staj başlama başvurusu yaptım

bütün sınava girecek arkadaşlara basarılar dilerim.

çalışacağım kaynak olarak hangilerini kullanmak daha doğru olur arkadaşların fikirlerini beklerim.

kaynak kitap

merhaba musavirkiskacioglu;
kaynak olarak İslam Çankaya'yı sormuştunuz.
Hem Staja başlama sınavında ve hem de smmm bitirme sınavında anılan hocanın kitaplarından çalıştım. Kesinlikle faydasını göreceksiniz. Özellikle 2006 yılı basımı sarı ve tek ciltli yaklaşık 1100-1200 sayfalık bir kitabı mevcut. Nasıl özetlesem: 2004/aralık staja başlamayı ilk girişte ve 65,873 puanla, 2006/3 ve 7. ayda ise bitirmeyi 4+3 ders şeklinde verdim. Kaynak aynı kişi: İslam Çankaya hoca. Herhalde fazla söze gerek yok.
Özalp.

merhaba, geçmişte stajımı yaparken bende İslam Çankaya'nın kitapları ile hazırlandım.Hep ilk sınavlardada verdim.Kesinlikle stajyer arkadaşlara faydalı olacağı kanısındayım.

öncelikle özlp ve nisan kardeşime çok teşekkür ediyorum. beni bu konuda aydınlıktıkları ve kitaba güvenmemi sağladıkları için minnettarım.

yalnız özalp kardeşim islam hocanın dersinden baska kursa gittin mi onu öğrenmek istedim. gösterdiniz ilgiliye tekrar teşekkürler saygılar.....

kurs hakkında

sayın musavirkiskacioglu;
ne staja başlama ve ne de bitirme sınavında herhangi bir kursa gidemedim. tamamen o bahsettiğim kitaplardan çalıştım. Staja başlama sınavına 3 ay gibi zamanda hazırlandım. o zaman çalışmıyordum. Bitirme de ise şu anda çalıştığım büronun işleri o kadar yoğun değildi. Sabah erken gelip iş zamanına kadar çalışırdım. Birde Kanunlara, mevzuata çok bakardım. Yani aslında ben bitirmeyi 2 girişte vermedim desem yeri olur. Satjyer iken hep çalıştım. Bilgilerim hep güncellendi. Az da olsa süreklilik başarı getirdi. Çalıştım tevekkül ettim. Allah nasip etti. Ha bu arada ben kesinlikle başarısızlığı hazmedemem. Tembel diye ya da zor sınav diye birşey yok. bu kelimeler savunma mekanizmasının birer ürünü. olsa olsa yeteri kadar çalışmama ve programsız çalışma vardır.
umarım tamamdır.

kurs hakkında

bu arada kesinlikle geçmiş dönem sorularına mutlaka bakın. 1,2 dönem sonra aynıları ya da benzerleri mutlaka çıkar.
başarılar
SMMM ÖZALP

Ynt: Stajyerler Gelin Tanışalım

mrb ben deniz kuşadasından ogün bey müsade istemeden ekledim sizi umarım kusura bakmazsınız

Merhaba herkese ; adım Filiz kasım 2005 te stajımı bitti.2006 bol sınavlı zorrrr bir yıldı..henüz 5 ders verebildim.Çok kendimi zorlamadım aslında dersleri teker teker girdim ve verdim.Şimdi geriye denetleme ve meslek hukuku kaldı..Hayırlısıyla onlarıda martta verirsem uçucam arkadaşlar..ya artık bitsin istiyorum en tırstığım ders denetleme ve 3 hakkım var..ne kadar çalıştıysam yapamadım.gayet iyi anlamama rağmen hatta denetçi olmayı bile düşünüyoken sınavda başarısız oluyorum..anlamıyorum bir türlü ezbere alamıyorum sanırım..yaşlanıyormuyum neyim:)))) Allah yardımcımız olsun ...

Merhaba Ben Yavuz. İstanbuldan 2006 Eylülde SMMM stajına başladım ve foruma yeni üye oldum. Tüm stajer arkadaşlarıma başarılar dilerim

Yavuz KILIÇ

Merhabalar adım Betül İkinci dosyadan sonra stajımı 2006 Eylül de başlattım eger kursa gidersem 2008 mart gibi sınavı giricem hesaplarıma göre ve bazı arkadaşların 7 de 6 yaptıklarını okudum umarım bende aynı başarıyı gösteririm ders çalışmaya şimdiden başladım...... :)