Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

bu dönemde geçti şimdi bekleyecek bişide kalmadı ya bi boşluk var. nasıl bi yoğundu bugün bi mesaja cevap verene kadar 6 tane cevap geliyodu. :):) şimdi tek beklenecek soruların yayınlanmasımı kaldı heralde.
hazır sakinken kendi sonuçlarım hakkındaki yorumum şu oldu.
bence en kıt notu denetimden vermişler gibi geldi bana verdiğim kağıtla aldığım sonuç arasında fark var.
maliyette gidiş yoluna verirlermi acaba diye tartışıyoduk vermediklerini anladık.
25 ile kalan çok.
benim şikayetim hep hukuktu bana göre ordan sanki puanı bol tutmuşlar.
vergi aynı sistem devam, herşeyi bileceksin başka çıkış şans mans yok.
analizde ezberi bırakacaksın yorumun dersin adı gibi analizin kuvvetli olacak.
bana göre bu döneme damgasını vuran maliyette ki ters köşe ve analizin değişik bir formatta çıkması.
bide hiç unutmayacağım hukuk son 2 soru.

vaaay kimseler kalmamış sabah tavan yapmıştı

bu arada maliyetten kalan çok var galiba muhasebe derslerini ibrahim lazolun kitaplarından çalıştım ben bilginiz olsun

3M_FS ' Alıntı:
bu dönemde geçti şimdi bekleyecek bişide kalmadı ya bi boşluk var. nasıl bi yoğundu bugün bi mesaja cevap verene kadar 6 tane cevap geliyodu. :):) şimdi tek beklenecek soruların yayınlanmasımı kaldı heralde.
bence en kıt notu denetimden vermişler gibi geldi bana verdiğim kağıtla aldığım sonuç arasında fark var.
maliyette gidiş yoluna verirlermi acaba diye tartışıyoduk vermediklerini anladık.
25 ile kalan çok.
bana göre bu döneme damgasını vuran maliyette ki ters köşe ve analizin değişik bir formatta çıkması.

analiz bencede cok deişik bir formattı ve kesin kalırım diyordum hayret nası 50 verdiler şaşırıyorum hala :D
maliyetten 35 le bırakmıslar terbiyesisler hiç beklemiodum aman neyse analizden kalmaktansa maliyeti tercih ederim

arkadaslar vergiden tavsiye edeceginiz kitap var mı

ist odasından ateş hocamıydı neydi onun yeşil renkli kitabı vardı bikaç kişiden duymustum iyi diye ama siz ne dersiniz

başarılı olan arkadaşları tebrik ediyorum
Dersi kalan ve sınava gireceklere başarlılar ve sabırlar diliyorum.

Dersler 2009/2
Finansal Muhasebe 80
Finansal Tablolar ve Analizi 60
Maliyet Muhasebesi 90
Muhasebe Denetimi 83
Vergi Mevzuatı ve Uygulaması 60
Hukuk 50
Muh. ve Mali Müş. Meslek Hukuku 50

Staj Tamamlama Notu 100
Toplam 573
Ortalama 71,63
Tebrikler Başarılı oldunuz

ilk girişimdi şükür allahıma 7/7 bitti...

bende ilk girişimde bu işi bitirenlerdenim.. bu güzel duyguyu yaşadığım için şükürler olsun.. favori rakamım 7 dir artık...
kazanan diğer arkadaşlarımıda tebrik ederim..

