Temmuz 2010 Dönemi Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan HaCkHaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Temmuz 2010 Dönemi Yeterlilik Sınavı

arkadaşlar bende itirazımı yaptım ancak itiraz başvuru durumu görüntüle dediğimde ekran görüntüsünde 63 . dönem gözüküyor sizde de aynı mı

İtiraz Başvuru Bilgileriniz
Sınav Dönemi Dekont Tarihi Dekont No. Banka Şube Kodu Kayıt Tarihi Durumu
63 - - Şube kodu bu dönemden itibaren kaldırılmıştır. 2010-05-11 15:09:06 Dekont bilgileri onaylandı.
İtiraz edilen Sınav Konuları
Maliyet Muhasebesi
Vergi Mevzuatı ve Uygulaması
Sınav DönemiDekont TarihiDekont No.BankaŞube KoduKayıt TarihiDurumu 64 - - Şube kodu bu dönemden itibaren kaldırılmıştır. 2010-09-22 11:51:04 Dekont bilgileri onaylandı. İtiraz edilen Sınav KonularıMaliyet Muhasebesi Vergi Mevzuatı ve Uygulamas

duyumlarıma göre;finans hocası yök tarafından atandığı için aslında odalarda durumu beğenmemiş (kalan çok olunca).belki aralık sınavına değişebilir çok şikayet olursa

ben yevmiye md altına bide açıklama da yazdım bak şimdi aklıma oda geldi daha çok moralim bozuldu :'(

erkan212 ' Alıntı:
tuuba58 ' Alıntı:
ecesu ' Alıntı:
ya şoktayım yevmiye kayıtlarımda doğrular vardı kebir yaptım gelir tablosu yaptım
sermayeyi 294 bulmuştum ,sözellere de
cevap verdim aldığım puan 13 şoktayım inanın.tek dersim bu

seninle aynı durumdayım arkadaşım tek dersim ve 2. sınav hakkım bende aynen gelir tablosunu yapıp hatta bilançoya bile başlamıştım vakit yetmedi zararı açıklanan cevapla az bir farkla bende buldum enflasyon düzeltmesini akreditif hesabını yanlış yaptım ama yansıtmalarım falan hep doğru.ben itiraz edeceğim sonuç değişmese bile tepki vermek adına paramı yatırdım sisteme geçmesini bekliyorum. garip olanda bu bizim buradan bir arkadaşta en az 50 alırım derken 23 aldı bende 23 aldım.13 alan arkadaşlarım var 5 alan bile var. garip olan 13 23 gibi notları bol bol vermesi oldu.muhasebe bu ,bir işlem hatalı olsa kar zarar elbette hatalı çıkacaktır ama sen baksana muhasebe mantığını kullanmış mı?neye göre 13 leri 23 leri bol bol dağıtırlar anlamak mümkün değil.özel sınavda 1 saatlik sınav yapıp yıllardır muhasebeciyim diye öğünen insanalara lise dengi sorularla mali müşavirlik ruhsatı dağıtan zihniyet bize gelincemi meslekte standartlaşma yok kalite türküsü tutturuyor?aynı şartlarda onlarda bizimle aynı sınavlara girip kalan kalıp geçen geçse ve gerçek manada bir standart oturtma hevesi olduğuna kanaat getirsem hiçbir şekilde hiçbirşeye itirazım olmayacak ama 5 dersten maliyet ve analizden muaf tutularak yapılan sınavlarda yılların üstadlarına (!) lise öğrencisine sorulmayacak tarzda sorular sorup bizide süründüren zihniyeti şiddetle kınıyorum ve onları Allaha havale ediyorum 5,5 yaşındaki çocuğum 1,5 yaşındayken başladım bu sınav serüvenine benim değilsede benle birlikte süründürülen çocuğumun hakkını sorsun inşallah Rabbim bu zihniyete vesselam.....

Size ve beklediğinden çok az not alan arkadaşlara soruyorum..Yevmiye Maddelerinin şeklini Tesmerin verdiği cevap şekline göremi yaptınız? Her maddenin altına mal alışı, yansıtma diye açıklama yaptınız mı?

kardeşim her maddenin altına örneğin gelir tablosuna giderlerin yansıtılması, mal alışı ,senedin yenilenmesi gibi yazdım ben hesap kodlarını eksiksiz yazdım yevmiye maddeleri başına tarihleri attım azalan bakiyelerle amortisman kaydını yaparken amortismanın hesaplanmasını bile teferruatlı olarak anlatarak yan tarafa açıklama şeklinde düştüm.daha ne yapsaydım bilemedimki? rakamsal hatalar varmıydı? elbetteki vardı 1 yevmiyen eksikse kar zarar otomatik olarak yanlış çıkar değilmi ama?ben çok uzağa gitmiyorum ilk sınavım mart sınavımla kendimi mukayese ediyorum aynı hocanın sınavı ve ben gelir tablosu bilançoya varamadan yansıtmaları yapamadan vakit doldu martta 41 aldım bu sınavla o sınav karşılaştırınca 50 almamam hayret verici yani kimseyle değil kendimle karşılaştırıyorum kendimi...

