Süpermarket Hesap Planı

rkrlmaz

Katkı Sunan Üye
Üyelik
9 Nis 2012
Mesajlar
157
Konum
isk
Arkadaşlar merhaba önümüzdeki ay bir mükellefim süpermarket açacak çok fazla kalem olacaktır alış ve satışları sizce nasıl ayırmam gerekir?Forumda süpermarket müşterisi olan varsa paylaşabilir mi ?
 
Firma İç muhasebesi barkod sistemini kullanacak stoğu bana yollayacak.153 ve 600 ün alt hesaplarını nasıl ayarlamak gerekir. 1,8,18 lik mal alışları ve satışları olacaktır ,gıda ürünleri temizlik ürünleri,manav,şarküteri bunları nasıl ayarlamak gerekir.
 
Sodexo-Ticket

Marketlerde sodexo-ticket multinet vb. yemek çeklerini kullandırdığımızda muhasebe kayıtları nasıl olacak?
Müşterimiz ilk anda bize ticket verdiğinde fişi kesilecek daha sonra firmaya fatura kesilecek , firmada bize komisyon faturası keserse biz mükerrer gelir beyanında bulunmuş oluyoruz. Burda nasıl bir çözüm var ?
 
Son düzenleme:
Sayın merkür2 , o şekilde nasıl olacak gelen müşteri adına fiş yada fatura kesilirse daha sonra da ticket yada sodexo ya fatura kesilecek ,mükerrer olmuyor mu?
 
müşteri markete gelip alımlarını yapıp karşılığında ticket yada sodexo ile ödemiyor mu?
 
Sayın rkrlmaz,

153 ve 600 hesapları KDV oranlarına göre böleceksiniz, bu özellikle KDV beyanınız açısından önemlidir. Ancak diğer sorularınız için şöyle bir çalışma yapın. Varsaydığınız işlemleri kağıdı kalemi elinize alıp "Yevmiye Maddeleri"ni yazın, zaten bunu yapacaksınız şimdiden örnekliyerek doğru kayıtları bulun. Bu tür çalışmak sorununuzu çözecektir.
 
Cevaplarınız için teşekkürler. Sayın aşkınbulduk ve merkür2 müşteri alışverişi yaptıktan sonra fiş veya fatura vermemiz bir sorun teşkil etmez mi ,sizin dediğiniz gibi olursa müşteriye alışveriş sonrası birşey verilmeyecek .Ticket firmasına toplu fatura kesilecek onlarda karşılığında komisyon ft. verecekler doğru mu anladım.
 
Üst