Temmuz 2010 Dönemi Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan HaCkHaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Temmuz 2010 Dönemi Yeterlilik Sınavı

sanırsam maliyette epey dökmüş
ben 2 dersten kaldım vergi ve denetim.
ikisinede itiraz ettim.
bi sonuç çıkar mı bilmiyorum
maliyetten korkarken ondan geçtim.
itiraz sonucuna göre başlayacağım sınava ama
denetim sınavını hazırlayan hoca hakkında bilgisi olan var mı ?
ona göre kaynak alayım bari.

Arkadaşlar itiraz için son başvuru ne zaman acaba?

Bende denetimden 30 aldım hemde hiç beklemezken.Acaba itiraz etsem tek değişen cüzdandaki 15 TL mi olur? Düşünüyorum.

sninci 55 o dedikleriniz maliyet ,vergi yada diğer dersler için doğrudur ancak o bilgi finansal muhasebe için yanlış bir bilgi. Orda Sürmen Efendi kendi bildiğinden başka bir cevaba puan vermiyor verseydi zaten geçme oranı %8 olmazdı. Adam sınava girenlerin %92 sini bırakmış belki siz finansaldan eski komisyonda girdiniz ki bu çok büyük bir şanstır ancak bize tam anlamıyla piyango vurmuş durumda.

taşkın006 ' Alıntı:
bende 7/5 yaptım. finansal ve maliyetten kaldım arkadaşlar. dileyen olursa geçtiğim diğer derslerin notlarını kitaplarını adresinize kargolayabilirim.

merhaba herkese finansal +denetim ve meslek hukukunu verdim diğeri duruyor
bahsettiğin notları gönderebilirsen memnun olurum
[email protected]

türmob sınav sonuç belgesi geldi; 15 gün içinde bağlı olduğunuz odaya başvurunuz diyor.

ruhsat bedeli: 810 tl
türmob kampüs inş:135 tl
eğ.fonu:135 tl
sos.yay.day.fon:135 tl
kimlik bed: 70 tl
serbest büro faal . bulunacaklar ayrıca kaşe ücreti : 135 tl
sirküler ay.ab.bedeli : 180 tl

ödenecek toplam rakam ama türmob için odaya ne vereceğiz bilmiyorum

eyup.sezgin ' Alıntı:
türmob sınav sonuç belgesi geldi; 15 gün içinde bağlı olduğunuz odaya başvurunuz diyor.

ruhsat bedeli: 810 tl
türmob kampüs inş:135 tl
eğ.fonu:135 tl
sos.yay.day.fon:135 tl
kimlik bed: 70 tl
sirküler ay.ab.bedeli : 180 tl

ödenecek toplam rakam ama türmob için odaya ne vereceğiz bilmiyorum

büro açmayacaksak bunu ödemek zorunlumu acaba?

arkadaşlar merhaba,

banada İSMMMO 'dan başvuru belgeleri geldi. kanun gereği 30 gün içinde başvuru yapılması gerekmektedir diyora yazıda.

ben şirkette çalışıyorum. şu an büro açmayı hiç düşünmüyorum.

bu 30 gün içinde 2,000 TL ödeyecek paramda yok.

bu sürenin bir yaptırımı var mı Sizce ?

merhaba arkadaslar. vergiden 40 alarak tek dersle kalmis bulunmaktayim :'( itiraz ettim umarim hayirli bir sonuc cikar. itiraz sonuclari kac gunde aciklanir bilgisi olan arkadas yazarsa cok sevinirim.

müşo ' Alıntı:
anlaşılır gibi değil sanki kağıtları hiç okumadan demişlerki şu kadar kişi 13 bu kadar kişi 16 bu kadarı 30 alsın nerdeyse herkes finansaldan birbirine yakın notlar almış biçok kişi marttaki sınavdan daha başarılı olduğunu düşünürken daha az puan alması biçok kişinin sermayeyi bile doğru bulamamışken geçer not alması ve bunun gibi biçok soru işareti!!! bende önceki sınavla kıyasladığımda en az 40-50 arası almam lazımken 13 aldım hala düşünüyorum bizim bilmediğimiz ya da anlamadığımız ne var lütfen geçen arkadaşlardan birisi bu mesajı okursa bilgi versin

merhaba, mart sınavında geçmeyi beklerken 40 ile kalmıştım finansal muhasebeden. Temmuz döneminde biraz daha dikkatli davrandım. Sermayeyi doğru buldum hatta K/z rakamım da doğru. Kapanışlar yansıtmalar aklınıza ne gelirse yaptım sonuna kadar. Sözel soruları cevaplamadım. Ama yine de 75 falan alırım diyordum kendi kendime. 50 almışım ve geçmişim . 75-80 lik kağıt vermek gerekiyor bu hocadan 50 almak için ben bunu anladım.
inşallah ilk sınavda hakeden herkes geçer, Allah herkesin gönlüne göre versin.

canay ' Alıntı:
müşo ' Alıntı:
anlaşılır gibi değil sanki kağıtları hiç okumadan demişlerki şu kadar kişi 13 bu kadar kişi 16 bu kadarı 30 alsın nerdeyse herkes finansaldan birbirine yakın notlar almış biçok kişi marttaki sınavdan daha başarılı olduğunu düşünürken daha az puan alması biçok kişinin sermayeyi bile doğru bulamamışken geçer not alması ve bunun gibi biçok soru işareti!!! bende önceki sınavla kıyasladığımda en az 40-50 arası almam lazımken 13 aldım hala düşünüyorum bizim bilmediğimiz ya da anlamadığımız ne var lütfen geçen arkadaşlardan birisi bu mesajı okursa bilgi versin

merhaba, mart sınavında geçmeyi beklerken 40 ile kalmıştım finansal muhasebeden. Temmuz döneminde biraz daha dikkatli davrandım. Sermayeyi doğru buldum hatta K/z rakamım da doğru. Kapanışlar yansıtmalar aklınıza ne gelirse yaptım sonuna kadar. Sözel soruları cevaplamadım. Ama yine de 75 falan alırım diyordum kendi kendime. 50 almışım ve geçmişim . 75-80 lik kağıt vermek gerekiyor bu hocadan 50 almak için ben bunu anladım.
inşallah ilk sınavda hakeden herkes geçer, Allah herkesin gönlüne göre versin.

