Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

neyi söylemeyi unutmuş anlamadım. vergide bir sorun kesin tam olsun demeyi mi?

benimde denetim maliyet vergi banko. analiz için yorumlarım bana göre sağlam ama yorum olduğundan ötürü puanlamaları hakkında bu sınav için deneyimim yok. ona 50 olsun benim olsun diyorum. meslekte 4 soru tam staj zamanı yok. bide aidatların ödeme zamanını yazmadım sıkmayım adları doğruyken gerek yok dedim. 12 ayda 1 olasılık gözüme akılcı gelmedi. :):)
hukuk zaten biliyorsun senle aynı kaderi paylaşıyoruz.

bil_gin ' Alıntı:
sınavdan çıktım soruları arkadaşa gösterdim-kendisi belgeyi almış biri-bana dedi ki ben sana söylemyi unuttum şimdi ölür müsün öldürür müsün? bazen de kısmet olacak ötesi olmuyor ondan denetim+vergi+meslek bankolarım umarım diğerlerinde sıkıntı olmaz ilk seferdede devam ederim. :(

bil_gin finansal muhasebeyi hiç adamdan saymıyoruz ama hepsinden geçer bide onda kalırmışız. ben bilanço yu yapamadım. gelir tablosunuda faaliyet karına kadar yazdım diğer olağan dışı gelir kar dedim ...................... nokta çektim. yetişmedi. tutup tutmadıpınıda bilmiyorum kapannışın.

neyi söylemeyi unutmuş biliyor musun? beyanname verme sürelerinin mali tatil nedeniyle 27 temmuza uzadığını :D daha ötesi var mı ya bende sıkmıyım diye yazmadım hiçbişey o kısma çaktık anlıycan

valla ben bilançoyuda gelir tablosunuda yaptım ama sonradan baktığımda bir beş maddede sıkıntı var benim yüksek ihtimal ama bu sıkıntılar 50 almama engel olmaz dimi? yahu birde ondan kalırsak zaten millete rezil rüsva oluruz :D :D

sen sınavdan önce izinmi aldın?

izin aldıysan da dikkatini çekmemiş olabilir. 30 haziranda Ba Bs son diye Bana 1 temmuzda mail geldi. noluyoooooooo diye bir telaş daha mutabakatlar yapılmamış aman allahım dedim. nasıl son gün olur dedim gelirler idaresini açtım içim rahatladı allahtan uzatmışlar orda beyannamelerin son günü falanda yazıyordu. ordan bile aklına gelebilirdi.

aynen izin almıştım yoksa ucundan yakalardım o soruyu. anlıycan böyleyken böyle işte kalma maceralarıyla başlıyorum sınavlara. bu arada ben bilançoyu tutturdum finansal muhasebede nasıl becerdim bilmem ama :D kağıda son noktayı koydum gözetmen yol verdi zaten o kadar birebir gitti sınav benim için zaman kalması falan hak getire anlıycan

1 temmuzda anlıycan hopladım ben. 30 haziran son diye mail gelirmi bi insana ya. bide kocaman puntolarla renkli dikkat yazıyo. tarihte 1 temmuz.

ben 500 lük temerrüt sorusuna niye bilmem açılışa bakıyorum yok hesap ama zorla bile bile 640 iştiraklerden temerrüt yaptım. hiç 136 gelmedi aklıma ve 649 yapmak. şapşallaşıyo insan.

bil_gin ' Alıntı:
aynen izin almıştım yoksa ucundan yakalardım o soruyu. anlıycan böyleyken böyle işte kalma maceralarıyla başlıyorum sınavlara. bu arada ben bilançoyu tutturdum finansal muhasebede nasıl becerdim bilmem ama :D kağıda son noktayı koydum gözetmen yol verdi zaten o kadar birebir gitti sınav benim için zaman kalması falan hak getire anlıycan

aynı hatayı bende yaptım. finansal muhasebede bir iki sivri zeka ürünü işlem daha yaptım ama bahsetmek istemiyorum. sonra insanlar benim mali müşavir adayı nasıl olduğumu falan sorgulamaya başlayabilirler. yalnız dehanın cevaplarına baktımda şirketin karını onlarla aynı bulmuşum yani bilanço hesaplarında yanlışlıklar var bende. bilmiyorum o kadar dersten kalıyorsam birde ondan kalsam çok dokunmaz sanırım zaten bu gidişle hepsine baştan giricem ben ya neyse :D

dayanamıycam bişi itiraf edicem finansal muhasebede açılışa 242 iştirakler hesabı koymamışlar bi yanlışlık var diye gözetmene bi sorarmısınız diye adamı 3 kez gezdirdim.

gözetmende en sonunda hocayla geldi dediki bizim bi yetkimiz yok dedi. bize bilgi gelmedi dedi. bende biliyorum yetkiniz olmadığını ben size sormuyorum zaten dedim. okulun sınav yetkilisi kenan hocaya sorun ben çıkamam ya dedim. ( çünkü gözetmenler oturuyolar bi yanlışlık bilgisi gelse telepatiylemi aktarıcaklar neyse ) bizim yetkimiz yok diye tekrarladı ozaman bende bildiğim gibi yapıyorum diip bide trip atıyorum gözetmene :):)

