Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...
Arkadaşlar Ben 2009 Mart Sınavında Ruhsatı almıştım.Bakıyorum da herkes 7/7 almış. şimdiden %90'ı tahminen 7/7 geçen arkadaşları tebrik ediyorum.Ne kadar kolay olursa iş hayatımızda iş bulmanız o kadar zor olacaktır.Ben bursaya iş başvurunda bulunmuştum.Adamlar için ruhsat artık o kadar cık da önemli değil zaten gereklilik olarak görüyorlar.İngilizce ,i.i.b.f şartı arıyorlar ve önce cv'den eliyorlar.1 firmadan olumsuz yanıtı aldım çünkü otomotivde 5 yıllık deneyim,ingilizce,iibf,ileri düzey bilgisayar arıyorlardı.ingilizce hazırlık okumuştum ingilizce sorun değil,bilgisayar bilgim ileri düzey,i.i.b.f iktisat okudum.Celal Bayar Üni.O da sorun değil.Bunlarla beraber 5 yıllık deneyim arıyorlardı.O işi bozdu.Benden size bilgi iyi firmalar cv ile işe alıyor.Kariyer net,secretcv vs.gibi sitelerde bakabilirsiniz.Ne kadar çok kolay sınav kazanılırsa o kadar zor iş bulursunuz.Eğer büro açacaksanız genelleme yapmıyorum ama bazı arkadaşlarımız müşteri kapmak için yarı fiyatına bile tutabilir.Oda da ancak kanıt bulursa inceleme başlatabiliyor.Lütfen şimdiden bu gibi durumlara kalkışıp mesleği ayaklar altına almayalım.Sonra acısını hep beraber çekeriz.