fonradar

Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

ernesto guevara ' Alıntı:
walla hocam ben dun kı yazımdan sonra şöyle bir düşünce geliştirdim formdakı arkadaslarda degerlendrsın;

1) şimdi muhasebe kayıt duzeltme sorusu ve bilanco - gel.tab etkılerı geldıgınde finansal muhasebeye saglam soru cozduysek ve ömer dumanın kıtabın arkasındakı sorular verdıgı cevaplama şeklinde çözersek 25 puandan 15 en az alırız
2) ömerdumanın kıtabın son bölumunde hesap gruplarının ve kalemlerının denetımını oyle bır anlatılmıski yani her hesap için en az 10 madde var ... genel olarak bu kısımıda ıyı okumalıyız 20 sayfa toplam 25 puanlık bır soru gelse en az 15 alsak iyidir...
3) hazır cevap içeren bir soru gelse yani g.k.g.d. standartları gibi vs.. burdanda 25 puandan 15 cepte diye düşünüyorum..
4) en önemli kısım burası ; hangi kaynaktan çalışırsan çalış bu spk tebliği olsun kısmi hazır bilgilerimizle bizden soruya genel olarak kendi yorum ve bilgilerimizi, yargılarımızı cevap oluşturmamıza yönelik bir soru gelse ve mantıklı cevaplar verirsek 25 puanlık sorudan en kötü ihtimal düşünücek olursak 10 puan verirler diye düşünüyorum..
TOPLAM:55
BU PUAN AYRICA STAJ NOTU 95 OLAN BİRİNİN GENEL ORTAMASINA (60) OLUMSUZ ETKİSİ YOKTUR. YETERLIDIR ;)

şimdi ben ömer duman kitabına çalışıyorum evet konular bitmek üzere fakat bir not çıkarma telaşındayım oda çok madde içeren konularıda her maddeyi Konu başlıgı altında yazıyorum ve tanımları tabıkı, kitabı bitirdıkten sonra bu notu ezberlemek ve kıtabı genel olarak okumak.. ayrıca şu arka sayfadakı sorularıda bakmayıda unutmamak gerek...
spk yı üzgünüm okuyamam çünkü hafızadaki bilgileri çorba yapma niyetine değilim :) bu şekilde geçmeyi planlıyorum.. birde sınavda konuyu nekadar geniş anlatırsak daha içerikli olur diye düşünüyorum puanlama acısından... ;) nasıl fikir acep cevap bekliyorum.. bebat diyenleri duyar gibiyim :D

tebrik ediyorum :)
katılıyorum arz ederim :):):)

bende denetime ömer dumanın kitabından çalışıyorum.ilk defa hazırlanıyorum.tebliğe de bakayım dedim ama aklım çok karıştı.
kitabı bitirip çıkmış soruları çözmeyi düşünüyorum.sanırım tebliğe çalışmıcam.
herkese başarılar bol sabırlar diliyorum.

Denetimle ilgili olarak bir kaynak daha var. Hepinizin malumu sıkıcı bir kaynak ama martta soru çıktı.

E-Use cd leri. Orayada bakmanızda fayda var.

Bilginize...;)

Denetimden bir kaynakta forumda paylaşım yapmak.Denetimden en azından 1 er örnek soru cevap yazmış olsak ortaya çok güzel bir kaynak çıkar.Bizden sonraki arkadaşlarda bundan faydalanır.Kötümü olur yanlış mı düşünüyorum.

