Temmuz 2010 Dönemi Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan HaCkHaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Temmuz 2010 Dönemi Yeterlilik Sınavı

arkadaşlar hasan türedi şuan komisyon hocası aiın kitabını bitirin şu işi ben ilk sınavda 28 almıştım hasanın kitabını aldım bu sınavdan 82 aldım zaten dersanelerde artık notlarını onun kitabına göre hazırlıyor alın şunu kurtulun

serkanK ' Alıntı:
arkadaşlar hasan türedi şuan komisyon hocası aiın kitabını bitirin şu işi ben ilk sınavda 28 almıştım hasanın kitabını aldım bu sınavdan 82 aldım zaten dersanelerde artık notlarını onun kitabına göre hazırlıyor alın şunu kurtulun

hasan türedi sınav kağıtlarını nasıl okuyor öyleyse? ' Aaa bu benim kitabımı satın almış... geçsin' ... ' bu benim kitabıma göre yapmamış, yazdıkları da doğruu ama.. bırakayım da kitabımı satın alsın' bu mu yani? pes doğrusu kendi zihniyetine de, tasvip edenler de

Arkadaşlar vergi dersine bugün itiraz ettim.Kaç gün sonra itiraz sonucu açıklanır..

Vergiye de mi itiraz etsem acaba diyorum kendi kendime. 25 almışım ama 2. ve 3. sorulara yarım cevap sayılır cevaplar vermiştim. Bi 50'yi çok gördüler bana. neyse gircez artık aralıktakine. inşallah aralık sınavında da kalmayız. Allah'ım şu sınava girenlere yardım et...

finansal muhasebeden kalıcam derken geçen arkadaşlar nasıl geçtiler
kaç yevmiye kaydı doğru yaptılar,bilanço gelir tablosu yaptılarmı
yardımcı olursanız sevinirim.

ya şoktayım yevmiye kayıtlarımda doğrular vardı kebir yaptım gelir tablosu yaptım
sermayeyi 294 bulmuştum ,sözellere de
cevap verdim aldığım puan 13 şoktayım inanın.tek dersim bu

Bende sözel sorularına cevap vermedim.Bende gelir tablosuna kadar yaptım 23 aldım.Tesmerin cevaplarında benim zararla adamın zararı arasında 1.000 tl fark veriyor.Adamın mantığı herhalde sonuçtan gidiyor sonuç yanlışsa diğerleri fazla bakmıyor gibi düşünüyorum. :(

kayseri de olan var mı lider in kursunu düşünüyorum bilgisi olan

ecesu ' Alıntı:
ya şoktayım yevmiye kayıtlarımda doğrular vardı kebir yaptım gelir tablosu yaptım

seninle aynı durumdayım arkadaşım tek dersim ve 2. sınav hakkım bende aynen gelir tablosunu yapıp hatta bilançoya bile başlamıştım vakit yetmedi zararı açıklanan cevapla az bir farkla bende buldum enflasyon düzeltmesini akreditif hesabını yanlış yaptım ama yansıtmalarım falan hep doğru.ben itiraz edeceğim sonuç değişmese bile tepki vermek adına paramı yatırdım sisteme geçmesini bekliyorum. garip olanda bu bizim buradan bir arkadaşta en az 50 alırım derken 23 aldı bende 23 aldım.13 alan arkadaşlarım var 5 alan bile var. garip olan 13 23 gibi notları bol bol vermesi oldu.muhasebe bu ,bir işlem hatalı olsa kar zarar elbette hatalı çıkacaktır ama sen baksana muhasebe mantığını kullanmış mı?neye göre 13 leri 23 leri bol bol dağıtırlar anlamak mümkün değil.özel sınavda 1 saatlik sınav yapıp yıllardır muhasebeciyim diye öğünen insanalara lise dengi sorularla mali müşavirlik ruhsatı dağıtan zihniyet bize gelincemi meslekte standartlaşma yok kalite türküsü tutturuyor?aynı şartlarda onlarda bizimle aynı sınavlara girip kalan kalıp geçen geçse ve gerçek manada bir standart oturtma hevesi olduğuna kanaat getirsem hiçbir şekilde hiçbirşeye itirazım olmayacak ama 5 dersten maliyet ve analizden muaf tutularak yapılan sınavlarda yılların üstadlarına (!) lise öğrencisine sorulmayacak tarzda sorular sorup bizide süründüren zihniyeti şiddetle kınıyorum ve onları Allaha havale ediyorum 5,5 yaşındaki çocuğum 1,5 yaşındayken başladım bu sınav serüvenine benim değilsede benle birlikte süründürülen çocuğumun hakkını sorsun inşallah Rabbim bu zihniyete vesselam.....

ben de sizler le aynı durumdayım 30 almışım. arkadaşlar ne bilanço ne gelir tablosu yapmış kapanışlar yok üstüne bi de kar bulmuş oh ne ala 21 almış ben bunların hepsini yaptım t hesaplarını bile kapattım anlamış değilim nası böyle oluyo ben de itiraz edicem adam ne yapmamızı istioo anlamış diilim allah kolaylık versin bize beeeeee....işi gücü bıraktık hocanın istediği nedir onu anlayıp ona göre muhasebe yapıcaz bi de.

