Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

olumlu düşünelim arkadaşlar. kötü düşünce kötü sonucu çağırır. herkes kendini biliyordur eminim ben 6 sınavda kendime güvenerek çıktım ikilemde kaldığım çok az yer var dedim. ama hukuk sınavından çıkınca elim ayağım titriyordu. hem sinirden hemde basit ama boş sorularla oyalanmış olmaktan dolayı eksik yapmış olmanın bilincinde olduğum için. dehanın onun bunun cevabı ilgilendirmiyor. ASMMMO Başkanı M.ALi POLAT Bey komisyondaki görevlilerde insanların hangi koşullar altında sınava nasıl hazırlandıklarını biliyor, kağıtları okurken olabildiğince esnek olmaya çalışıyorlar demişti. olmazsa olmaz yanlışlıkların haricinde hakkımızın verileceğine inanmak istiyorum. ve olumlu düşünüyorum.

Analizden fena tuzağa düştük. borç devir hızı 25 puanlık soru gitti. formul net alışlar/ort. tic. borçlar gelir tablosunu boşuna vermemişler Alışlar: stmm+dönem sonu stok(bilançodan)-Dönem başı stok olarak bulunacak sonuç ort. tic. borçlara bölünecekti. gitti 15 puan

analiz dersi ile ilgili şunu söyleyebilirim kasım 2008 sınavına girdiğimde bu sınavda dikkatimi çeken sorulardan önce koca koca yazdıkları ''dikkat fazla uzatmayın'' yazısıydı bu beni korkuttuğu için olabildiğince kısa cümleler yazmıştım bilmediğim formülleri yapmamıştım yalnız bizim şöyle bir avantajımız vardı. temmuz 2008 sınavına benzer bir sınavdı o cevaplar gibi cevabı yazdım sözel soruyu hiç yapmadı (30 puanlıktı) ve 60 alıp geçtim artık eskisi gibi destan yazmanı istemiyorlar ama çok kıt değil notları arkadaşım daha az yapmıştı ve 50 almıştı.. mantıklı yazdınız mı abartmadıysanız 50 alırsınız..

dehanın vergi ve denetim cevapları çok ayrıntılı kitap gibi yazmışlar. biz o şekilde yapmadık. oda başkanının dediğin gibi çok zor şartlarda çalışıyoruz ve kitap gibi ezberlememiz çok zor. stress ve gerginlik insanın bildiklerinide yanlış yapmasına sebep oluyor.o anda aklına ne geliyorsa yazıyorsun hatta bazen saçmaladığında oluyor.
acaba saçmaladığın zaman komisyon " bu ne diyor ya" deyip sorunun hepsini çizerler mi arkadaşlar ne dersiniz ? maddeler halinde yazdığın cevapların en sonuncusu mesela alakasız bişey olursa bu adam smmm olmayı haketmiyor ezberlemiş ve saçmalamış derler mi ?

girdiğim sınavlardan ve aldığım notlara göre şöyle bir değerlendirme yapabilirim;
analizi anlattım zaten kısa öz abartmadan yorumunuzu yazarsanız not verirler.
temel hukukta ne kadar eksik yazarsanız yazın mutlaka puan veriyorlar kasım 2008 de sadece taciri 2 satırla anlatmıştım 25 almıştım. martta da kısa kısa yazdım ama hepsini yaptım 75 aldım. not vermede kıt değiller.
vergide 2 sayısaldan birini tam yapıp diğerini eksik bile yapsanız sözeldende 2 3 cümle yazsanız bile yine geçer not veriyorlar
muhasebeden geçersiniz :)
meslek bana göre en zor derslerden biri. not anlamında da çok esnek değiller kıytı köşede bir cümlelik yerleri sorunca kasılıyorsunuz birazdetay çalışmak gerek ama konu kapsamı açısından fazla geniş olmadığı için geçilir bir ders.
maliyetten fazla yorum yapamayacağım kasım 2008 sınavı en basit maliyet sınavıydı eksiğinin olsa bile gidişatınız doğruysa muhakkak not veriyorlar.
denetim de ise ????? görecez geçtik mi kaldık mı :):)

arkadaşlar denetimden 50 alamam diyipte 50 alıp geçen var mı??? sizce nasıl değerlendiriyorlar sınav kağıdını???