Arkadaşlar denetim dersinden ilk kez ders çalışmaya başladığınızda kafanızda oluşan soru işaretlerini çok iyi anlıyorum. Ne kadar geniş ve karışık konular, acaba nasıl soru gelir, nereden soru gelir,nerelerden çalışsam, acaba bu kaynak yeterli mi? geçmiş yıllarda çok değişik farklı sorular çıkmış, acaba bu sefer nerelerden soru gelir vs.vs.vs. İnanın bu dersin püf noktası çok okumak. Ayrıca tek bir kaynağa bağımlı kalarak ders çalışan arkadaşlar muhtemelen sükutu hüsrana uğrayacaklardır diye düşünüyorum. Çünkü bu sınavda tabiri caizse ''döktürebilmek'' için çok iyi bir bilgi birikimi yapmanız gerekiyor. Ve bu da tek bir kaynaktan biraz zor. Bence şunu deneyin iki adet kaynak kitap belirleyin ve bu kaynakları en az ikişer kere baştan sona anlayarak ve not alarak okuyun. Finansal muhasebe dersiniz iyi olsa bile yanlış ve hatalı kayıtları yanlız muhasebe açısından düzeltmeniz ve doğru olan kaydı yapmanız yeterli değildir. Olaya denetim gözlüğü ile bakarak bu yanlış ve hatalı kayıtların denetim açısından olası sonuçlarını da yorumlayabilmelisiniz. Ayrıca daha önce de belirttiğim gibi tebliği en azından bir kere baştan sona okumanız faydanızadır. Tebliğin toplamı her ne kadar 200 sayfaya yakın olsa da bizi ilgilendiren kısımları en fazla 100-120 sayfadır. Ayrıca geçmiş yıl sorularına dikkat edersiniz en zor soruların sorulduğu dönmlerde bile mutlaka en az 1 bazen 2 soru klasik ve basit denetim sorularıdır. Örneğin kanıt toplama teknikleri,denetim standartları, iç kontrol,raporlamalar gibi çok yüzeysel ve basit sorulardan mutlaka en az 1 adet gelecektir. Yani aslında 25 puan çantada keklik. Geri kalan 3 soruda yani toplam 75 puan içerisinden en az 25 puan daha alacak cevaplar vermeniz gerekmektedir. Bu da yukarıda bahsettiğim gibi farklı iki kaynaktan konuları çalışarak ve tebliği okuyarak başarabileceğiniz bir şeydir. Denetim dersi aslında zor görünen ama mantığını yakaladığınızda çok kolay bir derstir. Şimdi şöyle diyebilirsiniz. Belgeyi aldıktan sonra dersleri kolay görmek normal. Ama inanın ben 7 derse birden hazırlanırkende bu 7 dersin hiçbirisini geçilmesi çok zor veya imkansız olarak görmedim. Mental olarak kendinizi iyi hazırlarsanız dersler gözünüzde zor olmaktan çıkıyor. Dersleri gözünüzde olduğundan fazla büyütmeyin. Her derse hakkını vererek çalışırsanız verilmeyecek ders yoktur. Sınavı önce kafanızda kazanın. Herkese başarılar.

arkadaşlar denetimden çıkış yolunu bulamadım gitti acaba dehanın denetim kitabı nasıl ömer dumanın kitabıyla karşılaştırma yapabilirmisiniz. eğer dehanın kitabı ömer dumanın kitabından faydalı olacaksa alacağım. eğer bu konuda bilgisi olanlar varsa lütfen yardımcı olsunlar.

Arkadaşlar Mart/2009 sınavında ilk girişimdi. Bir tek vergi kaldı. Vergiye nasıl çaışacam bilmiyorum. Elinizde vergiyle İlgili ders notları olan arkadaşlar gönderirlerse sevinirim. Şimdiden teşekkür ediyorum. [email protected]

kasım 2008 denetim sınavından geçen arkadaşları tebrik ediyorum. nasıl kazandınız tebliğe mi çalıştınız.

arkadaşlar Bana elinde analiz, denetim notu olan varsa gönderebilirmi. bende vergi notları var isteyenlere gönderebilirim.
[email protected]

denetimden sınava girecek arkadaşlar mutlaka spk tebliğine baksın.İlk başta karışık gibi gözüküyor ama okumaya başladıkça bazı şeyler çok sık tekrar ettiği için anlaşılıyor.Kasımda neredeyse 3 soru spk tebliğinden geldi.
Ömer Duman ın kitabını pek tavsiye etmiyorum.Sitede özet çok daha güzel notlar var.İslam Çankaya nın kitabı da güzel.Marttaki kayıt sorusu birebir çıktı.

spk 22 nolu tebliğin yayım tarihi 2006 ve önceki tebliğleri yürürlükten kaldırmış. ömer duman 2001 baskısına az şeyler ekleyerek kitabını hazırlamış. dolayısıyla 2006 dan sonraki sınavlarda bu tebliğle ilgili sorular çıkıyor. ve bu tebliği dikkate alarak kitap yazan bir yazar bulamadım. tebliğede çalışamıyorum inşallah sorular marttaki gibi gelir kazanırız.