3M_FS ' Alıntı:
1 temmuzda anlıycan hopladım ben. 30 haziran son diye mail gelirmi bi insana ya. bide kocaman puntolarla renkli dikkat yazıyo. tarihte 1 temmuz.

ben 500 lük temerrüt sorusuna niye bilmem açılışa bakıyorum yok hesap ama zorla bile bile 640 iştiraklerden temerrüt yaptım. hiç 136 gelmedi aklıma ve 649 yapmak. şapşallaşıyo insan.

bil_gin ' Alıntı:
sayın 3M_FS bence fazla düşünme kafan karmakarışık anladığım kadarıyla İştiraklerden temerrüd ne demek temel hukuk borçlunun temerrüdüyle alakalı bişey mi bu... (iştiraklerin direnmesi :D :D) iştiraklerden temettü gelirleri olmasın...

dikkat çok önemli gerçekten. sabırlı okumak lazım soruları üniversite sınavındaki türkçe sorularına benziyor -dir, -değildir muhabbeti var ya. en azından kendi adıma konuşayım bu nokta çok önemli.birde meslekte bana bir kağıdın önü yetti ama etrafıma baktığımda mübarek fayans gibi döşüyordu arkadaşlar senin kaç sayfa sürdü bu arada benim adım bilgin kod adı kullanmayı pek sevmem :)

işte arkadaşım buna uygun dilimizde bir deyim var leb demeden leblebiyi anlayabilmek. konu finansal muhasebe iştiraklerden temeetü olduğu kesin bir kural olduğuna göre temerrüt yazma olayı insani bir yanlışlık olabilir olarak kişinin geçiştirebileceği bir durumdur.

stajyer2007 ' Alıntı:
3M_FS ' Alıntı:

bil_gin ' Alıntı:
sayın 3M_FS bence fazla düşünme kafan karmakarışık anladığım kadarıyla İştiraklerden temerrüd ne demek temel hukuk borçlunun temerrüdüyle alakalı bişey mi bu... iştiraklerden temettü gelirleri olmasın...

3M_FS ' Alıntı:
işte arkadaşım buna uygun dilimizde bir deyim var leb demeden leblebiyi anlayabilmek. konu finansal muhasebe iştiraklerden temeetü olduğu kesin bir kural olduğuna göre temerrüt yazma olayı insani bir yanlışlık olabilir olarak kişinin geçiştirebileceği bir durumdur.

stajyer2007 ' Alıntı:
3M_FS ' Alıntı:

bil_gin ' Alıntı:
sayın 3M_FS bence fazla düşünme kafan karmakarışık anladığım kadarıyla İştiraklerden temerrüd ne demek temel hukuk borçlunun temerrüdüyle alakalı bişey mi bu... iştiraklerden temettü gelirleri olmasın...
haklısın bende sınavda yaptım mesela maktu aidat yazacğıma mutlak aidat yazmışım ama sınavda oldu yani heyecandan normal zamanda olmaz inşallah

nası yani ? bencee sınavda olmasın , normal hayatta olsun

3M_FS ' Alıntı:
sayın 3M_FS yani insan sınavda heyacandan saçmalıyabiliyor ama şuan stres heyacan yok. onun için yazdıklarımız biraz daha anlamlı olmalı

anlamlı yazdıklarıma saysanız bu seferlik. çok pardon dikkat ederim. konunun özünden çok detayla ilgilenen arkadaşlar olduğunu anlaşılır yazılması gerektiğini unutmuycam bundan sonra. teşekkür ederim.

stajyer2007 ' Alıntı:
3M_FS ' Alıntı:
sayın 3M_FS yani insan sınavda heyacandan saçmalıyabiliyor ama şuan stres heyacan yok. onun için yazdıklarımız biraz daha anlamlı olmalı

sinirlenmeyelim arkadaşlar bu dakikadan sonra temerrüt olsa ne olur temettü olsa ne olur sonuçta herkes neyin ne olduğunu biliyor ;).

3M_FS ' Alıntı:
anlamlı yazdıklarıma saysanız bu seferlik. çok pardon dikkat ederim. konunun özünden çok detayla ilgilenen arkadaşlar olduğunu anlaşılır yazılması gerektiğini unutmuycam bundan sonra. teşekkür ederim.

stajyer2007 ' Alıntı:
3M_FS ' Alıntı:
konunun böyle bir tartışmaya yol açacağını bilseydim hiç yazmazdım siz kusura bakmayın...

olur bu kadar arkadaşlar hepimiz uzun zamandır emek verdik bu sınavlar için kolay değil gerilmek normal ama hayatta sadece bu sınavlardan ibaret değil kırmaya gerek yok birbirimizi ;)