fonradar

Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ömer DUMANIN kitabında ufrs,tms standartları çok yüzeysel anlatılmış ve spk tebliği de yok. ben de denetim için doğru düzgün bir kitap bulabilmiş değilim maalesef.

Kanımca tebliğe de çalışmakta fayda görüyorum. ;)

karakule1702 ' Alıntı:
Kanımca tebliğe de çalışmakta fayda görüyorum. ;)
bende çalışmakta fayda görüyorum ama zaman kısaldı bir yandan zaman kaybetmek istemiyorum tebliğe çalışana kadar diğer derslere ağırlık veriyim diyorum. kafam karıştı iyice

Notlarını paylaşan arkadaşlara da teşekkürlerimizi iletiyoruz.

cigdem-yalcinkaya ' Alıntı:
Ömer DUMANIN kitabında ufrs,tms standartları çok yüzeysel anlatılmış ve spk tebliği de yok. ben de denetim için doğru düzgün bir kitap bulabilmiş değilim maalesef.

Arkadaşlar piyasada malesef bu kadar geniş kapsamlı, tüm bilgilerin bir arada olduğu herhangibir denetim kaynak kitabı mevcut değil. Zaten böyle bir şey olmasıda beklenemez. TMSK' nın çıkardığı TMS kitabı zaten başlı başına tuğla kalınlığında bir kitap. Bence denetim dersi için size asıl lazım olan SPK 22 nolu tebliğ. Bence zamanınız yoksa bile denetimde bütün konuları bitirdikten sonra en azından 22 nolu tebliği bir kez okuyun. Muhakkak aklınızda bir şeyler kalır.

ya allah aşkına şu; Ömer dumanın kitabına güvenerek sınava hazırlananan arkadaşlar.....
içinde sınavı geçen varmıdır acep... ben hiç güvenmiyorum ve başka kaynağa çalışacak zamanımda yok....sonumuz ne olucak sınavda..
biri bir yorum getirsin bu konuyaa acilll ???

ömer duman ın kitabının pek işe yaradığını sanmıyorum.tavsiyem denetimle ilgili bikaç kitap al ve direk oku geç roman okur gibi insanın aklında kalıyor ve daha net yorumlar yapabiliyor.daha sonra özetlerden çalışırsın

arkadaşlar elimde denetim, vergi ve kısa olarak analiz notları var isteyen arkadaşlara mail atabilirim, denetin ve vergiden başka kitaplara para ve zamanınızı vermeyin, sınava girecek arkadaşlara tavsiyem en büyük kaynağınızdan biri geçmiş sorular olsun, geçmiş soruları iyi belleyen kişi 50 alır, ortalamayıda fin.muhasebe ve staj notuyla düzeltir. bu benim görüşüm, tecrübeyle de sabit bu yolla Allaha şükür 7/7 yaptım. herkese başarılar.

ernesto guevara ' Alıntı:
ya allah aşkına şu; Ömer dumanın kitabına güvenerek sınava hazırlananan arkadaşlar.....
içinde sınavı geçen varmıdır acep... ben hiç güvenmiyorum ve başka kaynağa çalışacak zamanımda yok....sonumuz ne olucak sınavda..
biri bir yorum getirsin bu konuyaa acilll ???
aynen katılıyorum bu denetime nasıl çalışağız.

arkadaşım denetim gerçekten çalışılması zor ders.bol bol oku ve yazarak çalış özellikle akşam yatmadan oku sabahta erken kalk taze kafayla oku aklında kaldığını göreceksin. tüm konuları ezberleme şamsın yok. geçmiş sınavlardan bir istatistik çıkar ağırlık verilen konuları belirle ve onlara yoğunlaş herhelde 1-2 soru çıkar onuda yaparsın birde kayıt sorusu çıkarsa onuda muhasebe bilginle yaparak bu işi halledersin. yeterki komisyon bırakma amaçlı soru sormasın.

arkadaşlar hukuktan kalan yok mu bir ben mi kaldım
hukuk notları elinde olan var mı?

Arkadaşlar, martta ilk girişimde DENETİMDEN 70 alarak geçtim. Denetime çalışıyorum diyerek çalıştığım konulardan diil de FİNANSAL İÇİN ÇALIŞTIĞIM KONULARDAN GELDİ. Denetimde sadece sözel ağırlıklı değil, kayıt sistemi ve de kayıt düzeltme olrak sorular geliyor. Ömer duman ın kitabına gene çalışın yanında da finansal a çalışırken kayıtlara denetim çalışıyormuş gözüyle de şöyle bir bakın, kafınıza yerleştirin. Kayıtlara hakim olursanız zaten size verilecek yanlış bir kayıdın nasıl düzeltileceği konusunu illaki halledersiniz. Bir de ömer dumanın kitabına başladığınızda baştan sona kadar sırayla gelemeyi beklemeyin. Önce baştan başlayın, sanki diğer bir kaynaktan çalışıyormuşsunuz gibi dördüncü bölüme de başlayın ve çıkmış sorular kısmı da dahil sonuna kadar bitirin. Aynı kitabı eşzamanlı çalışın. Ben öle yaptım, iyi de sonuç aldım. Herkese başarılar.

