Stajyerler Gelin Tanışalım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ogün Güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Stajyerler Gelin Tanışalım

Selamlar arkadaşlar. Ben hala stajyer olmadım ama hazirandaki sınavı kazanmayı umuyorum.

Adım ilyas. İzmitte yaşıyorum. Evli ve iki çocuğu olan, smmm staja başlama sınavıyla uğraşan ve bu sıkıntıları çocuklarla savıştıran biriyim.

Herkese selam ve saygılar.

ilyas evli arkadaşlar gibi işin zor
gerçekten

MRB arkadaşlar..ben de smmm staj yapıyorum.konyalıyım,afyonda ikamet ediyorum;)

arkadaşlar tanışıp kaynaşalım, iş hayatında da birbirimize destek olalım.
el elden üstündür.
bir elin nesi var iki elin sesi var.
damlaya damlaya göl olur.
[email protected]

açıklandı arkadaşım.. ama bu sorunun cevabını yazmak için geç kaldım galiba..

Adım Emre .Ağrının Doğubayazıt ilçesindenim. Temmuz 2008 de ilk defa sınava girecem. Herkese sonsuz başarılar. İyiki bu forum var. Şöyle arada geleneksel pilav günleri tertiplesek hiç fena olmaz.:)

emari ' Alıntı:
Adım Emre .Ağrının Doğubayazıt ilçesindenim. Temmuz 2008 de ilk defa sınava girecem. Herkese sonsuz başarılar. İyiki bu forum var. Şöyle arada geleneksel pilav günleri tertiplesek hiç fena olmaz.:)

Düzenleriz oda olur İnşallah..

merhaba arkadaşlar bende bu siteye yeni üyeyim.beni aydınlatacağınızı düşündüm.daha yeni mezun oldum myo işletme bölümünden.kafamı karıştıran bişeyler var acaba 2 yıl açıköğretim okuyup lisansımı tamamlayarakmı girsem staj başlatma sınavına yoksa bu ağustos ayında başvursam mı. bilgilerime güveniyorum biraz daha çalışsam kazanırım diye düşünüyorum.bana yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler arkadaşlar

peri67 ' Alıntı:
merhaba arkadaşlar bende bu siteye yeni üyeyim.beni aydınlatacağınızı düşündüm.daha yeni mezun oldum myo işletme bölümünden.kafamı karıştıran bişeyler var acaba 2 yıl açıköğretim okuyup lisansımı tamamlayarakmı girsem staj başlatma sınavına yoksa bu ağustos ayında başvursam mı. bilgilerime güveniyorum biraz daha çalışsam kazanırım diye düşünüyorum.bana yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler arkadaşlar
Stajınızı en kısa sürede başlatma yoluna gidin, daha ayrıntı için 3568 sayılı yasaya ilişkin değişikleri okuyabilirsiniz.

Ogün Güneş ' Alıntı:
peri67 ' Alıntı:
Stajınızı en kısa sürede başlatma yoluna gidin, daha ayrıntı için 3568 sayılı yasaya ilişkin değişikleri okuyabilirsiniz.

Ogün Bey, e bire bir katılıyorum.. stajını başlatmanız yeni çıkacak yasa açısından önemli bence..

19-20 Temmuz smmm sınavı

Arkadaşlar herkese selamlar,
19-20 temmuzda vergi ve maliyetten yeterlik sınavına gireceğim, ama sadece gireceğim,
çalışıyorum nasıl çalışacağımı bilmeden, maliyeti üniversitede almadım ve hiç bilmiyorum,
sadece sınavı geçmek için nasıl öğrenilir bu ders allahaşkına söyleyin, vergi deseniz ayrı bi dert,
vergiden çıkmış sorulara bakabiliyorum maliyeti de a'sından başladım öğrenmeye ama sadece b'sine kadar gelebildim,
lütfen yol gösterin kasımda hakkım doluyor:( , mesleğin şu an içinde olmadığım gibi forum kullanmaya da yeni başladım, saygılar ve herkese başarılar.
şimdiden teşekkür ederim.

merhaba arkadaşlar. md maliyete bence baştan başlamak hele de bu saatten sonra zor. tesmerin çıkmış sorular kitabını mutlaka edin. ordaki çıkmış soruları çözmeye çalış. özellikle safha,standart,işçilikle ilgili yevmiye kayıtları,net satış değerleri yöntemi ve tam-değişken-normal-asal maliyet yöntemlerine çalış. ben bu sınavda safha ve standarttan kesin soru bekliyorum. kim bilir belki de ikisi birden gelir. neyse şimdilik söyleceklerim bunlar. iyi çalışmalar herkese.

bende genel muhasebeden giriyorum fakat bu konuda hiç bilgim yok yapmaya çalışıyorum fakat, arada atladığım hesaplar veya kayıtlar oluyor. tabi bu da direk sonucu etkiliyor, muhasebeden bu şekilde bi kaç kaydı atlamış veya eksik yaparak geçen var mı??

merhaba. tabiki hepsini yapman gerekmiyor. bende bi kaç kaydı yapamadım. bilanço ve gelir tablosunu oluşturamadım 60 aldım.

Maliyet muhasebesi ortak sorunumuz. Ben İslam Çankaya ve K.Büyükmirza'nın kitaplarına bakıyorum okuduğum konularla ilgili olarak da çıkmış soruları çözmeye çalışıyorum. Mart döneminde finansal muhasebeden açılış ve yevmiye maddelerini hemen hemen yaptım sayılır. Kapanış kaydını yaptım fakat kar ettirmişim. Bilançoyu kısmen yaptım. gelir tablosunun ana hesaplarını yazdım. Büyük defterin de gelir hesapları için T açmıştım diğerlerini yetiştiremedim ama 60 aldım ve beni mutlu etti. Çünkü 3 saat o kabusu bir daha yaşamak istemiyorum.

selam ben murat istanbuldan aranıza yeni katılıyorum 2008 mayısta başladı stajım bilgilerinizle bana yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim

[email protected]

Foruma hoşgeldiniz Murat Bey. Staj süresince ve meslek yaşamınız boyunca forumun size faydalı olması dileklerimle...

Selamlar......
Ogün çagrına karşılık vermek istedim.bende yeni stajyerim kasım 2007 de staj başlatma sınavını kazandım ocak 2008 de stajımı başlattım.Daha çok yeniyim bu staj hiç bitmiycekmiş gibi geliyo.