Teknokent

Üyelik
29 Eyl 2010
Mesajlar
64
Konum
ankara
merhaba ;teknokentte çalışmaya başlayacak bir firmamızın bodrosunu hazırlarken yanlış yapmamak için takıldığımız yerler var.

gelir vergisinden % 100 muaflar. sskda % kaç muafiyet var. son detaylı bilgileri nerden bulabiliriz.

iyi çalışmalar
 
İşveren Priminin %50 'si

Detayları 4691 Sayılı kanun ve yönetmeliklerinde bulabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Sayın celik_muhasebe,

Teknopark/Teknokentlerde vergi muafiyeti tanımlıdır. Bu nedenle bordrodaki herkesin vergiden muaf olamayabileceğini söylemek gerekir. Vergi Ve benzer muafiyet ve teşvikler Teknokentlerin temel amacıyla bağdaşıyorsa uygulanabilir. Yazılım, Ar-Ge konularında faaliyet gösterebileceklerinden (zaten amaç da bu) ancak bu görevle çalışanlara uygulanabilir. Örneğin çalıştırılan temizlik yada güvenlik görevlisi gibi kişiler bu muafiyetlerden yararlandırılamaz. Bordro ve diğer işlemleri bu temelde gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Doğal olarak % 50 işveren hissesi teşviki de sadece aynı kişiler için uygulanabilir.
 
Merhabalar, Teknoparkta kobiler icin gelistirilen is uygulamasi yaziliminin birden fazla musteriye satilmasi durumunda hepsi icin kurumlar vergisi muafiyeti kapsamina girer mi?

Simdiden tesekkurler...
 
Merhaba
Teknokentte faaliyet gösteren firmamız 2 adet binek araç aldı. Ben amortismanlarını ayırırken nasıl yapmam gerekli, ayrıca fatura üzerindeki ötv yi nasıl yapmam gerekli ?
Teşekkür ederim
Saygılarımla
 
Sayın Day Dream

Amortismanlar:Mükelleflerin istisna kapsamınagirmeyen faaliyetlerinde müştereken kullandığı tesisat,makine ve ulaştırma vasıtalarının amortismanlarının isebunların her bir işte kullandıkları gün sayısına göredağıtımının yapılması gerekmektedir.

Fatura üzerindeki ÖTV'yi direk Gider yazabileceğiniz gibi Maliyetede ilave edebilirsiniz
 

Benzer konular

Üst