Benim anladığım 1-2 yevmiye hatalı ise adam kapanış,gelir tablosu ve bilançoya bakmıyor bile. Yoksa 13 ne demek 21 ne demek. Benim dersane cevaplarına göre %100 geçtim diyen arkadaşım 20 lerde kaldı hoş bende 29 aldım.

Eski komisyonda kapanış kayıtlarını bitiremeyenler bile yüksek notlarla geçiyordu ancak bu adam herşey tam isteyen ve hatta kendi bildiği doğruları isteyen bir tip. Yoksa %8 başarı oranı demek %92 başarısız demek hadi ben bu iş bilmiyorum 29 aldım diyelim, memleketteki stajerlerin %92 sidemi muhasebeyi bilmiyor. Bunlar kasıtlı yapılan şeyler alttan stajer gelmedimmi son komisyonda hocalar memlekette sanki cımbızla seçilmiş gibi özel hocalar.

bende 16 aldım..sermayeyi doğru buldum kapanış bilanço gelir tablosu hepsini yaptım zarar tutmadı ama yine bu kadar düşük beklemiyodum en azından 50 alıp geçerim diyodum..

tek ders ve artık ne yapacğımı bilmiyorum..

itiraz etsem ne değişebilir bu puanla onuda bilmiyorum...

tuuba58 ' Alıntı:
ecesu ' Alıntı:

seninle aynı durumdayım arkadaşım tek dersim ve 2. sınav hakkım bende aynen gelir tablosunu yapıp hatta bilançoya bile başlamıştım vakit yetmedi zararı açıklanan cevapla az bir farkla bende buldum enflasyon düzeltmesini akreditif hesabını yanlış yaptım ama yansıtmalarım falan hep doğru.ben itiraz edeceğim sonuç değişmese bile tepki vermek adına paramı yatırdım sisteme geçmesini bekliyorum. garip olanda bu bizim buradan bir arkadaşta en az 50 alırım derken 23 aldı bende 23 aldım.13 alan arkadaşlarım var 5 alan bile var. garip olan 13 23 gibi notları bol bol vermesi oldu.muhasebe bu ,bir işlem hatalı olsa kar zarar elbette hatalı çıkacaktır ama sen baksana muhasebe mantığını kullanmış mı?neye göre 13 leri 23 leri bol bol dağıtırlar anlamak mümkün değil.özel sınavda 1 saatlik sınav yapıp yıllardır muhasebeciyim diye öğünen insanalara lise dengi sorularla mali müşavirlik ruhsatı dağıtan zihniyet bize gelincemi meslekte standartlaşma yok kalite türküsü tutturuyor?aynı şartlarda onlarda bizimle aynı sınavlara girip kalan kalıp geçen geçse ve gerçek manada bir standart oturtma hevesi olduğuna kanaat getirsem hiçbir şekilde hiçbirşeye itirazım olmayacak ama 5 dersten maliyet ve analizden muaf tutularak yapılan sınavlarda yılların üstadlarına (!) lise öğrencisine sorulmayacak tarzda sorular sorup bizide süründüren zihniyeti şiddetle kınıyorum ve onları Allaha havale ediyorum 5,5 yaşındaki çocuğum 1,5 yaşındayken başladım bu sınav serüvenine benim değilsede benle birlikte süründürülen çocuğumun hakkını sorsun inşallah Rabbim bu zihniyete vesselam.....

Size ve beklediğinden çok az not alan arkadaşlara soruyorum..Yevmiye Maddelerinin şeklini Tesmerin verdiği cevap şekline göremi yaptınız? Her maddenin altına mal alışı, yansıtma diye açıklama yaptınız mı?

es.esen ' Alıntı:
bende 16 aldım..sermayeyi doğru buldum kapanış bilanço gelir tablosu hepsini yaptım zarar tutmadı ama yine bu kadar düşük beklemiyodum en azından 50 alıp geçerim diyodum..

tek ders ve artık ne yapacğımı bilmiyorum..

itiraz etsem ne değişebilir bu puanla onuda bilmiyorum...

Bence,itiraz et .İtiraz sonucu notunda artış olacak mı ,bakalım ....