Temmuz 2010 Dönemi Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan HaCkHaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Temmuz 2010 Dönemi Yeterlilik Sınavı

stonhand ' Alıntı:
Adam resmen Hasan Türedi nin kitabını alın ezberleyin diyor işte. Banada 17 mi ne vermişti ancak ben 40 puanlık kolay soruyu denetim teknileri ile karıştırdığımdan zaten kalacağımı biliyordum. İşin tersi birde bu sınav kolay bir sınavdı, sorular basit görünüyordu birde gelecek sınavda ne olacak çok merak ediyorum.
Önlem olarak da hafta sonu beyazıt saaflardan malum kitabı alıp hatmetmeye başlıyacağım. Madem ki kaynak o bana göre yapacak birşey yok sınavı vereceksem en temizi bütün kitabı ezberlemek.
Sahaflara gitmene gerek yok 0 462 326 85 90 dan Derya Kitapevini arıyorsun 20 lira Yusuf Sezgin adına 506 00 35 nolu posta çekine 20 lira yatırıyorsun sana Kargo ile gönderiyorlar.. ;)

Arkadaşlar denetim dersi tam bir şok etkisi oluşturdu hepimizde..Bende itiraz edicem..Tecrübeli arkadaşlar Şu itiraz sürecini anlatabilirlerse çok iyi olur..

önce bankaya kaç dersten itiraz etmek istiyorsan ücretini yatırıyorsun (ertesi gün bazı bankalarda ise iki gün sonra ekrana düşüyor) online işlemler menüsünden itiraz işlemlerine girip dekont numaranı yazıyorsun sonra hangi derslerden itiraz edeceğini seçiyorsun. bunu sınav sonuçları açıklandıktan sonra 15 gün içinde yapman lazım 30 gün sonrada sonuçlar açıklanıyor. itiraz durumunda kağıtlar tekrar okunmuyor sadece aritmetik hata olup olmadığına bakılıyor. sınav kağıdının tekrar okunması için idare mahkemesine dava açman gerekiyor..

ARkadaşlar vergi dersine hangi kaynaktan çalışmamız gerekir..

pycilog ' Alıntı:
ARkadaşlar vergi dersine hangi kaynaktan çalışmamız gerekir..

vuk, kv, gv, aatuhk, kdv.. bunları adalet bakanlığının mevzuat sitesinden tüm kanun metinlerini indirdim ve bilgisayardan okudum. tesmer'in sitesindeki geçmiş yıl sorularını çözdüm.. 65'le geçtim.. soru stili bence güzel ezber fazla gerektirmiyor istisnalar, muafiyetler, indirimler..vs. hiçbirini ezberlemedim zaten ezberleyemem de.. bir de çok uzunmuş gibi gözüküyor ama kendince eleme yapabiliyorsun.. örneğin zırai kazanca az bakmanın çok mahsuru yok diyebiliyorsun kendince.. kanun metinlerini 2 defa okusan, eski sınav sorularını da anlayarak çözsen, biraz da gelen soru şansına çok ters değilse bence geçmek çok zor değil.. kdv ve aatuhk'dan az soru gelir diyenlere kulak asmamak lazım 2 dönemdir geliyor valla.. bi de notu bol diyorlar vergi hocası için.. bence de bol.. martta 5 puanlık kağıdıma 35 vermişlerdi. şok olmuştum.. kolay gelsin umarım aralıkta hallolur..

Vergi hocasının notu gerçekten bol ben hiç çalışmadığım sınavlarda bile 35 aldım ve dördüncü hakkımda 60 alarak geçtim çok şükür. Hocanın notu bol diye kesinlikle salmayın kendinizi, notu bol ama cevap verebilirsen yani hiç bilmediğiniz yerden gelirse eliniz kolunuz bağlanır bu nedenle tüm konulara hakim olmak lazım 6183 AATTUHK' ndan soru geliyor son bir kaç dönemdir. Benim tavsiyem vergiyi ve maliyet muhasebesini kesinlikle sonlara bırakmayın benim gibi stres çok yoğun oluyor gerçekten.

arkadaşlar şimdi anlamadığım komisyon hocası denetimde hasan türedi mi olmuş.. onun kitabından çalışmak şartmı diyosunuz..desenize ömer duman kitabı elimizde patladı.