merhaba 3M_FS öncelikle yazına geç cevap verdiğim için kusura bakma formdan çıkmak zorunda olduğum için ve yazını şimdi gördüğüm için ancak şimdi cevaplıyorum. Arkadaşım kendince doğru bildiğin şeyi savunuyorsun bu güzel birşey savun tabi. Ama dediğim gibi kendince doğru. Bir kere fazla çalışma yapıldığı zaman bunun 730 gibi değerlendirilmesi gerekir demişsin bu doğru olabilir, ancak sabit diş gideri fazla çalışma olduğu zaman mı oluşuyor yalnızca?? normal çalışma sırasında sabit diş gideri olmuyor mu?? Sen kendince bir yorum yapmışsın ve oradaki sabit gidere 730 demişsin, bende o zaman çıkar derim ki nerden biliyorsun kardeşim buradaki sabit giderin 730 la ilgili olduğunu 720 olamaz mı??doğru cevap eğer senin dediğin gibiyse o zaman soruda bunun belirtilmesi gerekirdi. Biz münneccim değiliz ki oradaki sabit giderin fazla çalışma ya da olağandışı çalışma nedeniyle oluştuğunu bilelim.Yani her soruyu biz kendi yorumumuza göre cevaplarsak bir sorunun bin tane cevabı olur.Hangisinin doğru olduğunu nerden bileceğiz.Ayrıca soruda amortisman ve çeşitli giderler gibi giderlerden söz ediliyor.Madem herşeyi kendi doğrumuza göre yapacağız o zaman neden buradaki amortisman ve çeşitli giderleri 760 veya 770 gibi değerlendirmedikte 730 gibi değerlendirdik ve kapasite kullanım oranına göre toplam maliyete dahil ettik.O zaman bu giderleri de 760 veya 770 gibi değerlendirip hiç 730 un hesaplamasında dikkate almasak olamaz mıydı?? Yani şunu söylemeye çalışıyorum bu soru herkesin kendine yorumuna göre türlü türlü cevaplandırılabilir sen de kendince bir yorum yapmışsın ve ona göre cevaplamışsın ve bu senin doğrun, senin bu soruyu kendince doğru yapmış olman diğerlerinin yanlış yaptığı anlamına gelmez. Ayrıca bu derse itirazımı da yapacağım elbet geçip geçmemem yada paramı harcamış olmam önemli değil nasıl sen kendi doğrunu savunuyorsan ben de kendi doğrumu savunuyorum.Hepsi o kadar.

3M_FS ' Alıntı:
ha bu arada bu bilgimi paylaşıyorum insanlar itiraz edicem dediği için boşyere paraları gitmesin die bildiğimi paylaşıyorum. allah aşkına biri çıkıp sen bana bişimi öğretiyosun demesin bugün şiştim zaten olumsuz yorumlardan. sınavdan sonra herkes nasıl 1. soruyu deha gibi savunduysa bende şimdi kendi doğrumu dehanın yanlış olduğunu savunmak istiyorum. okadar. ukalalık falan yok. ben önceden gelecek yorumlara karşı ön uyarımı yapiim :):):)

sedabaransel ' Alıntı:
3M_FS ' Alıntı:
25 ile kalan çok.

analiz bencede cok deişik bir formattı ve kesin kalırım diyordum hayret nası 50 verdiler şaşırıyorum hala :D
maliyetten 35 le bırakmıslar terbiyesisler hiç beklemiodum aman neyse analizden kalmaktansa maliyeti tercih ederim

ist odasından ateş hocamıydı neydi onun yeşil renkli kitabı vardı bikaç kişiden duymustum iyi diye ama siz ne dersiniz

Vergiden 3 kitap çalıştım biti nalan akdığan (tavsiye etmem ağırdır)
abdurrahman akdoğan (nispeten daha anlaşılırdır)
birde pembe bir kitap adını hatırlamıyorum vergi hukuku için en uygun kitaptır

not: vergiden geçmemin en büyük sebebi geçmiş yıl sorularını çözmemdir

iki dersten girmiştim ikisinden de aralıkta tekrar girerim diyodum ama vergiden geçmişim ... gerçekten çok sevindim beklemediğim bi sonuçtu..
maliyetten aralıkta tekrar giricez artık.. staj notunun düşüklüğü dolayısıyla en az 75 almam gerekiyor.. artık şansa bırakmak olmaz
..kazanan arkadaşları tebrik ediyorum.. 2010 da mali müşavir olmak kısmetmiş diyerek yavaştan çalışmalara başlıyorum ..

5/7 vegi ve hukuk kaldı arkadaşlar . Aralıkta ikisinden de 50 alırsam bu iş tamam inşallah.ikiside ezber ve sıkıcı dersler bi kaç ay daha dayanıcaz artık , vergi ve hukuktan geçen arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum. kazanan bütün arkadaşları tebrik ederim

vergiye nurettin bilici tavsiye ederim.anlaşılır ve akıcı bir kitap.