ben mart sınavında denetimden en az 60 bekliyodum 56 aldım.
meslekten beklediğimden 10 puan fazla gelmişti.hocaların notlar kıt değil sanıyorum.ama bence dehanın cevaplarına bakmamak lazım.dehanın cevaplarına göre ben hiç bir dersi veremezdim

denetimden beklentilerin altında mı veriyolar şimdi korkmaya başladım :( deha cevapları öyle vermek zorunda kendini iyi lanse etmek için olabildiğince iyi cevaplar yazacak tabiki de.. kitabın aynısını dört dörtlük yazsaydık kendimiz kitap yazardık zaten...

valla ben dehanın cevaplarına göre maliyet ve analizden geçemiyordum ama ikisinden de 50 ile geçtim. komisyona bırakın kendinizi sonuçları hep birlikte göreceğiz. zaten itirazlardan da pek iyi haber alamıyoruz. o yüzden şafak saymaya devam

maliyet muhasebesi sınavında matematiksel dağıtımda oranları %69 a %31 aldım. sanırım çoğu kişi %68 e % 32 den yola cıkarak 500.000,00 ve 400.000,00 buldu. bende ise 500.080,00 ve 399.920 çıktı. komisyonun değerlendirmesinden sizce nasıl bir sonuç çıkar.

arkadaşlar bilen varsa bişey sormak istiyorum. vergi hukukunda arge giderlerinin 2008 yılı oranı %40 2009 oranı %100. ben %40 yaptım.nasıl değerlendirilir sizce?hiç puan vermezler mi?

albatros bence senin ki sorun olmaz.tam puan alırsın

vergiden bende ar-ge indirimini %40 aldım ve o sorudan ümidimi kestim.son sorumda yanlış zaten iki sorum tam ama geçeceğimi sanmıyorum. aralıkta vergiden yine gireceğim.
bence o soruya puan vermezler

arkadaşlar daha önceki sınavlara itiraz edipte notu yükselen var mı?

ay insallaaaaaaaaaah 50 alırım :D

Arkadaşlar deneyimi olanlar lütfen yardımcı olsunlar.

Vergiden 1.soru dan 1 madde eksik
2.soru 100 de yüz yaptım Ar-Ge yi açıkladım belgelerin incelenmesini filan anlattım.
3.soruda da tüm beyannameler ve beyan süreleri doğru ancak mali tatil yanlış
4.Soru sadece 12 ye böldüm amortismanını bulabildim diğer işlemler yanlış çünkü ortak gideri paylaştırmadım.Ama İnşaatta sair gider amort. vs.. açıkladım.

Bana göre 45 filan alırım sizce kalır mıyım geçer miyim :(

arkadaşlar inşallah herkes emeğinin karşılığını alır diliyorum

smmm nurcan ...

mikibey ' Alıntı:
maraspoly ' Alıntı:
arkadaşlar daha önceki sınavlara itiraz edipte notu yükselen var mı?
ben başvurdum. notum aynı kaldı. cebimdeki paradan 15 liralık düşüş oldu.

benim birkaç arkadaşımın notu değişti, kaldıkları derslerden geçtiler, itiraz edin mutlaka ...

smmm nurcan

arkadaşalar mali analizde tuzağa düştük herkes aynı hataya düşmüş ticari borçların vadelerini hesaplarken dönem başı ticari borçlar+dönemsonu ticari borçlar olması gerekiyormuç ben gidişat doğru ama orda ki püf noktasını kaçırmışız puan verirler mi acaba