Şube İçin Sgk Dosya Açılışı

ceres

Tanınmış Üye
Üyelik
18 Mar 2007
Mesajlar
1,129
Konum
istanbul
Merhaba,
Aynı il sınırları içinde mağaza açacağız.A.Ş. nin şube açılışında SGK dosyası açabilmem için hangi evrakları hazırlamam gerekiyor ? Yardımcı olabilir misiniz ?
 
İşyeri bildirgesi ve şifre talep formu dolduracaksınız. İşyeri bilgileri yönetici/ortak bilgileri vs. doldurulacak işyeri bildirgesinde. Şifre talep formuna şifreyi kim alacaksa o yazılacak. Eğer vekaleti olan birisi gidip alacaksa işverence yetki verilen kullanıcı bölümüde doldurulacak.

Bu belgelere ek olarak ortakların ve yöneticilerin hepsinin kimlik fotokopileri , ikametgahları , şirket imza sirküsü , şirket vergi levhası , şirket ticaret sicil gazetesi konulacak. Eğer vekaleti olan birisi alacaksa şifreyi vekaleti olan kişininde kimlik fotokopisi , ikametgahı ve vekaletnamesi konulacak.
 
Merhaba,

bu ay içinde bilanço-şahıs işletmesinin şube açılışı yaptık, yoklama bugün (28/12) de tutuldu.. Sigorta dosyası açtırmadık, sigortalı işçi yok işveren bifiil başında duracak şubenin. Merkezin sigorta dosyası açık 1 işçi sigortalı orada.. Ayrıca sigorta işyeri dosyası bildiriminde gereken evraklarda ticaret sicil gazetesi ve imza sirküsü diyor. Şube ünvanı altında imza sirküsü çıkabilmesi için yoklamanın yapılıp sicilden tescil belgesi çıktıktan sonra noterden çıkartarak oluyor..Yani hepsi birbirine bağlı. Bu işlemleri yaptıktan sonra sigorta dosyasını bildirdiğimde tescil servisi şefi asgari ücretin 3 katı oranında İPC kesilecek dedi, süresinde bildirmediniz dedi.. sigortalı işçi yokki başladıktan sonra bildirim olması lazım yada Süre 1 ay değil miydi. Ben mi yanlış biliyorum. Evrak sirkülasyonu yukarıda dediğim gibi gelişti.. nasıl İPC kesilecek anlam veremedim.

fikirlerinize ihtiyacım var :(

Ayrıca şube bir gerçek kişi şahıstan devralındı.. Devir sırasında sigortalı çalışan yoktu, dosyası da yok, işveren kendisi durmuş hep..
 
Son düzenleme:
Selamlar
Tutulan yoklamada çalışan işçi yazıldı mı? Yazıldıysa,kurumun söylediği ceza bilgisi doğrudur.Çünkü sgk kurumuna gitmeden sigortalı işçi çalıştırdığınız vergi dairesi tarafından tesbit edilmiştir.
Ancak yoklamada çalışan işçi yoksa,kurumun verdiği bilgi bana göre hatalıdır.Ne zaman işçi çalıştırılacaksa, ozaman gidilir dosya açtırılır.
bu arada 1 aylık bildirim, tescil dosyasını açtırdıktan sonra işe giriş bildirgelerini verebilmek içindir.Yani 1 ay içinde geriye dönük verebilirsiniz.Diğer türlü işçi çalıştırılmaya başlamadan önce sgk dosyası açtırılır.
Siz maliye yoklamasını iyice bir kontrol edin derim.
 
Eğer yoklamada işçi yok olarak yazılı ise siz işyeri bildirgesinde işçi çalıştırmaya başlama tarihi olarak şube açılış tarihini değil işçi çalıştırmaya başlayacağınız tarihi yazacaksınız. Oraya yazacağınız tarih ve öncesinde de sgk gidip işyerini tescil ettireceksiniz. Eğer şubede işçi çalıştırmayacaksanız işyeri dosyası da açtırmayacaksınız.
 
Peki Ankarada SSK sını yaptığımız ama orada da görevli olacak olan personelin işlemlerini nasıl yapmalıyız
 
Üst