şimdi sabit ve değişken ayrımı ne için yapılıyor genel üretim giderleri için değilmi.
soruda da vermiş sabit gider stununda içinde DİG var. endirekt işçiliği de değişken olarak vermiş. ozaman burdan benim çıkarabileceğim tek birşey var direkt işçiliklerin ödemesinde endirekt bazı ücret ödemeleri olmuş buda sabit olarak verdilerse banada kapasite kullanım oranı kadarını almak kalır. endirekt işçiliğide değişken olarak verdiğinde nasıl değişken maliyetin içine katıyosan.

yani aslında doğru tek , benim düşünme politikam bana ait sadece.
nerden biliyorsun kardeşim buradaki sabit giderin 730 la ilgili olduğunu 720 olamaz mı?? bu cümleyi kurmuşsun. direkt giderlerin değişkeni sabiti olmaz. zaten. güg değil bu
direkt giderler herzaman değişkendir.

Mohican ' Alıntı:
merhaba 3M_FS öncelikle yazına geç cevap verdiğim için kusura bakma formdan çıkmak zorunda olduğum için ve yazını şimdi gördüğüm için ancak şimdi cevaplıyorum. Arkadaşım kendince doğru bildiğin şeyi savunuyorsun bu güzel birşey savun tabi. Ama dediğim gibi kendince doğru. Bir kere fazla çalışma yapıldığı zaman bunun 730 gibi değerlendirilmesi gerekir demişsin bu doğru olabilir, ancak sabit diş gideri fazla çalışma olduğu zaman mı oluşuyor yalnızca?? normal çalışma sırasında sabit diş gideri olmuyor mu?? Sen kendince bir yorum yapmışsın ve oradaki sabit gidere 730 demişsin, bende o zaman çıkar derim ki nerden biliyorsun kardeşim buradaki sabit giderin 730 la ilgili olduğunu 720 olamaz mı??doğru cevap eğer senin dediğin gibiyse o zaman soruda bunun belirtilmesi gerekirdi. Biz münneccim değiliz ki oradaki sabit giderin fazla çalışma ya da olağandışı çalışma nedeniyle oluştuğunu bilelim.Yani her soruyu biz kendi yorumumuza göre cevaplarsak bir sorunun bin tane cevabı olur.Hangisinin doğru olduğunu nerden bileceğiz.Ayrıca soruda amortisman ve çeşitli giderler gibi giderlerden söz ediliyor.Madem herşeyi kendi doğrumuza göre yapacağız o zaman neden buradaki amortisman ve çeşitli giderleri 760 veya 770 gibi değerlendirmedikte 730 gibi değerlendirdik ve kapasite kullanım oranına göre toplam maliyete dahil ettik.O zaman bu giderleri de 760 veya 770 gibi değerlendirip hiç 730 un hesaplamasında dikkate almasak olamaz mıydı?? Yani şunu söylemeye çalışıyorum bu soru herkesin kendine yorumuna göre türlü türlü cevaplandırılabilir sen de kendince bir yorum yapmışsın ve ona göre cevaplamışsın ve bu senin doğrun, senin bu soruyu kendince doğru yapmış olman diğerlerinin yanlış yaptığı anlamına gelmez. Ayrıca bu derse itirazımı da yapacağım elbet geçip geçmemem yada paramı harcamış olmam önemli değil nasıl sen kendi doğrunu savunuyorsan ben de kendi doğrumu savunuyorum.Hepsi o kadar.

3M_FS ' Alıntı:
ha bu arada bu bilgimi paylaşıyorum insanlar itiraz edicem dediği için boşyere paraları gitmesin die bildiğimi paylaşıyorum. allah aşkına biri çıkıp sen bana bişimi öğretiyosun demesin bugün şiştim zaten olumsuz yorumlardan. sınavdan sonra herkes nasıl 1. soruyu deha gibi savunduysa bende şimdi kendi doğrumu dehanın yanlış olduğunu savunmak istiyorum. okadar. ukalalık falan yok. ben önceden gelecek yorumlara karşı ön uyarımı yapiim :):):)

Arkadaşlar günaydın öncelikle kazanan bütün arkadaşları tebrik ediyorum ...bir sonraki döneme dersleri kalan arkadaşlara da kolaylıklar diliyorum.Allah yardımcıları olsun ...

sedabaransel ' Alıntı:
3M_FS ' Alıntı:
25 ile kalan çok.

seda o kitabı alma boşuna.bende kadıköy tesmerdeydim ve bir hata ile o kitabı aldım ama inan hiç çalışmadım. her zaman söyledim yine söyleyeceğim:'kanundan çalış' hem kanunda terimlere yatkınlık sağlarsın. ben öyle yaptım.

