Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

sonuçlar nezaman açıklanır arkadaşlar bi cvp verin merak ettim

İlk şafak sayan ben olayım :)

Başlıyorum.....
Bence Sınav 29 Ağustos 2009 da açıklanır

Kalan 55

ya bırak bu işleri askerliği bitireli iki sen oldu :D

scakal ' Alıntı:
deha, kursa gidince özet geçiyor konuları, cevapları yazmaya gelince döktürüyor. deha nın cevaplarına bakarak korkmayın bence.

Aynen katılıyorum. Mesela danıştayın görevlerinden 3-4 tane cümle vardı özetlerde bende hepsini yazdım, şimdi cevaplara bakıyorum yandım yani

ben hukuk sorularına verdikleri cevapları çok abartılı açıkcası. çünkü daha önceki yıllarda tesmerin hukuk sorularına verdiği cevaplar genelde bir ya da iki cümlelik açıklamalar içeriyor ama bunlar döktürmüşte döktürmüş :)

arkadaşlar bende 3 dersten girdim maliyet, analiz ve denetim.maliyetten 2. soru 400 ve 500 buldum galiba doğru.denetimdende 3.ve 4. soruları yaptım 1.sorunun cevaplarını deha nın sitesinde görünce saçma geldi analiz biraz moralimi bozdu analizden giren arkadaşlar varmı.ben 2. sorunun cevabını ticari alacaklar/ticari borçlar çıkan sonucuda 360 a böldüm ve günü buldum ama dehanın cevabı net satışlar/ticari borçlar benim yaptığım cevabı kabul edip puan verirlermi çok merak ediyorum bu konuda yorumlarınızı bekliyorum.

bende denetimde özel elbiselerin ücret olduğunu belirttim gv ye tabi olduğunu belirttim bi muhtasarla beyan etmesini uzatmayıp yeter artık diye yazmadım. sonra dedimki bu adam k.k.e.g yazıp matrahına eklemiş zaten bir vergi kaybı yok kdv yide indirmemiş. ordanda vergi kaybı yok diye uygun dedim. uygulamadan bi salakça bişi işte bilipte usulünü özünde vergi kaçırmamış ozaman çok üstünde durulcak bişi değil demekten heralde.
bi o şıkkım yanlış bide kasa denetimine gerçeklik bütünlük falan yanında iç kontrol sisteminin tüm esas genel özel amaçlarını yazdım. çok özemiştim ordan vermezler sanırım. bu a şıkkındada niye ücret diip gv ye tabi diip sonra nie k.k.e.g yapmakla doğru dedimki acaba.

sınav 11 eylül cuma günü açıklanır arkadaşlar.

şafak 67 diyelim o zaman.

Arkadaşlar merhaba;
hep birlikte kurtulduk bu stresten ben ilk kez girdim tecrübesizim
Maliyette 1.soru da maalesef yıllık kelimesini görmediğim için 12 ye bölmedim gidiş yöntemim dogru ama 12 ye bölmedigim icin rakam yanlıs cıkmış. gidiş hat bire bir doğru.
2.soruda a şıkkını doğru yaptım.b şıkkını karıştırmışım
sizce 50 alabilirmiyim deneyimli arkadaşlar :)

ya sonuc itibariyle sözel derslerde işin özünü anlatıyorsak detaylı detaylııı yazmıosak ve işin özünü anlatırken bikaç şart fazladan yazmıssak ne olcak ki :D dogru cevap da var aralarında sonucta fazla yazdıgım sartların üstünü çizssinler ama puanımdan eksiltmesinler ahahaha

sedabaransel ' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba;
hep birlikte kurtulduk bu stresten ben ilk kez girdim tecrübesizim
Maliyette 1.soru da maalesef yıllık kelimesini görmediğim için 12 ye bölmedim gidiş yöntemim dogru ama 12 ye bölmedigim icin rakam yanlıs cıkmış. gidiş hat bire bir doğru.
2.soruda a şıkkını doğru yaptım.b şıkkını karıştırmışım
sizce 50 alabilirmiyim deneyimli arkadaşlar :)

Ben mart dönemimde 2 soruyuda yanlış yapmama rağmen 40 almıştım. Smm tablosu yanlıştı , ücret bordrosu yanlıştı ve kademeli dağıtım tamamen yanlıştı. Sizin 50 üzeri alma şansınız çok yüksek.
Not. Bu dönem maliyetten 100 bekliyorum

Herkes denetimden aynı cevapları vermiş sanırım. Yukarıda anlatılan cevaplar benim kağıdım ile aynısı. İnşallah kopya muamelesi görmeyiz. :)

gulsevdam ' Alıntı:
Başka bir siteden alıntıdır:

4 Temmuz 2009 Meslek Hukuku Soruları:

S1 :
3568 Sayılı Meslek Yasamız Gereğince;
A) Muhasebecilik Ve Mali Müşavirlik Mesleğinin Konusu Nedir.
B) Kimlere Smmm Denir.
Kısaca Bilgi Veriniz.

