Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

nalburiye:500.000-350.000= 150.000
ortak genel giderler:240.000
nalburiyeye düşen hisse: 60.000
minibüs amortisman oranı: 73.000 / 5 =14.600
14.600 dağıtımı : 14.600 / 365 = 40
40*100 = 4000
sonuç= 150.000- 64000=86.000,
olması gerekir diye düşünüyorum gelir vergisi matrahı 2008 yılı= 86.000

Arkadaşım haklısın bence çok çalışmak yeterli olmuyor .Bende 1 aydır ders çalışıyorum .mali tatili bilmiyordum ,inşaat sorusununda amortismanı doğru sadece ..Yapılışını anlattım sadece...kurumlardan ind ,kdv ,emsal ücret hiçbiri gelmedi...kolay değildi bence herkesin fikri nedir bilemem ama ...

kasımda biz bukadar ağlamadik vallahi ;Dki en zor hukuk vergi sınavı bize denk gelmisti ;D

Arkadaşım düşüncelerimi ilettim size göre kasım zordur bana göre mart..:)

millet cok sinirli vallahi ;D uyuyun millet daha koca bi pazar daha var ;D

arkadaşlar nalburun genel giderlerini nasıl 60 000 buldunuz bana bı tarıf edermısınız ben nıye 40 000 buldum hasılatlar uzerınden gıtmedınız mı

esesli benim sınavım kötü geçmedi ancak resmen dalga geçiyorlar. Acaba soruları hazırlarken nasıl muhabbet ediyorolar. dur tahmin edeyim şimdi bunlar bütün kanun maddelerine çalışmışlardır. acaba nasıl sorsak dur buldum kvk da ar-ge indirimi he martta kayıt zamanını sorduk şimdide tasdik zamanını soralım bunlar bunuda yer hesabı. bakın uygulama sorularının ikiside zor ama mükemmel sorular gerçekten hiç bir sözüm yok ama koskoca kurumlardan ar-ge indirimi komik ben gülüyom onlarda gülüyordur muhakkak...

nasıl bulduk
yıllara sari inşaat ve onarma işinin bu madde şumulune girmeyen işlerle birlikte yapılması halinde her yıla ait müşterek giderler bu işlere ait harcamlarla diğer işlerin satış ve hasılat tutarlarının birbirine olan nispeti yani
nalburiye :500.000
a inş.: 800.000
b inş.: 700.00
toplam : 2.000.000
240.000/2.000.000
0.12x500.000= 60.000

bende 500 000 nalbur
1000 000 a inşaat

1500 000 b inşaaat topladım

500 000 \ 3000 000 yaptım

40 000 çıkıyor

arkadaşlar gelir vergisi 42.ve 44. maddeleri okuyun. Galiba anlatamadım ben belki ben yanlış yorumlamış olabilirim.

yok üstat ben emin degilimde anlamadığım bişey var nalburun gelirlerini alıken a ve b inşaatın neden giderlerini topluyoruz

hayır bende emin değilim ancak gvk md.44 yıllara sai inşaat ve onarım işlerinin bu madde şumulüne girmeyen diğer işlerle birlikte yapılması halinde her yıla ait müşterek genel giderler bu işlere ait harcamların diğer işlerin satış ve hasılat tutarlarının birbirne olan nispeti dahilinde yazıyor.
burdan anladığım kadarıyla ave b inşaatlarının harcamaları ve nalbur işlerinin satış ve hasılat tutarlarının birbirne nispeti yani oranlanması gibi bir çıkarım yapıyorum yoksa bende konuya tam vakıf değilim.

siyahbeyaz16 nın çözümü doğrudur arkadaşlar. matrah 86.000 çıkar.

gulsevdam ' Alıntı:
Başka bir siteden alıntıdır:

4 Temmuz 2009 Meslek Hukuku Soruları:

S1 :
3568 Sayılı Meslek Yasamız Gereğince;
A) Muhasebecilik Ve Mali Müşavirlik Mesleğinin Konusu Nedir.
B) Kimlere Smmm Denir.
Kısaca Bilgi Veriniz.

S2: 3568 Sayılı Meslek Yasamızın Çalışma Usul Ve Esasları Yönetmeliği Gereğince:; Meslek Mensuplarının Denetimi Sonucunda Oluşan Görüşlerine Göre Denetim Raporları Çeşitleri Nelerdir. Kısaca Açıklayınız.

S3:
3568 Say.Mes.Yas. Odalar Üye Aidatları İle Birlik Paylarının Tespitine Ait Yönetmeliği Gereğince; Üyelerin Bağlı Oldukları Odalara Ödemekle Yükümlü Oldukları Oda Aidatları İle Bu Aidatların Ödeme Zamanları Hakkında Kısaca Bilgi Veriniz.

S4:
3568 Sayılı Meslek Yas. Staj Yönetmeliğine Göre;
A) Smmm Adaylarının Yapacakları Stajın Başlama Zamanları;
B) Staj Yöntemi Hakkında,

Kısaca Bilgi Veriniz.

S5:
3568 Sayılı Yasamızın Disiplin Yönetmeliği Gereğince: Oda Ve Birlik Kurulları Başkan Ve Üyelerinin Görevleri İle İlgili Soruşturmayı Gerektiren Fiillerinden Dolayı Yapılacak Soruşturmanın Açılmasına Karar Vericek Ve Bu Soruşturmayı Yürütüp Karar Vereccek Yetkili Oganlar Hangileridir.
Kısaca Bilgi Veriniz

2.sorunun cevabında olumlu,olumsuz ve görüş bildirmekten kaçınma yazdım,açıkladım.Kaç puan alabilirm bu sorudan sizce. 1 ve 4.soru tam kanun,yönetmelik diliyle olmasa da tama yakın sayılır. 3.soru az bişey yazdım,genel kurulda belirlenir,Ocak ayında alınır vs. az biraz yazdım.5.soru yanlış. Toplamda 50 albilme ihtimalim var mıdır

arkadaşlar maliyet muhasebesinden 1. soruyu (Normal Maliyet Yöntemi) çözen varmı

Ben varım ancak 300.000 inin aylık olduğunu görmedim :) ama tüm işlemler doğru

glerli ' Alıntı:
arkadaşlar maliyet muhasebesinden 1. soruyu (Normal Maliyet Yöntemi) çözen varmı

Arkadaşlar o değil de, 2 .soruda 32000 ve 40000 miydi dağıttığınız rakamlar