Mart Sınavının Maliyet hariç kalan 6 derse göre değerlendirmek yanlış mı olur bilmem.Yine Yevmiye kaydı çıkacağını bilsek seve seve çalışırız.Ancak şu an herşey muamma.

maliyetten hangi konulardan soru bekliyorsunuz arkadaşlar?ve analizden?

arkadaşlar ömer dumanını kitabı ii değil çıkmıyo
o kitaptan başka kitaplara bakın maliyetten soru olarak eşdeğerlerden kesinlikle soru var ve birde standart maliyet yöntemiyle ilgili soru gelebilir dağıtımlarada yine bakın gelmez demeyin giderlerin mamüllere yüklenmesine iyi çalışın yaz dönemi çok kolay gelebilir sorular

arkadaşlar bu denetim yüzünden kafayı yemek üzereyim çıkan sorulara bakıyorum bazılarının cevabı ömer dumanın kitabında yok. tebliğe çalışayım dedim olmadı 200 sayfa tebliğ zaman kalmadı denetimden geçenler nasıl geçiyor hangi kitaba çalışıyor eğer sorular marttaki gibiyse sorun yok ama bazı dönemlerdeki gibiyse o zaman ömer dumanın kitabını yutsam geçemem ne yapmam lazım sizler denetime nasıl çalışıyorsunuz. lütfen herkes fikrini yazsın gerçekten çok stres yaptım. yardımcı olunn.

walla hocam ben dun kı yazımdan sonra şöyle bir düşünce geliştirdim formdakı arkadaslarda degerlendrsın;

1) şimdi muhasebe kayıt duzeltme sorusu ve bilanco - gel.tab etkılerı geldıgınde finansal muhasebeye saglam soru cozduysek ve ömer dumanın kıtabın arkasındakı sorular verdıgı cevaplama şeklinde çözersek 25 puandan 15 en az alırız
2) ömerdumanın kıtabın son bölumunde hesap gruplarının ve kalemlerının denetımını oyle bır anlatılmıski yani her hesap için en az 10 madde var ... genel olarak bu kısımıda ıyı okumalıyız 20 sayfa toplam 25 puanlık bır soru gelse en az 15 alsak iyidir...
3) hazır cevap içeren bir soru gelse yani g.k.g.d. standartları gibi vs.. burdanda 25 puandan 15 cepte diye düşünüyorum..
4) en önemli kısım burası ; hangi kaynaktan çalışırsan çalış bu spk tebliği olsun kısmi hazır bilgilerimizle bizden soruya genel olarak kendi yorum ve bilgilerimizi, yargılarımızı cevap oluşturmamıza yönelik bir soru gelse ve mantıklı cevaplar verirsek 25 puanlık sorudan en kötü ihtimal düşünücek olursak 10 puan verirler diye düşünüyorum..
TOPLAM:55
BU PUAN AYRICA STAJ NOTU 95 OLAN BİRİNİN GENEL ORTAMASINA (60) OLUMSUZ ETKİSİ YOKTUR. YETERLIDIR ;)

şimdi ben ömer duman kitabına çalışıyorum evet konular bitmek üzere fakat bir not çıkarma telaşındayım oda çok madde içeren konularıda her maddeyi Konu başlıgı altında yazıyorum ve tanımları tabıkı, kitabı bitirdıkten sonra bu notu ezberlemek ve kıtabı genel olarak okumak.. ayrıca şu arka sayfadakı sorularıda bakmayıda unutmamak gerek...
spk yı üzgünüm okuyamam çünkü hafızadaki bilgileri çorba yapma niyetine değilim :) bu şekilde geçmeyi planlıyorum.. birde sınavda konuyu nekadar geniş anlatırsak daha içerikli olur diye düşünüyorum puanlama acısından... ;) nasıl fikir acep cevap bekliyorum.. bebat diyenleri duyar gibiyim :D

Merhaba arkadaşlar elinde vergi hukuku notları olan arkadaşlar banada gönderimisiniz şimdiden teşekkürler.
[email protected]