Tesmerin cevaplarıyla karşılaştırdığınızda neyi eksik yapmışsınızda puan kırmış sizden..

mami77 ' Alıntı:
arkadaşlar merhaba,

banada İSMMMO 'dan başvuru belgeleri geldi. kanun gereği 30 gün içinde başvuru yapılması gerekmektedir diyora yazıda.

Bir tanıdığım neredeyse 1 senedir almadı belgesini maddi imkansızlıklar yüzünden. Ben ona sormuştum bir sıkıntı olmasın diye oda olmaz dedi. Tabi bunun en doğru cevabını oda verecektir. Odanında diyeceği "alacaksın kardeşim şu süre içerisinde"

mami77 ' Alıntı:
arkadaşlar merhaba,

merhaba,
yaptırımı şu an için yok..
sadece para geç ödendiğinde ruhsat verme işlemi de geç oluyor..
bir de ymm süresi başlamamış oluyor...

TÜCCAR BUNLAR

Girdik sınava Ankarada
Kararlılar bırakmaya
Kuş tutsan ağzınla
Geçemezsin torpilin yoksa

Tüccar bunlar hepsi yiyici
Sınav bedeli gelir getirici
Ünvanları prof.iş bitirici
lafda sadece meslek bilinci

Mesleki gelişim önemliymiş
Meslek ahlakı temeliymiş
Bırak bunları kitaplarda
Neler oluyor piyasada

Bütün doğrular kanunlarda
Üçkağıtçılığı piyasada
Meslek aşkı önemliymiş
Şu an bu aşk karaborsa

Arkadaşlar,bu ilk şiirimdi.3-4 temmuz 2010 sınav sonuçları açıklandıktan sonra ikincisini yazmaya karar verdim.Böyle giderse daha çok yazacağım.Yine hicivsel bir şiir...Umarım beğenirsiniz.

HAKLAR YENİLİRMİŞ

Yine girdik sınava Ankarada
Sonuç değişmedi kaldık ortada
İtiraz sonuçları yalan imiş
Anladık ki haklar yenilirmiş...

Yüz bekleyen adaya elli verdiniz
Kusura bakmayın komplekslisiniz
Kırk,Kırkbeşle bıraktıklarınız da oldu
Aslında koskoca bir hiçsiniz

Vergi,denetim bir de maliyet
Bir sonraki sınavda kesin hallet
Komisyona göre bu bir gelenek
Kasalar dolsun,gelsin bereket

Haram olsun bizden yedikleriniz
Doymaya yok zaten niyetiniz
Bunca İNSANIN bedduasını
Acaba nasıl ödeyeceksiniz

Öldürdünüz azim ve umutlarımızı
Yakacaksınız sonunda ruhsatlarımızı
Sabrımız kalmadı bunu iyi bilin...
Yapamıyorsanız bu işi defolun gidin

Not:Ayrıca ruhsatlarını almaya hak kazanan arkadaşları tebrik ederim.Darısı şiir yazanların başına...

arkadaşlar merhaba,

2 sınavdır 100 lük kağıt veriyorum denetimden ama 2 sindende 36 ile kaldım. hocanın açıkladığı cevapla benim verdiğim cevaplar arasında bir fark yok. ayrıca denetim sınavından çıktıktan sonra %100 geçtim diye notların hepsinide attım.

sonuç olarak itiraz ettim. ve geçmek hakkım. sınav kağıdımın gerçekten okunup bana hakkımın verilmesini istiyorum. ortada kalmış durumdayım ve tek dersim bu. bıktım artık ders çalışmaktan. sonuç sizce ne olur geçermiyim kalırmıyım??? ??? ???

denetimzede ' Alıntı:
arkadaşlar merhaba,

2 sınavdır 100 lük kağıt veriyorum denetimden ama 2 sindende 36 ile kaldım. hocanın açıkladığı cevapla benim verdiğim cevaplar arasında bir fark yok. ayrıca denetim sınavından çıktıktan sonra %100 geçtim diye notların hepsinide attım.

sonuç olarak itiraz ettim. ve geçmek hakkım. sınav kağıdımın gerçekten okunup bana hakkımın verilmesini istiyorum. ortada kalmış durumdayım ve tek dersim bu. bıktım artık ders çalışmaktan. sonuç sizce ne olur geçermiyim kalırmıyım??? ??? ???

100 lük kağıt olduğundan emin misin?

evet ya zaten hepi topu 3 soru istediklerinin alasını yazdım sınavdan çıkmadanda kendim hesapladım en az 65 oda hiç puan vermeseler.

bi arkadaşım benden daha az bilgi ile girdi benim bilgilerimden daha az şey yazmış 50 ile geçmiş bu nasıl oluyor anlamadım.

temmuz yeterlilik sınavında 4 dersten gectım 3 derse itiraz ettim ama sonuç neolcak belli nasıl bir sınav formatıdır bu:(