Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

aturkan ' Alıntı:
glerli ' Alıntı:
ya tabloya kadar halletmişsin ama matrahı bulmamışsın o kadar hesaplamaların doğru

Tablom ve hesaplamalarım doğru ama bütün hasılatı toplayıp vergi matrahı yaptım :( Umarım azıcık puan alırım...

Valla ben bugünkü 3 dersten kalmayı yeğlerim vergiden kalmak yerine

yok o olmıyacak işte ymm ile görüştüm oda bana yıllara sair olur dikkate alınmaz dedi
ama herkes başka bişi söylüyor o yüzden kafam karışık zaten bende bi 50 alsambaşka bişi istemiyom vergiden

ben son 6 aydır işsiz olduğum için mali tatilin beyannameleri nasıl etkilediğinden bir haberim o derece kolay bir sorudan tamamen puan alamam sanırım.. 1 ve 2 de kanun diliyle olmasada özünde doğru cevabı yazdım son soruda amortisman hariç doğru .. yarında maliyet var ama şu an hiç çalışmak istemiyorum .. vergiye baya çalışmıştım ama sanırım yine kaldı :(

Neyse en azından denetim güzeldi. Geçerim ondan 50 alırım artık. Birde hukuk iyiydi. Tek sorun kıdem taminatının tanımıydı. Resmen uydurdum. Ama geçerim danıştay ve temerrüdü biliyordum çünkü. İnşallah yani bellide olmaz tesmer bu :)

smoke sen 92.000 TL mi buldun matrahı

kısmet arkadaşlar allah hayırlısını nasip etsin inş. herkes hayırlısı ile belgelerini alır

Evet hayırlısı olsun herkes için. Sizlere iyi akşamlar arkadaşlar. Yarın kaldığımız yerden devam ederiz :)

beyler ben kaçıyorum herkese yarınki sınavda başarılar
allah yar ve yardımcınız olsun

yeterlilik ' Alıntı:
Kerem meslek ne alemde ?

Meslek şöyle resmen hocanın dediği tüm yerleri yuttum 70-80 alırsıznız dedi ama inan yterlilik 1 soru oda mesleğin konusu geldi :( düşün artık

Stajı başlangıçlarını biliyordum. Staj içinde birşeyler yazdım artık Tesmere kalmış

Takma boşver gerçekten Sevinmen gereken tek şey denetim.Çok baş ağrıtacaktı.Diğerleri her türlü verilir inşallah.

Neyse bende kaçtım.Pazar günlerini inşallah temizleriz de pazar günü bari kafamız rahat olur.Analize dikkat edin ;)

yeterlilik ' Alıntı:
Takma boşver gerçekten Sevinmen gereken tek şey denetim.Çok baş ağrıtacaktı.Diğerleri her türlü verilir inşallah.

Ama ben denetimi iyi biliyorum (Kendimi öveyim :) ) Ama sende haklısın yarına bakmak lazım. Yarın görüşürüz iyi akşamlar herkese.

105.726 buldum :( bulmaz olaydım

BEN NALBURUN GENEL GİDERİNİ 40 000 BULDUM MATRAH 106 000 CIKIYOR OZAMAN

bende nalburu 40 000 buldum ama amortismanı yanlış ayırdım .. gider doğru sanırım

vergi sınavı için 4.sorunun cevabını aşağıdaki gibi yaptım doğrumudur acaba???

2008 yılı amortisman ayrımı
73.000/5=14.600 gün sayısı ortak minibüs ortak giderler
A inşaatı 210 210/365 0,5800 14.600 8.468 240.000 139.200
B inşaatı 55 55/365 0,1500 14.600 2.190 240.000 36.000
Nalbur 100 100/365 0,2700 14.600 3.942 240.000 64.800
toplam 365

nalbur 2008 yılı matrahı
hasılat 500.000
satılan malın maliyeti 350.000
minibüs amortismanı 3.942
ortak giderler 64.800
matrah 81.258

A inşaatı ve B inşaatı için işin onaylandığı yani bittiği yıl 2009 yılı olması dolayısıyla 2008 matrahı olmuyor 2009 yılı beyannamesinde beyan edilecek.

evet arkadaşlar tek ders vergi hukukundan sınava girdim. Ancak son 10 yıl dahil ben böyle sorular görmedim. Bu sınavlarda çalışanla çalışmayanların ayırt edilmediğini sadece güncel konulara çalışıp kitabı 1 kere okumak yeterli diye düşünüyorum ve şu an inanılmaz sinirliyim. yani ezberlemediğim kanun maddesi kalmadı. Ve gelen soru kvg de ar-ge indirimi yani nedir bu dalgamı geçiyorlar bilemiyorum. Uygulama sorularına sözüm yok zordu ama kanun maddelerine vakıf olanın cevaplıyacağı tarzdı.
beni sinirlendiren konu şu bu zamana kadar tüm yıllarda geçmiş sınav sorularından 1 soru mutlaka geldi. veya benzerleri. Ya arkadaşlar vuk da amortisman,değerleme,süreler,şüpheli alacaklar,emsal bedel, vergi kesenler,kanuni temsilciler,gecikme zammı-faizi, tarh türleri, zamanaşımı,pişmanlık, vergi ziyaı cezası, defter tutmak zorunda olanlar, tasdike tabi defterler, vs. daha yazılacak bir çok konu varken yok tasdik zamanı yok kayıt zamanı gibi saçma sapan soruları neden sorarlar?
sonra bir mali müşavir adayı kurumlar ve gelir vergisinde tarhiyatın muhatabı kimlerdir. kabul edilen ve kabul edilmeyen giderler nelerdir. asgari geçim indirimi nedir nasıl uygulanır. istisnalar muafiyetler ve buna benzer daha yazamadığım bir çok konu varken kurumlar vergisinde ar-ge indirimi nedir ya bu mudur. yani smmm yeterliliği sınavı bunu cevaplayan mı hakedecek. Kdv yi hiç anlatmıyorum. Artık iyice çıldırdım. Son olarak belirtiyorumki yapılan sınavların hepsi rant sağlmak amacıyla yapılıyor. Ve bizimle dalga geçiyorlar. Yok efendim neymiş Ar-ge indirimi %40 dan %100 çıkarılmış güncelmiş bu mu yani. Bunu yazamayan haketmiyomu yani ben soruyu cevapladım ancak sınavdan sonra çılgına döndüm.... Artık yazacak başka bir şeyim yok ....