S2: 3568 Sayılı Meslek Yasamızın Çalışma Usul Ve Esasları Yönetmeliği Gereğince:; Meslek Mensuplarının Denetimi Sonucunda Oluşan Görüşlerine Göre Denetim Raporları Çeşitleri Nelerdir. Kısaca Açıklayınız.

S3:
3568 Say.Mes.Yas. Odalar Üye Aidatları İle Birlik Paylarının Tespitine Ait Yönetmeliği Gereğince; Üyelerin Bağlı Oldukları Odalara Ödemekle Yükümlü Oldukları Oda Aidatları İle Bu Aidatların Ödeme Zamanları Hakkında Kısaca Bilgi Veriniz.

S4:
3568 Sayılı Meslek Yas. Staj Yönetmeliğine Göre;
A) Smmm Adaylarının Yapacakları Stajın Başlama Zamanları;
B) Staj Yöntemi Hakkında,

Kısaca Bilgi Veriniz.

S5:
3568 Sayılı Yasamızın Disiplin Yönetmeliği Gereğince: Oda Ve Birlik Kurulları Başkan Ve Üyelerinin Görevleri İle İlgili Soruşturmayı Gerektiren Fiillerinden Dolayı Yapılacak Soruşturmanın Açılmasına Karar Vericek Ve Bu Soruşturmayı Yürütüp Karar Vereccek Yetkili Oganlar Hangileridir.
Kısaca Bilgi Veriniz

2.sorunun cevabında olumlu,olumsuz ve görüş bildirmekten kaçınma yazdım (yanlış oldu),açıkladım.Kaç puan alabilirm bu sorudan sizce. 1.soru tam ve 4.soru tam yönetmelik diliyle olmasa da tama yakın sayılır. 3.soru çok az bişey yazdım,genel kurulda belirlenir,Ocak ayında alınır vs. az biraz yazdım.5.soru yanlış. Toplamda 50 alabilme ihtimalim var mıdır

Gece gece kafama takıldı şu denetimin ilk sorusunun c şıkkı. Ben sorunun eksik sorulduğu kanaatindeyim. Şöyle ki bir kere senedin vadesi gelmiş mi gelmemiş mi belirtilmemiş bu nokta çok önemli çünkü eğer vadesi geçmişse şüpheli alacak için karşılık ayırır ama reeskonta tabi tutamaz ama ben mesela vade olgusu belirtilmediği için karşılık ayıramayacağını düşünüp reeskontun doğru olduğunu ve bu yüzdende borç senedi için de reeskont hesaplaması gerektiğini belirttim. Siz sorudan o senedin vadesinin geçtiğini anladınız mı Allah aşkına söyleyin kafayı yemek üzereyim gece gece.

Sabır, özgüven...

Ayrıca şuda var şüpheli ticari alacağa alabilir belki senedin tutarını ama karşılık ayırabilmesi için olması gereken olgular VUK 323. maddede yazıyor. Soruda bunlar da belirtilmemiş bu konuda fikrinizi öğrenmek istiyorum. Moderatörlerde dahil...

Sabır, özgüven...

ben 4 dersten sınava girdim: maliyet,denetim,analiz ve vergi.bana göre en kolayı maliyet en zoru analizdi.
vergide tasdik zamanları bilgilendirme toplantısı hocanın söylediği konulardan biriydi.bir sürü şeye çalıştım ona çalışmadım :( 4.soruyu büyük ölçüde yaptım.çünkü eray mercanın kitabında bu konu ile ilgili soruları çözmüştüm. ama sanırım beni kurtaramayacak:(

ben 2 dersten girdim.analiz ve vergi.analiz çok zor geldi bana.vergiden ise 1.soruyu yaptım.3. soru yarım,4.soruda ise amortisman doğru ama müşterek gideri yanlış dağıtmışım.doğal olarak matrah yanlış çıktı.ama kanunun ilgili maddelerini sözel olarak yazdım.inşallah geçerim.en azından 2 de 1 vermiş olurum.

Arkadaşlar analiz dersinde notlar kıt mı veriliyor. Benim analiz zor geçti. Geçmiş dönemlerde aranızda 40 bekleyip 50 alanlar var mı ben 40 55 arası bekliyorum inş. 50 alır geçerim.