Ynt: 19-20 Temmuz Sınavlarına Girecekler
ben maliye bakanlığından bilgi isteme kanunu kapsamında sınav komisyonu hakkında bilgi istedim. kimler var sınav komisyonunda diye. bunun halka açık olmadığını ve komisyonun belli olmadığını söylediler.aşağıya bana gelen yazıyı ekledim.
--Sınav komisyonlarının teşkiline ilişkin esaslar 3568 sayılı Yasanın 7.maddesinde belirlenmiştir. Bu maddeye göre; "Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik sınavı Birlik tarafından yazılı olarakyapılır.
Sınav Komisyonu 7 üyeden oluşur. Üyelerin 2'si Maliye Bakanlığını temsileder. Diğer 3 üye Yüksek Öğrenim Kurulunca teklif edilecek 5 aday arasındandiğer 2 üye ise Birlik'çe teklif edilecek 4 üye arasından Maliye Bakanıtarafından seçilir. Sınav komisyon üyeliklerine aday gösterileceklerin; hukuk, iktisat, maliye,muhasebe, işletme, bankacılık, idari bilimler dallarından lisans veyalisansüstü seviyesinde mezun olmaları ve bu KONULARDA ON BEŞ YIL ÇALIŞMIŞVEYA BU KADAR SÜRE ÖĞRETİM ÜYELİĞİ VEYA GÖREVLİLİĞİ YAPMIŞ BULUNMALARIŞARTTIR."
Bilgi edinilmesini, komisyon üyelerinin kimler olduğuna ilişkin talebinizise; henüz gerçekleşmemiş bir sınavda yer alacak komisyon üyelerine ilişkinolması, bilgilerin kamuoyunu ilgilendirmemesi, kurum içi uygulamaya yönelikolması, görevli komisyon üyelerinin özel ve mesleki yaşamlarına ilişkinolması nedeniyle Bilgi Edinme Kanunun 12., 21. ve 25. maddeleri uyarıncareddedilmiştir. Bu karara karşı, tebliğinden itibaren 15 gün içinde Bilgi EdinmeDeğerlendirme Kuruluna itiraz hakkınız bulunmaktadır.
Gül SAKMAKÖğrenci İşleri Şefi
TESMERDikmen Cad. No:562 Dikmen/Ankara 06460
444 60 60 (312) 475 53 00 (pbx) Fax: (312) 475 53 14 |
[email protected]