Temmuz 2008 Maliyet Muhasebesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Temmuz 2008 Maliyet Muhasebesi

bu efsane hocanınkiyle aynı benim 2. soru rakamı rakamına...dehadakini görünce moralım bozuldu şimdi hangisi doğru??? ortalamada dbym un ne işi var ki?

efsane hoca ya katılıyorum.kasım 2007 maliyet muhasebsinde teorik kapasite normal kapasite tartışmasında / konusunda da efsane hoca haklı çıkmıştı.yine haklı çıkar umarım..ve bu stres biter..

efsane hocanın 2,sorusu doğru gibi geldi benim yaptıklarımın aynısı ama ben bönem başını ve dönemdekini yapmadığım için 25-30 puan verirler belki :(
ama 1. sorunun cevabı kötü dehanın 1.sorusu efsane hocaya göre iyi

Deha şakamı yapıyor.Yoksa bilmediğimiz bir reklam yöntemi mi var.

abi dün geceden beri uyuyamadım.kafayı yiycem yaa.nasıl olur da 2450/200 olur.hiçbir kitapta yok .bugun bakalım neler olacak.

Balbal ' Alıntı:
Deha şakamı yapıyor.Yoksa bilmediğimiz bir reklam yöntemi mi var.
deha şaka yapıyor herhalde. 2450/200 nası bişidir anlamış diilim. bende dbym = 6/5/5 buldum sonuçtan tamamlanan mamullerin maliyetini 13097,50 dbym maliyetini = 2450 ve dönem sonu mamul maliyetini 2352,25 buldum. akşam tekrar kamil büyükmirza hocanın kitabına baktım. evre maliyetini anlattığı konuda buna benzer bir örnekte ortalam maliyet ile çözümünde dönem başını dönem başı maliyetler / dönem başı miktarı şeklinde sormuş. deha tamamen saçmalamış bence.

arkadaşlar efsane hocanın yaptığı doğru yani defa ya inanmayalım zaten herkes diyor dehanın cevapları çok garip dün ben e mail atmıştım deha ya bakalım cevap yazacaklarmı bana bekliyorum cevap gelirse sizlerle paylaşırım e maili

o zaman herkesin 1.soruyla bi işi yok benbim satışların maliyeti tablosuyla gelir tablosu tutuyor hem dehayla hem efsane hocayla sadece kayıtlarda biraz eksikliğim var gibi gördüm o kadar aslında 50-50 olması gerekiyormuş 1.soruda o kadar basit değilki 40 puan vermişler 1.soruyu yapanda yok hani haksızmıyım gerçekten 1.soru 2.soruya göre zor değilmiydi arkadaşlar

Arkadaşlar günaydın.

Hiç korkmayın. DEHA saçmalamış.

Çünkü soruyu dikkatli okursanız eğer B şıkkında ayrı ayrı ortalama olarak istedi. Ama bu DEHA ne yapmış C şıkkını ayrı ayrı almış FİFO gibi bişey yapmış.

1517 ve maliyete giren diğer arkadaşlar içiniz rahat olsun

Ayrıca 40-60 puanlamasında bence de yanlış yapmışlar. 1.soru 2. soruya göre gerçekten zordu. 50-50 olabilirdi.

deha nın cevaplarını aldım
tamamen saçmalamış
2 sorunun cevabı
büyükmirzanın kitabında var
aynısı hemde

gülümse fifo gibi diyorsunuz ama e.ü.m. ortalamaya göre çözülmüş bencede dönem basını dönem basını maliyete bölünüp,dönemdekinide dönem maliyetine bölüp 2ye bölerseniz ortalama çıkacaktır deha doğru çözmüş bence dönem basını neden ortalamaya e.ü.m. göre bölüyorsunuz e.ü.m. d.bası katılmıyorki

atg ' Alıntı:
deha nın cevaplarını aldım
tamamen saçmalamış
2 sorunun cevabı
büyükmirzanın kitabında var
aynısı hemde

Süpersin atg:) 151777777777777777 duydun mu?:)))

gülümse1907 ' Alıntı:
Arkadaşlar günaydın.

Hiç korkmayın. DEHA saçmalamış.

Çünkü soruyu dikkatli okursanız eğer B şıkkında ayrı ayrı ortalama olarak istedi. Ama bu DEHA ne yapmış C şıkkını ayrı ayrı almış FİFO gibi bişey yapmış.

1517 ve maliyete giren diğer arkadaşlar içiniz rahat olsun

Ayrıca 40-60 puanlamasında bence de yanlış yapmışlar. 1.soru 2. soruya göre gerçekten zordu. 50-50 olabilirdi.

valla ben artık korkmuyorum kendime göre hesaplama yaptım en az 60 en çok70-75 gelecek gibi her halde 50 gelecek :) çünkü 1. sorumda gelir tablosu ve satışların maliyeti tablosu tam kayıtlarımda kendimce doğru yansıtmaları da yaptım ama 1.soru 60 2.40 olabilirdi en azından 50-50 iyi olurdu ama soruyu soranlar ne alakaysa 1.soruyu basit görmüşler soru tam bilgi sorusu ve 1.soruyu 2.soru kadar yapan da yok yanlışmı söylüyorum...

bu arada foruma yazan pek arkadaş yok millet daha şoktan kurtulamadı hadi arkadaşlar kendinize gelinde yazın foruma ;D

sami ' Alıntı:
gülümse fifo gibi diyorsunuz ama e.ü.m. ortalamaya göre çözülmüş bencede dönem basını dönem basını maliyete bölünüp,dönemdekinide dönem maliyetine bölüp 2ye bölerseniz ortalama çıkacaktır deha doğru çözmüş bence dönem basını neden ortalamaya e.ü.m. göre bölüyorsunuz e.ü.m. d.bası katılmıyorki

İyide arkadaşım büyükmirza kitabında da bizim yaptığımız gibiymiş. Peki hangisine inanalım. Gerçi ben her halükarda geçiyorum ama yinede üzülüyo insan.

off ya nasıl bi maliyetmiş efsane oldu yaaaa 50 alsam baska bişey istemiyorum tek dersim bıktım uğraşmaktan herkes değişik çözmüş hangisi doğru bilemiyorum

sami ' Alıntı:
off ya nasıl bi maliyetmiş efsane oldu yaaaa 50 alsam baska bişey istemiyorum tek dersim bıktım uğraşmaktan herkes değişik çözmüş hangisi doğru bilemiyorum

Kafamızın karışması her kaynağın ayrı ayrı çözmesinden kaynaklanıyor ya. Komisyon hangisini baz alıyor ki?

arkadaşlar kimseyinin ümitlerini kırmak istemem
ama büyükmirzanın kitabındaki doğru
BUNUNLA İLĞİLİ BİR HOCADAN TEYİT ALDIM

yöntem farklı olabilir ama
sonuçlar aynı olmak zorunda

zaten hep hatamız sadece çaldağ ın kitabına çalışmak
bence çaldağ+büyükmirza+nalan
3.ünden çalışmamız lazım