ben kasım sınavına denetimi veremedim.Bayaaa bi kitap ve not araştırdım.Ersin Güredin ve Oktay Taş ın iki ayrı kitabını tesadüfen buldum ve çok işime yaradı.Martta 2 tane uygulama sorusu vardı ama sözel kısım hiç korkutmadı özellikle kasım sınavına göre rahat geçti.Martta dersi verdim.Umarım Temmuz sınavı çok zor olmaz ama bu iki kitap çalışılırsa 50 rahatlıkla alınır.Ersin Güredin in kitabı kalın genel kısımları okumanız yeterli ayrıntıya girmeyin.Herkese şimdiden başarılar.

Sayısal yada sözel marttaki sınavdan sonra temmuzda elbet biyerlerden kasıcaklar arkadaşlar şüpheniz olmasınnnn

mart sınavında 5 dersi verdim maliyet ve analiz kaldı.sözeller bitti yani islam çankaya yetti tebliğe çalışmadım
denetimde

Denetim için bir çok öçzet notlar toparlamıştım ama kasımda hüsrana uğramıştım.
ömer dumanın kitabı tek başına denetim için yeterli. çok güzel bir dille yazıldığından konuyu iyi kavrayabiliyor ve yorumlayabiliyorsunuz. geçmiş yıllarda çıkan tüm soruları ömer dumanın kitabında cevaplarını kolaylıla bulabilmiştim. benim için yeterlilk sınavında eksiksiz yeterli bir kaynak olmuştu.

nunna ' Alıntı:
ömer dumanın kitabı tek başına denetim için yeterli. çok güzel bir dille yazıldığından konuyu iyi kavrayabiliyor ve yorumlayabiliyorsunuz. geçmiş yıllarda çıkan tüm soruları ömer dumanın kitabında cevaplarını kolaylıla bulabilmiştim. benim için yeterlilk sınavında eksiksiz yeterli bir kaynak olmuştu.
kasım sınav sorularının ve bazı dönemlerde tebliğle ilgili soruların cevabını nasıl buldun o kitapta ???

Arkadaşlar hepinize başarılar dilerim. Çok şükür ders çelışmaktan kurtuldum fakat. Büro açacak ne sermaye ne de bir kaç mükellef bulabilmiş değilim. Am bu da çok güzel en azından elimizde bir belge var.

SMMM-ÖZKAN ' Alıntı:
Arkadaşlar hepinize başarılar dilerim. Çok şükür ders çelışmaktan kurtuldum fakat. Büro açacak ne sermaye ne de bir kaç mükellef bulabilmiş değilim. Am bu da çok güzel en azından elimizde bir belge var.

Olsun bence şirkette çalışmak şu an için en iyi fikir. Bende belgeyi alınca çok daha kapsamlı ingilizcede kullanabileceğim yeni bir şirket arayacağım. Bakalım hayırlısı :)

ernesto guevara ' Alıntı:
ya allah aşkına şu; Ömer dumanın kitabına güvenerek sınava hazırlananan arkadaşlar.....
içinde sınavı geçen varmıdır acep... ben hiç güvenmiyorum ve başka kaynağa çalışacak zamanımda yok....sonumuz ne olucak sınavda..
biri bir yorum getirsin bu konuyaa acilll ???
Mart sınavına Ömer Dumanın kitabından çalıştım bende vaktim olmadığı için geceleri uyumadan önce hikaye kitabı okur gibi (önemli bulduğum yerleri işaretleyerek) okudum. Daha sonra işaretlediğim yerleri tekrar ettim. İlk girişimde 68 ile geçtim.

stajyer2007 ' Alıntı:
nunna ' Alıntı:
kasım sınav sorularının ve bazı dönemlerde tebliğle ilgili soruların cevabını nasıl buldun o kitapta ???

kitabı okurken zaten farkedersin bir konuyu anlatırken çok kısa tutmuyor sana yorumlama imkanını veriyor zaten okurken de aaa bunu sormuşlardı diyorsun :) direk şu konu altında şu sayfada diye hatırlayamam.

tebliğinde önemli kalemleri bulunuyordu içersinde