Temmuz 2010 Dönemi Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan HaCkHaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Temmuz 2010 Dönemi Yeterlilik Sınavı

ayrıca denetimden de 100 lük kağıt verdim.ve 50 geldi!Mesela Adana ve sanırım Antalya(bunu tam bilmiyorum)ilk defa bu dönem 7/7 yapan çıkmamış.

Arkadaşlar Maliyet Muh.den Kamil Büyükmirzanın kitabını alan var mı?Bu dersle ilgili kaynak önerileriniz nelerdir?

s3m ' Alıntı:
ayrıca denetimden de 100 lük kağıt verdim.ve 50 geldi!Mesela Adana ve sanırım Antalya(bunu tam bilmiyorum)ilk defa bu dönem 7/7 yapan çıkmamış.

denetimde aynı durumu yaşayan çok var bende 70 beklerken 36 aldım ve itiraz ettim.

SERENGÜL ' Alıntı:
s3m ' Alıntı:
denetimde aynı durumu yaşayan çok var bende 70 beklerken 36 aldım ve itiraz ettim.
Umarım istediğiniz sonucu alırsınız.

ARKADAŞLAR YUSUF SÜRMEN HOCANIN DERSİNDEN NASIL GEÇİLİR.
BU KONUDA BAN YAZARSANIZ SEVİNİRİM.

Mesaj içeriğinde büyük harf kullanmayınız.

arkadaşlar herkese merhaba. ben 2 aydır formu takip ediyorum ve ilk sınavıma temmuz dönemimde girdim.

dört dersten geçtim fakat ben 2 derten gemeyi bekliyorum. finansal muhasebe:50 analiz 70 temel hukuk 70 meslek hukuku :50 sadece analiz ile temel hukutan geçeceğimi sanıyordum.

özellikle şunu belirteyim finansal muhasebeden 50 alamma çok şaşırtıcı geldi ben soruları çözerken kdv yi karıştımıştım ve kusurlu rakamlar çıkarmıştım sözel sorulara da pek doğru cevvap verdiğimi sanmıyorum demekki hoca hesap kodlarına bakıyor rakamlara değil mesela taşıt alımı ile ilgili soru özel işlem vergisini maliye ekleyip öyle kdv ayırmıştım hatta dahil ayırdığımdan kusurlu rakalmlar çıkmıştı nasıl geçtiğimi bende nalamdım ama çok şükür geçmişim hatta kita bile geitrmiştim trabzondan herkese başırılar saygılarımla

arkadaşlar ben de finansal muhaseben 28 aldım itiraz ettim lütfen hakkınızı arayın kaybedecek neyimiz var zaten dünyanın parasını döktük bu işe itiraz eden kişi sayısı fazla olursa belki birşeyler değişir.

Bu benim ilk girişim. 4 dersten geçtim. Vergi, maliyet ve denetimden kaldım. Finansalda ben de açıklama yazdım tüm maddelere ve 54 ile ile geçtim. özellikle kebirlere de özen gösterdim. kamyon için amortisman ayırmadım. bilanço ve gelir tablosunu yaptım binbir zahmetle. sözel soruda da sadece bankanın gider yazacağını ve kdvyi de giderleştireceğini yazdım. değmiş zahmetlerime. özellikle son dönemin sorularını 2-3 kez çözdüm finansaldan ve başka hiçbir kitaba bakmadan girdim sınava. geçtiğimi görünce sevindim ama denetime çok üzüldüm. mazeret sınavının sorularını da vermişler tesmerin sitesine. o sorular biraz daha basit sanki denetimden. kaynaklar aynı arkadaşlar.

Bu arada Denetime itiraz ettim. 28 ama kadığım not inşallah bi yanlışlık yapmışlardır. kalacağımı hiç düşünmemiştim. valla bak.

Denetimde olan apaçık ortada. Adam açık açık kendi kaynağındaki yazıların aynısını birebir istemiş. Adam al hasan türediyi ezberle gel diyor ki bunu ilk defa kaynak göstererekde belirtmiş.
Hasan hocanın kitabı bana bugün geldi maşallah 350 sayfa şimdiden başlamak lazım.

doslar ben fınansal muhasebede kar yerıne zarar çıkardım.Nedeni de amortisman hesabını yıllık değil de aylık hesaplayıp gidere attığım için oldu.Yani en az şöle bı yevmıye ve kebirden 45 50 arası gelmesi lazımdı.Gelir tablosunu yaptım.Bilanconun aktifini yerleştirdim süre bitti..sözel den de bır soru yaptım.ama adam bana vermiş 32 puan.itiraz edecem....

bende 7/5 yaptım. finansal ve maliyetten kaldım arkadaşlar. dileyen olursa geçtiğim diğer derslerin notlarını kitaplarını adresinize kargolayabilirim.

s3m ' Alıntı:

Ben Antalya odaya kayıtlıyım 7/7 yaptım. Finansal muhasebeden 75 aldım. Hem sözel hem diğer bütün kayıtları yaptım, yevmiye kayıtlarının bir tanesinde işlem hatası yaparak rakamı yanlış yazmıştım.

uftuna ' Alıntı:
s3m ' Alıntı:

Ben Antalya odaya kayıtlıyım 7/7 yaptım. Finansal muhasebeden 75 aldım. Hem sözel hem diğer bütün kayıtları yaptım, yevmiye kayıtlarının bir tanesinde işlem hatası yaparak rakamı yanlış yazmıştım.
sayın uftuna finansal muhasebe den nasıl 75 aldınınız özellikle hangi kaynaklardan çalıştınız
tek dersim finansal muhasebe kaldı yardımcı olursanız cok sevinirim.
bu arada ruhsatınız hayırlı olsun.

marjinall ' Alıntı:
uftuna ' Alıntı:
s3m ' Alıntı:

sayın uftuna finansal muhasebe den nasıl 75 aldınınız özellikle hangi kaynaklardan çalıştınız
tek dersim finansal muhasebe kaldı yardımcı olursanız cok sevinirim.
bu arada ruhsatınız hayırlı olsun.

Teşekkür ederim, İnşallah size de nasip olur. Malesef kaynağım yok, sadece kendi birikimime güvenerek girmiştim ve bu derse hiç çalışmadım. Ama bence Oda daki derslere katılmanız en iyisi sanırım.

şafak kaç arkadaslar ıtıraz sonucları ıcın?

Aynı derse ait kağıtlar farklı hocalar tarafından mı okunuyor,yoksa hocaların değişken ruh halinde eşref saatine denk gelen geçiyor diğer saatine denk gelen kalıyor mu?Anlamak mümkün değil.Yani bir de hiiç çalışmadan geçtim diyenleri de okuyorum ya(üniversitede çok yaparlardı bilirdik o grubu)o zaman gülüyorum sadece.Arkadaşım çalışmadan geçecek dahiane bir zekan var da neden bu meslekle zaman kaybediyorsun be arkadaşım!

s3m ' Alıntı:
Aynı derse ait kağıtlar farklı hocalar tarafından mı okunuyor,yoksa hocaların değişken ruh halinde eşref saatine denk gelen geçiyor diğer saatine denk gelen kalıyor mu?Anlamak mümkün değil.Yani bir de hiiç çalışmadan geçtim diyenleri de okuyorum ya(üniversitede çok yaparlardı bilirdik o grubu)o zaman gülüyorum sadece.Arkadaşım çalışmadan geçecek dahiane bir zekan var da neden bu meslekle zaman kaybediyorsun be arkadaşım!

Çalışmadan geçenler var .Birikimi ve belirli bir altyapısı oluyor.Uygulama içinde de sürekli yaptığından çalışmadan geçilebilir.

öncelikle 2010 temmuz sınavında başarılı olan tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. ben bu sınava üç dersten girmiştim. maliyet denetim ve analız. diğerlerini zaten önceki sınavda vermiştim. yalnız bu kağıtları okuyan komisyonla ilgili anlayamadığım bazı konular var. bilyorsanız lütfen fikirlerinizi yazın.
denetimden 95 lik bir kağıt vermeme rağmen 60 almışım bunu görünce şok oldum çünki yazdığım cevaplar hemen her kaynakta zaten aynı olan cevaplardı bunun neresinden not kırarlar anlamıyorum hayır yüksek bir not almamızın ne gibi bir sakıncası olabilir yani çok yüksek bir notla kazanınca ruhsatı parasızmı verecekler bize onun içinmi kırıyorlar hak ettitğimiz puanları.
ikinci si maliyet nasıl bir sınav nasıl bir soru anlamadım
zaten soru kağıdını bir çevirdim ben soruyu okuyup anlayım derken yarım saat geçti bile sınav süresinin büyük bir bölümünü soruyu okuyarak geçirdim. inanırmısınız sınavdan sonra evde tekrar tekrar okudum yinede anlamadım.maliyetten nasıl geçtiğime gelince soruya takılmadım hiç. bu arada eşim öğretmen; ve öğretmenlerin sınav kağıtlarını okurken nasıl değerlendirdiklerini anlattı uzun uzun. dikkat etmemiz gereken şey şu arkadaşlar soruya takılmayacağız o konuyla ilgili bildiklerimizi yapacağız. hocaların asıl dikkat ettikleri konuyu bilip bilmediğimiz 10 bile alamam dediğimi maliyetten 50 alarak geçtim. gerçi çok yüksek değil ama geçtim sonuçta .
örneğin ilk girdiğim sınavda finansal muhasebeden 85 aldım biliyormusnuz aslında bilançoyu tutturamamıştım
ama rakamlara takılmadım. formüller hesapların kaydedilmesi vs. bunlar doğru olduktan sonra soru yanlış yanıtlansada geçiriyorlar. bu zorlu yolda herkeze başarılar dilerim