Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...
evet arkadaşlar tek ders vergi hukukundan sınava girdim. Ancak son 10 yıl dahil ben böyle sorular görmedim. Bu sınavlarda çalışanla çalışmayanların ayırt edilmediğini sadece güncel konulara çalışıp kitabı 1 kere okumak yeterli diye düşünüyorum ve şu an inanılmaz sinirliyim. yani ezberlemediğim kanun maddesi kalmadı. Ve gelen soru kvg de ar-ge indirimi yani nedir bu dalgamı geçiyorlar bilemiyorum. Uygulama sorularına sözüm yok zordu ama kanun maddelerine vakıf olanın cevaplıyacağı tarzdı.
beni sinirlendiren konu şu bu zamana kadar tüm yıllarda geçmiş sınav sorularından 1 soru mutlaka geldi. veya benzerleri. Ya arkadaşlar vuk da amortisman,değerleme,süreler,şüpheli alacaklar,emsal bedel, vergi kesenler,kanuni temsilciler,gecikme zammı-faizi, tarh türleri, zamanaşımı,pişmanlık, vergi ziyaı cezası, defter tutmak zorunda olanlar, tasdike tabi defterler, vs. daha yazılacak bir çok konu varken yok tasdik zamanı yok kayıt zamanı gibi saçma sapan soruları neden sorarlar?
sonra bir mali müşavir adayı kurumlar ve gelir vergisinde tarhiyatın muhatabı kimlerdir. kabul edilen ve kabul edilmeyen giderler nelerdir. asgari geçim indirimi nedir nasıl uygulanır. istisnalar muafiyetler ve buna benzer daha yazamadığım bir çok konu varken kurumlar vergisinde ar-ge indirimi nedir ya bu mudur. yani smmm yeterliliği sınavı bunu cevaplayan mı hakedecek. Kdv yi hiç anlatmıyorum. Artık iyice çıldırdım. Son olarak belirtiyorumki yapılan sınavların hepsi rant sağlmak amacıyla yapılıyor. Ve bizimle dalga geçiyorlar. Yok efendim neymiş Ar-ge indirimi %40 dan %100 çıkarılmış güncelmiş bu mu yani. Bunu yazamayan haketmiyomu yani ben soruyu cevapladım ancak sınavdan sonra çılgına döndüm.... Artık yazacak başka bir şeyim yok ....