ant ' Alıntı:
ben yevmiye md altına bide açıklama da yazdım bak şimdi aklıma oda geldi daha çok moralim bozuldu :'(
O zaman tamamen bir art niyet var..Bende altına yazmadığım için kaldım sanmıştım. Genelde başarılı olanlar yani 50 alanlar maddelerin altına açıklama yazanlar diye düşünmüştüm.Yanılmışım

erkan212 ' Alıntı:
ant ' Alıntı:
O zaman tamamen bir art niyet var..Bende altına yazmadığım için kaldım sanmıştım. Genelde başarılı olanlar yani 50 alanlar maddelerin altına açıklama yazanlar diye düşünmüştüm.Yanılmışım

art niyet olduğunu düşünmüyorum da
geçmiş sınavlar da finansal muhasebe soruları basit olurdu kimse de finansal muhasebeye çalışmazdı. notlarda bol verilirdi...

şimdi finansal muhasebe de cevaplara verilen notlar düşük tam cevap olmadımı da not verilmemiş soru tarzları da değişti..

en kolay dersdi şimdi çalışılması gereken zor bir ders halini aldı..

aso34 ' Alıntı:
duyumlarıma göre;finans hocası yök tarafından atandığı için aslında odalarda durumu beğenmemiş (kalan çok olunca).belki aralık sınavına değişebilir çok şikayet olursa

Ben adım gibi biliyorum bu hoca %99 değişmezz. 10 kere yazdım buda onbirinci olsun staj bizden sonra 3 yıla çıktığı için 1 yıl boyunca alltan gelecek stajer yok. Bu komisyon değişecek dedikoduları daha öncede çıktı, hatta temmuzda çok kolay soracaklar dendi hatta ben bile buna inandım ve destek verdim ancak sonrasında alttan gelen olmadığını anlayınca temmuzda başımıza geleni gördüm.

Şuan %8 başarı sınavı yapanların işine gelir hepimiz geçsek gelecek sınavda, sınav yapacak adam bulamazlar.Her sınavda 250-300 kişi geçirseler onlar için bu sayı yeterli. 1 yıl sonra zaten alttan gelecek olanlar olduğu için eski düzene dönerler olur biter.
Aslında hep aynı yere geliyoruz Yusuf Hocanın mantığını öğrenmek istiyorsanız hocanın vakalarını bulmalısınız. Vakalarda 160 sayfa önlü arkalı 320 sayfa civarı hocanın notları ve yaptığı bütün sınavlar ve cevapları mevcut yani adamın bizden ne istediği mevcut hatta kafadan içinde temmuz sınavına benzer bir sınav bile var.

hanmiroğlu ' Alıntı:
erkan212 ' Alıntı:
ant ' Alıntı:

art niyet olduğunu düşünmüyorum da
geçmiş sınavlar da finansal muhasebe soruları basit olurdu kimse de finansal muhasebeye çalışmazdı. notlarda bol verilirdi...

şimdi finansal muhasebe de cevaplara verilen notlar düşük tam cevap olmadımı da not verilmemiş soru tarzları da değişti..

en kolay dersdi şimdi çalışılması gereken zor bir ders halini aldı..

arkadaşar aslında her smmm adayının yapması gereken sorulardı... ama soru sorma tarzı ve hesap planında kullandığı hesaplar (hocanın) farklı
senin kullandığın hesap ta mantıklı olabilir ama onu kabul etmiyor sıkıntı ve problem orda var muhasebe tektir sonuç doğruysa kullanılan hesap mantıklıysa doğru kabul edilmeli. puan fazla kırılmamalıydı ben tanımları yaptım yevmiye kayıtları yaptım 14 almışım adil mi yani?

stonhand ' Alıntı:
aso34 ' Alıntı:

Ben adım gibi biliyorum bu hoca %99 değişmezz. 10 kere yazdım buda onbirinci olsun staj bizden sonra 3 yıla çıktığı için 1 yıl boyunca alltan gelecek stajer yok. Bu komisyon değişecek dedikoduları daha öncede çıktı, hatta temmuzda çok kolay soracaklar dendi hatta ben bile buna inandım ve destek verdim ancak sonrasında alttan gelen olmadığını anlayınca temmuzda başımıza geleni gördüm.

Şuan %8 başarı sınavı yapanların işine gelir hepimiz geçsek gelecek sınavda, sınav yapacak adam bulamazlar.Her sınavda 250-300 kişi geçirseler onlar için bu sayı yeterli. 1 yıl sonra zaten alttan gelecek olanlar olduğu için eski düzene dönerler olur biter.
Aslında hep aynı yere geliyoruz Yusuf Hocanın mantığını öğrenmek istiyorsanız hocanın vakalarını bulmalısınız. Vakalarda 160 sayfa önlü arkalı 320 sayfa civarı hocanın notları ve yaptığı bütün sınavlar ve cevapları mevcut yani adamın bizden ne istediği mevcut hatta kafadan içinde temmuz sınavına benzer bir sınav bile var.

