fonradar

Tasfiye Halindeki Şirketin Durumu

gokhan64' Alıntı:
sayın guroy bir önceki mesajımdada belirttim şirketin, pay sahipleri ve üçüncü kişilerle olan borçlarını nasıl ödemeyi düşünüyorsunuz ? elinde malı yoksa borçlarını ödemek için o malı alıp daha sonrada satacak


Sayın gökhan64


Tasfiyeye girmiş Şirket üçüncü kişilere karşı borçlarını şirketin halihazırda olan mal varlığını nakite çevirerek öder.

Mal varlığı yetmediği takdirde ödemez.İflas eder.

Bunun için ek çaba(mal alım,satımı gibi) harcamasına gerek yok.

Şirketlerin üçüncü şahıslara karşı sorumluluğu şirketin malvarlığı ile sınırlıdır.

Ortakların sorumluluğuna konuyla ilgili olmadığı için değinilmedi.


Kısaca şirketler tasfiye kararı aldıkları tarihten itibaren ellerinde bulunan varlıkların tasfiyesi dışında ticari muamelelerle uğraşamazlar.


.
 
Kısaca şirketler tasfiye kararı aldıkları tarihten itibaren ellerinde bulunan varlıkların tasfiyesi dışında ticari muamelelerle uğraşamazlar.demişsiniz bununla ilgili bir kanun maddesi varmı bir dayanak ya da tasfiye halindeki bir şirket mal alıp mal sattığı takdirde ceza işlemi söz konusudur diyebilirmisiniz
 
gokhan64' Alıntı:
Kısaca şirketler tasfiye kararı aldıkları tarihten itibaren ellerinde bulunan varlıkların tasfiyesi dışında ticari muamelelerle uğraşamazlar.demişsiniz bununla ilgili bir kanun maddesi varmı bir dayanak ya da tasfiye halindeki bir şirket mal alıp mal sattığı takdirde ceza işlemi söz konusudur diyebilirmisiniz


Sayın gökhan64

Siz tasfiyeye girmiş şirkette ticari faaliyette bulunabilirsiniz.

Tercih sizin..

Biz görüşümüzü açıkladık.



Türk ticaret kanununa göre


Şirketin tasfiye haline girmesiyle, amacında değişiklik olur.

Şirket işletme konusunun gerektirdiği faaliyetler durur.

TTK’nın genel hükümleri gereği şirket, pay sahipleri ve üçüncü kişilerle olan ilişkilerinde tüzel kişiliğini, hukuki ehliyeti tasfiye amacı ile sınırlı olarak muhafaza eder.

Tasfiye halindeki şirketlerin, tasfiyeden önce başlanmış olup da henüz neticelendirilmemiş olan işleri dışında (TTK m. 430), sadece tasfiye amacına yönelik işlemlerde bulunabilecekleri öngörülmüştür.

Bu amacın dışında kalan iş ve muameleler, hukuki ehliyet dışında kaldıklarından, şirketi ilzam etmez.
 
Sn Gökhan



İlla kendi savınızı gözü kapalı savunacaksanız neden foruma soruyosunuz. Sn. Nakula ve ben açıkça belirttik. Şirketin amacı tasfiye ye dönük işlemler olur.
Siz anlamak istemiyorsanız yapacak birşey yok . Sn Nakula'nın belittiiği gibi ne isterseniz onu yapın.
Ticaret yapacaksa tasfiyeden vaz geçsin, geçmiyosa o zaman alım satım yapamaz. Bu kadar basit
 
sn.guroy neden foruma soruyorum adı üstünde forum bilgilerin paylaşıldığı bir forum tartışmanın açık olduğu bir forum ben sizin söylediklerinizi gayet anlıyorum anlamamak gibi bir tutum içerisindede değilim şirket borçlarını ödemek için fatura alıp fatura kesiyor.üstüne basa basa söylüyorum alım satım yapar yapamaz diye bir durum söz konusu değil bu konu burada kapansın görüşleriniz ve ilginiz için teşekkür ederim saygılarımla
 
O zaman itiraz gerekçeniz nedir sn Gökhan ? Şirket usulsuz işlem yapıyor. Tasfiyeye giren şirketler , normal ticari faaliyetle ilgili kurumlar vergisi beyanı yapmazlar. Geçici vergi de beyan etmezler. Sadece tasfiye sonunda eğer tasfiyeden dolayı oluşan kar/zarar beyanı yaparlar.
Sizin sorduğunuz özel durumda şirket ticaret yapacaksa yasfiyeden vaz geçmelidir. Bunu da prosedürü bellidir.
 
tasfiye haline giren bir firmanın stokları ,tasfiyeye girmeden önce elden çıkartılmak zorundadır dersek yanılmış olmayız değil mi? stokunda mal bulunan firma bu haliyle tasfiya sürecine giremez mi?
 
Üst