fonradar

Tek Düzen Hesap Planı İşlem Şekli ?

tolona

Katkı Sunan Üye
Üyelik
16 Haz 2005
Mesajlar
100
konuyu şöle izah etmeye calışım mutlaka karşılaşan meslektaşlarım vardır ben biraz takıldım .
biz akaryakıt firmasıyız .. petrol ofisi X firmaya ötvsiz yakıt satıyor fakat çekini bizden alıyor O firmadan değil .... malı alan o firma daha sonra bize ödeme yapıyor yani fatura bizim adımıza değil bizim alış verişle hiçbir alakamız olmamasına rağmet malı satana çeki veren biziz malı alanda verdiğimiz çekin ödemesini bize yapıyor ortadaki faturada bizim adımıza değil sorum bunun muhasebe kaydını nasıl yapacağım hakkında bilgisi olan meslektaşlarıma yardımları için şimdiden teşekkür ederim .
 
Ynt: Tek Düzen Hesap Planı İşlem Şekli ?

Yapılan bu işlemin sebebi nedir. Neden akaryakıtı alan firma kendi çekini vermiyor. Biraz mantıksız geldi.
 
Ynt: Tek Düzen Hesap Planı İşlem Şekli ?

ewt tabiki dediğiniz gibi olmalı alan firma kendi çekini vermeli fakat işin pek doğru olmayan kısmı petrol ofisinin güvenmediğinden bu firmaların çeklerini kabul etmemesi bu sebeple bayisi olan teminatı olan bu firmadan çek kabul etmesi ... bi bakımada ötv siz yakıtı alan bu firmalar balıkçı tekneleri gibi büyük kurumsal yapı olmayan müşteriler
petrol ofisinin başka bayilerlede calışma şekli bu şekilde fakat faturası olmayan bu cari hesap hareketlerinin defter kaydı konusunda değişik fikirler duymakla beraber tam cözüm bulmuş değilim bu sebeple yardımcı olabilecek fikirler aramaktayım
 
Ynt: Tek Düzen Hesap Planı İşlem Şekli ?

bu arada benim firmamın PO ile bu müşteriler arasındaki bağlantısı ne derseniz benim firmam bu akaryakıtın nakliyesini yapmaktadır ve nakliye faturasını kesip çekini almaktadır .
 
Ynt: Tek Düzen Hesap Planı İşlem Şekli ?

Yapılan işlem tamamen hatalıdır. Fatura kime kesiliyorsa ödemeyi o yapmalıdır.
Sizin namına ödeme yaptığınız firma ile aranızda cari hesap ilişkisi varsa yani mal veya hizmet alışverişi var ise onun namına ödeme yapabilrisiniz. Yoksa büyük sorun çıkar.
 
Ynt: Tek Düzen Hesap Planı İşlem Şekli ?

ilginize teşekkür ederim .
 
Üst