3M_FS ' Alıntı:
25 ile kalan çok.

ne yargıtaymış be :) ;)

[/quote]

[/quote

danıştay danıştay ...:):):)

yeterlilik ' Alıntı:
3M_FS ' Alıntı:
Yahu fazla notlarından vazgeçtim,ama Temel hukuktan haksızlık yapmışlar.Kıdem tazminatı ve ilk sorum zatn doğru.Şirket birleşmesini anlattım açıkladım.Diyorum ya en az 60 almam lazımdı.Şans olsa zaten bende SMMM işine girmezdim ;D ;D

yeterlilik bende aynen 1 ve 2 yi yaptım biliosun ama kıdem tazminatını nasıl yazmıştım anlatamam iş kanunu md. bilmem kaça göre şu şu maddeler falan :):) yani ben görsem bende sırf o maddelere göre puan verirdim. napiim birleşmeden ve danıştaydan tık yok süsledim bende. birleşmeyede epey bişi güzel bildiğim tahmin ettiğim şeyleri yazdım. hukuktan benim kadar kimse şikayetçi olmadı şu forumda. allah bidaha yüzlerini göstermesin de o komisyonun kağıdıma.

demem oki bence itiraz et buna ben geçtiysem sen haydi haydi geçersin

ya zaten sizlerle konuştuğumuzda neler yaptıklarınızı yazmıştınız ki,ben sizlerin yazdıklarınıza göre en kıt puanı verdim kendime ve 60 geliyordu bir de diyorlar bol bol vermiş hani nerde yapıştırmışlar 40 'ı :D ,Bak meslekten dediğim gibi oldu 40 dedim 40 geldi,Neyse sadakam olsun ikisine de itiraz edecem.Belki birinden biri tutar.Aralıkta zaten ziyaret edeceğim ama bu kadar da uzun süreli misafirlik olmaz 8)

[/quote]

yeterlilik haklısın. ben 50 ile geçtim hukuktan ama 60-65 alırım en az diyordum. puanları kıtmış gerçekten. zaten 4 soru her soru 25 puan illaki geçerim fazla fazla diyordum ama bayaa kesmişler puanları ki 50 ile geçmişim
meslek hukukuna da ya 50le geçerim ya 40-45le kalırım diyordum ona da bol bol vermişler 65 :D

[/quote

[/quote]

sayıştayı da koyalım araya tam olsun ya :) düşünme artık diye söylüyorum ama yok takmışsın :) hani yıllar geçsede unutulmayacak bir durumdur bu

[/quote

[/quote]

sayıştayı da koyalım araya tam olsun ya :) düşünme artık diye söylüyorum ama yok takmışsın :) hani yıllar geçsede unutulmayacak bir durumdur bu
[/quote]diyorum ya hiç unutmuycam. dün nasıl sevindiysek dostum sınava hukuk sınavından çıkıncada suratım sdünkü sevincin tam tersiydi. o nedenle sbu sevinci unutamayacağım gibi onuda unutamam. :):)

bana en çok meslek ve vergide yaptığım yanlışlar dokunmuştu hani dokunsalar ağlardım oturup.sonuçalrı görünce o yanlışlarımı hiç dikkate almadıklarını farkettim biliyor musun? abartmadan ne biliyorsam onu yazdım yeterli gördüler :)

merhaba; arkadaşlar bende maliyetten 25 alanlardanım kahretsin ki sonuca giderken yuvarlama yaptım. direk çıkan rakamlarla sonuca gitsem maliyetten geçmiştim şuan sizce itraz etsem bi faydası olur mu?