Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

yeterlilik ' Alıntı:
Bu arada staj notları da sisteme girilmiş.İlk notumuzu aldık :).Galiba 5.000 küsür içinde sadece tek not veren ben miyim acaba :).Değerlendirme notunu 1 defa verdim odaya da :)
Nasıl bakıyoruz staj notumuza

Tesmere Girin,Online işlemler menüsüne girin.SMMM online başvurusuna tıklayın,İlk defa girdiyseniz hemen sol tarafta gerekli açıklamalar var zaten.TC kimliği yazıp devam edin,daha sonra işlem bittiğinde tekrar giriş yapıp not görüntülemeden bakabilirsiniz.

ayne uyguladım benimde ilk not düşmüş hadi hayırlısı bakalım. darısını diğerlerinin başına şafak kaçtı bu arada

sisteme girdem ancak notu nasıl göreceğiz arkadaşlar

dikey yüzde, net çalışma sermayesi karşılaştırmalı analiz, bilanço sınıfları tamam borç devir hızı yanlış oldu zaten nakit akıma bilanço gelir tablosu kar dağıtım tablosu fon akım tablosu falan yazdım ve çalışma sermayesi ile ilgili yorum yaptım sizce 50 alma şansım varmı ???

var tabi bence 60 dan aşağı almaman lazım. bu arada dikey yüzdeleri nasıl yaptın?

stajyer2007 ' Alıntı:
dikey yüzde, net çalışma sermayesi karşılaştırmalı analiz, bilanço sınıfları tamam borç devir hızı yanlış oldu zaten nakit akıma bilanço gelir tablosu kar dağıtım tablosu fon akım tablosu falan yazdım ve çalışma sermayesi ile ilgili yorum yaptım sizce 50 alma şansım varmı ???

sen bunlarla 50 alamazsan vay benim halime

Hayret pişi benim parola yanlış diip diip duruyo üyeliğim askıda parolamda herzamanki kullandığım. büyük küçük harflik bi dururmum yok. ben anlamadım niye üyeliğim gerçekleşmedi.

bil_gin ' Alıntı:
var tabi bence 60 dan aşağı almaman lazım. bu arada dikey yüzdeleri nasıl yaptın?
sınıf seviyesinde yaptım dönen varlık*100/aktif toplam duran varlık*100/aktif kvyk*100/aktif uvyk*100/aktif özkaynak*100/aktif

bende senin gibi yaptım :) ulan geçiyormuyum ne aradan dereden sıyrılıp. 3M_FS dün çok atıp tuttuk ya komisyona falan ihtar yemiş olmayalım :D

ellerinden geleni ardına koymasınlar. Senin değiminle Allahlarından bulsunlar diorum :):):)

bil_gin ' Alıntı:
bende senin gibi yaptım :) ulan geçiyormuyum ne aradan dereden sıyrılıp. 3M_FS dün çok atıp tuttuk ya komisyona falan ihtar yemiş olmayalım :D

3M_FS ' Alıntı:
ellerinden geleni ardına koymasınlar. Senin değiminle Allahlarından bulsunlar diorum :):):)

bil_gin ' Alıntı:
bence böyle söylemeyelim sonuçta herkes işini yapıyor. gerçi zor soru soruyorlar. Hiç tahmin bile edilmeyen sorular gelebiliyor ama çalışmaktan başka çare yok. Ben zar zor kurtuldum.(4. hakkımda)

öncelikle dileğiniz için teşekürler üstad.
ama ben zor sorduklarına inanmıyorum boş soru soruyorlar. üniversite de değiliz okumuyoruz o aşamaları geçtik. zaman teoriyi pratikle birleştirme vaktidir. sözüm bu sınavda sorulara baktınızmı bilmem ama hukuk sınavından 2 soruya ,analizden nakit akış tablosuna ,meslekten yıllık aidatlara, vergiden Ar-ge bile tamam şuanda şirketlerin başvurduğu yararlanmak için özel yerlerde kurulduğu bir indirim müessesesi. ama bi danıştay görevi (taktım buna) bizim ilgi alanımız arasında önemli ir faktör değildir. diye düşünüyorum. bukadar insan emek veriyor. dökülen paranın haddi hesabı yok. çalışmanın bilginin sınırı yok. en azından bize saygı gösterilmeli sorulan soruda bile mesleğimize yakışan asalet olmalı diye düşünüyorum. gerçekten bilen yapmalı. ve hak etmeli.

SMMM-ÖZKAN ' Alıntı:
3M_FS ' Alıntı:

bil_gin ' Alıntı:
bence böyle söylemeyelim sonuçta herkes işini yapıyor. gerçi zor soru soruyorlar. Hiç tahmin bile edilmeyen sorular gelebiliyor ama çalışmaktan başka çare yok. Ben zar zor kurtuldum.(4. hakkımda)

başka bir tartışma noktasına geçelim o zaman. Vergi sınavındaki beyannamelere hangilerini yazdınız? 3M_FS yine aynı cevapları verdiysek bende geçerim bak ona göre :D

:):)
KDV : 24 temmuz - 27 temmuz
muhtasar 23 temmuz - 27 temmuz
geçici: 14 ağustos- sürenin son günü mali tatilden etkilenmez
ÖTV . 15 temmuz- ötv mali tatilden etkilenmeyen ödevler arasındadır.

damga vergisini atlamışım sözleşme olayını görmedim görseydim oda etkilenmez derdim.

bil_gin ' Alıntı:
başka bir tartışma noktasına geçelim o zaman. Vergi sınavındaki beyannamelere hangilerini yazdınız? 3M_FS yine aynı cevapları verdiysek bende geçerim bak ona göre :D

ben uzamlarını yazamadım ama beyannameleri ve normal ödeme tarihlerini belirttim. kanun maddelerini de yazdım ama sanırım ordan maksimum alırım 10 puan. bu vergiden kalırsam 40 la kalıcam ya ona yanıyorum. ahh şu amortisman ahh :) artık ömrümün sonuna kadar ayırmayı unutmam herhalde. birde şu var anladığım kadarıyla vergiden bir soruyu tam yapmadan geçme şansın zor oluyor benim gibi :)

sınavdan çıktım soruları arkadaşa gösterdim-kendisi belgeyi almış biri-bana dedi ki ben sana söylemyi unuttum şimdi ölür müsün öldürür müsün? bazen de kısmet olacak ötesi olmuyor ondan denetim+vergi+meslek bankolarım umarım diğerlerinde sıkıntı olmaz ilk seferdede devam ederim. :(