fonradar

Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

yeterlilik ' Alıntı:
kerem81 ' Alıntı:
Evet dehanın notları tek başına yeterli bunları internetten de temin edebilirsiniz

Deha'nın sitesindeki meslek ve SGK yı indirdim gerçekten çok iyi tam bir özet ancak denetimi nasıl bulacağız :(

Kitabını alabilirsin gerçekten güzel.

merhaba arkadaşlar bende temmuzda 2.kez sınava giricem 3 dersim kaldı...meslek hukuku,vergi ve analiz özellikle belgeyi almaya hak kazanmış arkadaşlardan tavsiyeler bekliyorum... özellikle vergi dersinden artık çok korkuyorum :-[

çok kolay dersler umarım başarırsın sıkma canını

vergiden kazım yılmazın kitabına çalış genelde sorular ondan çıkıyo

çok teşekkürederim bu kazım yılmazın kitabını çok kişi tavsiye etti baya fayda gören oldu sanırım bende alıcam mutlaka... diğer tüm arkadaşlarada bu zorlu yolda başarılar diliyorum...

kazım yılmazın bir kaçtane vergi kitabı var tam ismini alabilirmiyim acaba ? ???

bende ilk defa girecem sınava acaba sınava giriş listeleri ne zaman bellı olur haberı olan var mı??

omur56 ' Alıntı:
bende ilk defa girecem sınava acaba sınava giriş listeleri ne zaman bellı olur haberı olan var mı??
Mart/09 sınavlarında sınavdan 1 hafta önce belli olmuştu.

hiç kimse burayla ilgilenmiyor sanırım... herkes çokmu yoğunn???????????????

Bende temmuzda ikinci kez gireceğim sınavlara ilk sınava hiç hazırlanmadığım için çok şükür ki sadece denetimi verebildim. Denetim dersinden kurtulduğuma çok mutluyum ancak Finansal muhasebeden kalmayı beklemiyordum 40 almışım sağlık olsun. Şimdi sizlere sormak istediğim benim kazanmam gereken 6 sınav daha var. Bir strateji belirlemem lazım ve ben şöyle düşündüm üç sayısal dersi (Finansal, maliyet ve analiz) Temmuz sınavında ve geriye kalan üçünüde Kasımda vermeyi düşünüyorum. Ancak kafamdaki soru işareti şöyle ki Temmuz' da mart sınavındaki denetim gibi kolay sorabilecekleri bir sözel ders olur mu diye düşünüyorum. Hukuk sınavından hiç çalışmadığım halde 42 aldım martta 3 sayısala ilave olarak birde hukuk sınavına mı girsem acaba dostlar. Bir an önce karar verip sınav harçlarını yatırmam ve kaydımı yenileyip ders çalışmaya başlamam lazım...

Eğer hala başlamadıysan hata yapmışsın bence. Acele et

Bende hukuktan ikinci kez gireceğim.Çok kolay bir ders 50 alır geçerim demiştim diğer derslerden çok yüksek puanlarla geçtim hukuktan 40 ile kaldım.Tabi bir de denetim var.

Açıkçası bende Analizden korkuyorum acaba iki sayısal iki sözel mi girsem sınavlara finansal muhasebe ve maliyet vergi ve hukuk?

vergi ile maliyeti bırak..geri kalanlarına gir bence..

Kalan yaklaşık 1 ay sürede çalışılabilecek ve yeterli olacak 2-3 ders seçimi için önerileriniz neler olurdu.Bu sürede en kolay bitirilebilecek dersler hangileri olabilir.

Bir insan ya sayısal alanda ya sözel alanda başarılıdır. Bence buna göre seçim yapabilirsiniz.

Sınavda en az 40-50 puan arası getirecek konular bu strateji mart sınavında 7/6 tuttu sadece meslek hukukunda ters köşe yattı garantisi yok ama 40-50 puan arası getirir geriside size kalmış ters köşede yatabilirsiniz bunu söylerim

maliyet :bütün dağıtım yöntemlerini bileceksiniz bu sınavda matematiksel gelebilir,BBN,eşdeğer ürün ,smmm tablosu ,gelir tablosu konularına çok iyi bilirseniz 40 puan gelir.

finansal muhasebe:hergün çıkmış eski sınav soruların dan 3 tane sonuna kadar yaparsanız tekrar tekrar 50 garantidir.

analiz:bütün formulleri ezbere bileceksiniz 20 puan birkaç formul sonuçunun birbirinle bağlantısı vardır bunlara bilecekseniz ve birkaç kelimele yorumlayacaksınız alın size 50 puan

hukuk:hukukları genel söylerim hukukların içindeki her bölüm ve kanunlarda önemli 2-3 kanun maddesi vardı örnek indirlemeyecek giderler gibi onlar zaten kendilerini belli eder sadece her kanunun önemli 2-3 konusuna çalışırsanız 40 puan gelir gerisinide çıkartırsınız

denetim:çalışılması en zor ders ben umudu keşmiştim 80 geldi belli olmaz ama sadece hesapların denetim yöntemlerini yollarını iyi bilin 20-30 puanı garantilersiniz örnek ticar borçlar hesabının denetimi gibi

meslek:ben kaldım sadece hafife almayın benim gibi onu söyleyebilirim.kaldı 1 meaj :-* :-*

teşekkürler değerli bilgiler ve motive edici cümleler için sayın murat

arkadaşlar maliyetten safha gelme ihtimali çok yüksek, meslek hukuku ise; bence çok kıt puan veriyorlar mart sınavında en ez 75-80 beklerken 55 geldi. görüştüğüm kişiler ya kaldı yada kıl payı geçtiler. kanun metnini tam ezberleyip yazmak gerekiyor. herkese başarılar.

Slm forum milletinin insanları.

Yoktum buralarda, şehir dışındaydım gene. Nasıl gidiyor çalışmalar. Ben daha başlayamadım 100 tane iş çıktı arada. Başlicaz inş. Bu h.sonu aöf sınavlarım da var. 2.üniversite olayı.:) İlk sınavlara çalışmadan girdim 8/6 tamamdır. Muhasebeden 96 almışım...:)

Neyse en azından sınav antrenmanı oluyor benim için.