Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...
tebrik ediyorum
katılıyorum arz ederim

ernesto guevara ' Alıntı:walla hocam ben dun kı yazımdan sonra şöyle bir düşünce geliştirdim formdakı arkadaslarda degerlendrsın;
1) şimdi muhasebe kayıt duzeltme sorusu ve bilanco - gel.tab etkılerı geldıgınde finansal muhasebeye saglam soru cozduysek ve ömer dumanın kıtabın arkasındakı sorular verdıgı cevaplama şeklinde çözersek 25 puandan 15 en az alırız
2) ömerdumanın kıtabın son bölumunde hesap gruplarının ve kalemlerının denetımını oyle bır anlatılmıski yani her hesap için en az 10 madde var ... genel olarak bu kısımıda ıyı okumalıyız 20 sayfa toplam 25 puanlık bır soru gelse en az 15 alsak iyidir...
3) hazır cevap içeren bir soru gelse yani g.k.g.d. standartları gibi vs.. burdanda 25 puandan 15 cepte diye düşünüyorum..
4) en önemli kısım burası ; hangi kaynaktan çalışırsan çalış bu spk tebliği olsun kısmi hazır bilgilerimizle bizden soruya genel olarak kendi yorum ve bilgilerimizi, yargılarımızı cevap oluşturmamıza yönelik bir soru gelse ve mantıklı cevaplar verirsek 25 puanlık sorudan en kötü ihtimal düşünücek olursak 10 puan verirler diye düşünüyorum..
TOPLAM:55
BU PUAN AYRICA STAJ NOTU 95 OLAN BİRİNİN GENEL ORTAMASINA (60) OLUMSUZ ETKİSİ YOKTUR. YETERLIDIR
şimdi ben ömer duman kitabına çalışıyorum evet konular bitmek üzere fakat bir not çıkarma telaşındayım oda çok madde içeren konularıda her maddeyi Konu başlıgı altında yazıyorum ve tanımları tabıkı, kitabı bitirdıkten sonra bu notu ezberlemek ve kıtabı genel olarak okumak.. ayrıca şu arka sayfadakı sorularıda bakmayıda unutmamak gerek...
spk yı üzgünüm okuyamam çünkü hafızadaki bilgileri çorba yapma niyetine değilimbu şekilde geçmeyi planlıyorum.. birde sınavda konuyu nekadar geniş anlatırsak daha içerikli olur diye düşünüyorum puanlama acısından...
nasıl fikir acep cevap bekliyorum.. bebat diyenleri duyar gibiyim
![]()
tebrik ediyorum

katılıyorum arz ederim