arkadaşlar vergi mevzuatı gerçektende ciddi çalışılması gereken bir ders,düzenli ve konu elemeden çalışılırsa geçilebilecek bir dersmiş tek vergiden kalmıştım çok şükür 80 ile geçtim darısı hepinizin başına...

merhaba arkadaşlar ben bi kanun kitabı aldım direk kanundan çalıştım birebir bir ikinci sorum eksikti 80 aldım.

ant arkadaşım nasıl bir kitaptı..yazarı kimdi peki. hem daha sonrada işimize yarayabilir kanun kitabı bence.

vergi kanunları -beta yayınlarının şu cep kanun kitaplarından

vergi dairelerinde gv-kv-kdv broşürleri var onlardada sayısal örnekler var mart dönemindeki sorunun bi benzeri vardı orda bu sınavda tam bi sayısal soru olmadı ama aralıkta gelebilir ben ce sayısal örneklere ordan bakın derim

arkdaşlar vergiden kalanlar için ; hocanın notu çok bol öncelikle sınavda mutlaka soru ile ilgili bişeyler yazınız.
ben sınavda kaldım diye kursa başlamıştım. geçtiğimi görünce inanamadım.
kendi kağıdıma 30 bile vermezdim 50 aldım.

vergide ben nerde yanlış yapıyorum diye merak etmeye başladım herkes hocanın notunun bolluğundan bahsediyor ben iki sorum tam bir sorum yarım olmasına rağmen 40 la kalıyorum bir püf noktası var mı bu işin

valla arkadaşlar ben bugün gittim bankaya 15 tl yi paşa paşa yatırdım. yarını sabırsızlıkla bekliyorum. Tesmer bu sefer de Denetimden buluyor yolunu. Ben üç dersten geçemedim. 1. Denetim 2. Vergi 3. Maliyet
Tamam maliyeti ve vergiyi anladım da denetim beni şok ediverdi. ben de yapacam itirazımı yarın sinav.tesmer.org.tr adresinden olacak bitecek. bi de bakmışım geçmişim ;D

haktan ' Alıntı:
vergide ben nerde yanlış yapıyorum diye merak etmeye başladım herkes hocanın notunun bolluğundan bahsediyor ben iki sorum tam bir sorum yarım olmasına rağmen 40 la kalıyorum bir püf noktası var mı bu işin
Kesinlikle itiraz et. Geçen sınavda 45 leri 50 yaptılar ama bu sefer yaparlarmı bilmiyorum.Şansını dene derim.

deryatufekci ' Alıntı:
blackeagle33 ' Alıntı:
sen denetimde döktür en az 70 gelir de..sonra...36..işte adalet..allaha havale ediyorum..mesleği yapmaktan da vazgeçtim zaten..verdiğim paralar da zehir zıkkım olsun diyorum başka da bişe demiyorum...

aynen katılıyorum size benim de 70'lik kağıdıma 12 vermiş ama mesleği yapmaktan vazgeçmeyeceğim, önce itiraz, sonuçlanmazsa da dava yolunu izleyeceğim... Hasan Türedi beyefendinin kitabı satılsın diye kimsenin geleceğimle oynamasına izin vermeyeceğim.
inşallah olumlu sonuçlanır sizin için.ancak ben ümidi kestim artık..bunca emeğin karşılığında geçersiz bi not verip de öylece koyun gibi tekrar tekrar gidip gelmeleri artık hazmedemez oldum...ve en kötüsü de artık boşa vakit ve emek harcadığımı düşünür oldum..

şu hasan türedin kitabı diğerlerinden çokmu farklı arkadaşlar ben dehanın kitabını temin ettim yetmezmi , fark varmı gerçekten?

SERENGÜL ' Alıntı:
şu hasan türedin kitabı diğerlerinden çokmu farklı arkadaşlar ben dehanın kitabını temin ettim yetmezmi , fark varmı gerçekten?

Sınav sonuçlarına bakarsanız Hoca Hasan Türedi nin kitabının aynısını istiyor. 70-80 bekleyipde kalanların bencede en büyük nedeni bu. Adam bu kitaba çalışın diye daha ne yapsın en son soruların altında kaynaklarıda açıklamış 3 sorunun cevabınıda sayfası ile Hasan Türedinin kitabında vermiş.
Dehanın kitabı bendede var ve bu sınav için kesinlikle yetersiz. En basit 3. soru için bile adam Hasan hocanın kitabındaki tabloyu istemiş mesela o tablo dehada yok.