Değerli arkadaşım yanılabilirsin... "adın gibi emin olma" düşüncesini tekrar gözden geçirmen faydalı olabilir.Herşey olabilir...

Sn smmmkaradağ bir kaç gündür yazıyorsunuz sürpriz var olabilir diyorsunuz. Notlara kafayı yormayın diyorsunuz tamam diyorsunuz da kaynak ne , sürpriz ne bi söyleyin bizde bilelim hocam. Burda bu kadar kişi bu dersten abuk subuk notlarla kalmış durumda. Geçendede hoca değişti dendi adama mail atıldı görevimin başındayım cevabı geldi.

Bildiğiniz birşey varsa kaynağınıda söyleyin bizde bilelim ama haber 1 ay sonra kesinleşecek dersenizde zaten sınava kalmış 2 ay, herkes ders çalışma derdinde, son 1 ayda gelecek haber şuan kimin ne işine yarayacak hadi haber doğrulanmazsa notları kafaya takmayanlar ne yapacak????

ecesu ' Alıntı:
yardımlarınızı bekliyorum...

Açıklanan cevaplara göre benim 25 almam imkansız gibi birşey, ben bugün itiraz ediyorum. yevmiye maddelerinin yarısından çoğu dogru, e kebirlerde haliyle öyle..

27 tane yevmiye kaydı 54 puan 54/27=2 puan civarı yapar. doğru yevmiye sayım 22... nasıl 25 alırım ki ben???? kebir de yaptığım halde üstelik...

ACCO ' Alıntı:
ecesu ' Alıntı:

Açıklanan cevaplara göre benim 25 almam imkansız gibi birşey, ben bugün itiraz ediyorum. yevmiye maddelerinin yarısından çoğu dogru, e kebirlerde haliyle öyle..

27 tane yevmiye kaydı 54 puan 54/27=2 puan civarı yapar. doğru yevmiye sayım 22... nasıl 25 alırım ki ben???? kebir de yaptığım halde üstelik...

yaptıklarından eminsen itiraz etmen isabet olur .

aso34 ' Alıntı:
ACCO ' Alıntı:
ecesu ' Alıntı:

kesinlikle itiraz ediyorum, açıkcası sadece puanları tekrar toplayacaklarını biliyorum, oturup kağıdıma tekrar bakmayacaklar, ama yine de itiraz edeceğim. içime dert oldu. !

ACCO ' Alıntı:
aso34 ' Alıntı:
ACCO ' Alıntı:
ecesu ' Alıntı:

kesinlikle itiraz ediyorum, açıkcası sadece puanları tekrar toplayacaklarını biliyorum, oturup kağıdıma tekrar bakmayacaklar, ama yine de itiraz edeceğim. içime dert oldu. !

yaptıklarının doğru olduğundan eminsen itiraz et...
hatta çok eminsen dava da edebilirsin ..

ben 7 de 6 yaptım vergiden 35 aldım itiraz ettim inşallah 50 ye tamamlarlar :)

hanmiroğlu ' Alıntı:
ACCO ' Alıntı:
aso34 ' Alıntı:
ACCO ' Alıntı:
ecesu ' Alıntı:

yaptıklarının doğru olduğundan eminsen itiraz et...
hatta çok eminsen dava da edebilirsin ..

dava sonuçlanana kadar ben zaten mecburen aralık sınavına girmiş olurum. bu pek payda etmez ama itiraz sonucuma göre değişirse en azından aralıkta girmemiş olurum. bilemiyorum enteresan olaylar...neye göre nasıl puanlama? odaya mail attım , bu dönemde kaç kişi sınava girdi kaç kişi kazandı diye ama dönen yok.. kim kime dum duma... allahlık yani...

bakınız spk nın sitesine sınav sonuçları üzerine istatistikler bile var. adamlar kaç kişi girdi kaç kişi kazandı yüzde dağılımı başarı dağılımı filan yapıyorlar...

tesmer ne yapıyor??? muallak.. muallak.. muamma.. muamma....

arkadaşlar sınav 5-6 aralık dimi sitede göremedimde?

anlaşılır gibi değil sanki kağıtları hiç okumadan demişlerki şu kadar kişi 13 bu kadar kişi 16 bu kadarı 30 alsın nerdeyse herkes finansaldan birbirine yakın notlar almış biçok kişi marttaki sınavdan daha başarılı olduğunu düşünürken daha az puan alması biçok kişinin sermayeyi bile doğru bulamamışken geçer not alması ve bunun gibi biçok soru işareti!!! bende önceki sınavla kıyasladığımda en az 40-50 arası almam lazımken 13 aldım hala düşünüyorum bizim bilmediğimiz ya da anlamadığımız ne var lütfen geçen arkadaşlardan birisi bu mesajı okursa bilgi versin