fonradar

Şube mi değil mi?

Öncelikle hepimize Allah kolaylık versin,
Bir sorum olacak;
Bitki,ağaç,çiçek üretimi,alım satımı yapan bir mükelefim var.(Ltd.Şti.)
Satışlarını tek bir adres üzerinden yapmaktadır ve Ticaret odasına,vergi dairesine kayıtlı olan adresimizde bu yerdir.
Bunun dışında,hiç bir şekilde ticari faaliyet bulunmayan,satış yapılmayan üretim alanları var.Bunlar için kira ödenmekte ve stopajı vergi dairesine yatırılmaktadır.Bu yerleri,form doldururken şube olarak mı değerlendirmemiz gerekiyor(Bu üretim alanları ticaret odasına kayıtlı değil)
İlginiz için çok teşekkür ederim.
Saygılarımla.

Ynt: Şube mi değil mi?

Bırakın üretim yapılan yeri, evrakların depolandığı arşivler bile şube olarak kabul ediliyor. Bunun için ayrıca bildirim yapmanız gerekiyor maalesef.

Havuz izolasyonu için 2 aylık bir is alınmış Sgk da dosya açılmış, işçi ücretleri Merkez'den ödeniyor. Şube olarak mı yazılması gerekir ?

koraykarakaya ' Alıntı:
Maalesef şube olarak ayrıca bildirmeniz gerekiyor.

Selamlar
Benim mantığım burada şube den bahsedilmeyeceği yönündedir.2 ay süreli bir iş alınmış,ilgili adrese sgk bildirimi yapılmış.Başkada bir kuruma bildirimde bulunulmamıştır.(sorudan böyle anlıyorum)
Mükellef bildirim formunda merkez işyerine ait bildirimde sgk numaralarının yazıldığı bölüme "ekle" butonuyla alt alta iki ayrı sgk numarasını yazmak yeterli olur kanaatindeyim.Çünkü burası bana göre bir ek işyeri değil,Faaliyetin gerçekleştirileceği geçici bir iş sahadır.
Saygılar

Tahsin Bey, keşke sizin dediğiniz gibi olsa. Ama şu meşhur soru-cevap bölümüne baktığımızda arşiv depoları bile şube sayıldığına göre, böyle bir nevi şantiye haydi haydi şube sayılır.

Yanıtlar icin tesekkürler sube olarak bildirelim her ne kadar içime sinmesede

Elbetteki sizlerde haklısınız da, şube diye bildirilirse,vergi dairesi bakmayacak mı? kardeşm senin şuben yok ki,neden şube olarak bildirdin.Gerçek şube veya depo malumunuz bir şekilde bildiriliyor.Gerek ticaret odasına gerek sadece daireye..Ama bu tarz bir işin şube bildirilmesi bana pek mantıklı gelmiyor.Bu çelişki tabiki bizlerin eksiği değil.
Ayrıca dikkat ederseniz,tebliğ o kadar dar anlatılmış ki.,tüm yorumlarımızda "bence" diye yazmak zorunda kalıyoruz :)
Yinede riske girmeyelim diyorsanız siz bilirsiniz tabiki..
Saygılar

Şube ayrımı için; eğer vd "x merkez adresimize ilave olarak y adresinde falanca işi yapacağız veya depo olarak kiraladık" vs gibi bir dilekçe verdi iseniz şb hiçbir bilgi vermediniz ise sadece merkez.

g705 ' Alıntı:
Şube ayrımı için; eğer vd "x merkez adresimize ilave olarak y adresinde falanca işi yapacağız veya depo olarak kiraladık" vs gibi bir dilekçe verdi iseniz şb hiçbir bilgi vermediniz ise sadece merkez.

İşçi ücretlerinin merkezden ödenecegine dair dilekce verdik kendi dairemize, onun dısında baska birsey vermedik vergi dairesine. Beyan süresi Uzatıldıgına göre mulak konularda bir acıklama gelir sanırım.

bana göre de şirketlerde şube sayılabilmesi için ticaret odasına tescili gerekir eğer tescilli değilse merkez adı altında ekle butonuyla bilgilerini girmemiz lazım gibi geliyo ama 1sınıflarda tescil olmadığı için dilekçeyle de vergi dairesine bildirdiysek şube olarak değerlendirebiliriz...

1'inci sınıf mükellef aynı adreste faaliyet gösteren kuaför ve ek iş olarak nakliye işi ile uğraşan mükellefe bildirim formunda şube olarak ayrı bildirmek mi gerekir

Aynı adreste 2 faaliyet yürütüldüğü için tek bildirim olacak.(VD x adreste y işi yaparken bunun yanında z işinide yapacağız vb şeklinde başvurunuz var ise) Yalnız faaliyet kod ve hasılat ayrıştırılarak bildirilecek.

VD müracaat. Silebilirlerse onlar siler.