Temmuz ve Mart'ta finansal muhasebeden geçen arkadaşlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan deryaö
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Temmuz ve Mart'ta finansal muhasebeden geçen arkadaşlar

stonhand ' Alıntı:
el insaf sanal ortamda sallama ortamı değil yani.
Sayın stonhand;İyi niyetinize sığınarak söylüyorum.En iyi sallama yapılan ortam sanal ortamdır:).

sm³ ' Alıntı:
bu hamur daha çok su götürür, lütfen şu aöf konusunu kapatalım, yoksa mod lar konuyu kapatacak...

Hocam aslında olay AÖF olayı değil arkadaş ortaya öyle bir laf attı ki

Örgünler, yakın zamana kadar muhasebeciliği tercih etmiyordu da ondan .Saygınlığı ve tanınırlığı olmayan meslekti .Bu yüzden açıköğretim mezunları katip olarak çalışıyorlardı.Örgünler ,defter tutmak için bu alana yönelmiyorlar ki...Daha yeni yeni bağımsız denetim alanının oluşmasıyla örgün üniversite mezunları bu alana yönelmeye başladılar.

koyulttuğum yerle alakalı yahu sanki piyasada kurumsallar açeydim kollarımı deneyimsiz yeni mezun örgünler geleydi de müdür yapeydim mi diyor. Bürolar deneyim elde etmek için bedava çalışan yada büro kapılarında yatan örgünlerle dolu hangi mesleğe yönelmemesi.
Piyasadaki işsizlerin çok büyük bir bölümü örgün mezunu ve en büyük engelleride deneyimsizlik ancak işte bazı arkadaşlar hala hayal aleminde burunlarından kıl aldırtmıyorlar. Örgünler daha yeni yönelmeye başlamışlar işletme, iktisat vb. ilgili bölüm mezunları ne yapacak her mezun olana kurumsallar kucak açıp, kırmızı halıylamı karşılayacaklar.
Yahu adamlar deneyimsizlikten iş bulamıyor bölüm harici abuk subuk işlerde çalışıyor. İktisat okuyup halı kilim satanı bile oluyor hala burunlarından kıl aldırtmıyorlar efendim bağımsız denetim neyin denetimi işsiz adam neyi denetleyecek ne yönelmemesi güzel kardeşim örgünler iş bulamıyor ki bir yere yönelsinler adamlar işsiz. Bunu Sn.Başbakan bile dile getirdi örgünler adamı nerde görseler iş istiyorlar adam en sonunda '' Her üniversite mezunu iş bulacak diye birşey yok '' bile dedi.

metyo ' Alıntı:
stonhand ' Alıntı:
el insaf sanal ortamda sallama ortamı değil yani.
Sayın stonhand;İyi niyetinize sığınarak söylüyorum.En iyi sallama yapılan ortam sanal ortamdır:).

Hocam sabah sabah yüzümü güldürdünüz Allah' ta sizi güldürsün. :):)

Ynt:

Arkadaşlar konunun başlığı , Temmuz ve Mart'ta finansal muhasebeden geçen arkadaşlar, Siz ,açıköğretim örgün tartışmasına girmişsiniz.
Birbirinizi küşümseyerek ne elde edeceksiniz?
Burada bir konu dikkatimi çekti .Yorumlar yanıltıcı olmamalıdır.
Kurumsal firmalar çoğunlukla yabancı dil bilen,çalışkan yeni mezun üniversite mezunlarını şirketlerine katmak için büyük çaba sarfediyorlar.Öğrencilere teklifler sunuyorlar.Eğitimlerini kendi bünyelerinde veriyorlar.Kaliteli insan gücü şirketlerin yaşaması için olmazsa olmazıdır.İşsizlik konusuna da katılamayacağım. Bence,İşsizlik yok iş beyenmeme ve tembellik var.Yoksa çalışılacak çok fazla iş alanı var. Ayrıca tembel ve miskin olmak yerine evine ekmek götürmek için halı satmanın küçümsenmesini de anlayamıyorum .Her iş kutsaldır.Bir anımı da paylaşayım ;Büyük bir holding bünyesinde yabancı dil bilen uzman bir muhasebeci aranmasına rağmen bulunamamıştı. Verilecek ücrette o zaman ki piyasa koşullarında çok iyiydi.
O yüzden birbirinizle tartışmak yerine eksiklerinizi gidermek daha faydalı olacaktır.

saygılar..

İşsizlik yok iş beğenmeme ve tembellik var görüşünüze sonuna kadar katılıyorum....

bu ne büyük bir terbiyesizliktir ya.. eleştirinin de bi saygısı olur burda resmen aöf lilere hakaret ediliyo.. ne oluyo orgun olunca sizden farklı ders mi goruyoruz daha kolay mı geçiyoruz dersleri.. bilmeden geçtiğim tek bi ders bile olmadı hemde kendi kendime çalışarak anlatanım yok soru sorcam kimse yok..
birde finalsan dışındaki dersler testmiydi hepsini verdik bi bunu veremiyoruz..

arkadaşlar konu çok saptığı için,konuya dönmek yararımıza olacaktır... ben bu sınavdan temmuzda geçtim.kayıtlarımı tam anlamıyla incelemedim ama 4-5 tane yanlış bulunca zaten bıraktım. ama bütün kağıdı doldurmuştum.bütün yansıtmalrı-büyük defter kayıtlarını-gelir tablosu bilançoyu yapmıştım.eşitlik tuttu ama yanlış tuttu tabi.sözelleri yanlış yapmıştım.direkt kaderime bıraktım... ya 50 ile geçerim diyodum ya da 40 ile kalırım...çünkü bu hocanın notunun da kıt olduğu söyleniyor...ama bildiğim şey kağıdımı olabildiğince düzenli yapmaya baktım.sanırım geçiren de bu oldu ve 50 ile geçtim... bence beni geçiren kağıdın düzeninden dolayı kanaatını kullandı...

kardeş çok teşekkürler verdiğin bilgiler için, inşallah bize de aynı muameleyi yapar...

martta geçtim .
ilk maddemde hata vardı.
kar zararımıda etkiledi.
kapanış kaydını yaptım bıraktım
bilanco gelir tablosu yapmadım.
tek hatalı maddem oydu.
50 ile geçtim

o zaman biz kaldık desene >:(

tembell ' Alıntı:
martta geçtim .
ilk maddemde hata vardı.
kar zararımıda etkiledi.
tek hatalı maddem oydu.
50 ile geçtim

Yok artık yav. Sadece bilanço ve gelir tablosu yok ve bir yevmiye hatalı diye 50 aldınız öyle mi? EE biz ne yapacağız o zaman >:( >:(

İyi güzelde tek madde hatalı demek 17 doğru demek
Sn sm3 siz 10 doğru ile 39 almadınızmı ozaman arkadaşın 17 doğru ile 66 alması gerekmezmi.
Yani burda bende 9 doğru ile 29 aldıysam 29/9 = 3,22 * 17 = 54,74
Bunun sonucunda bu sitede 10 doğru ile 35-36 puan aldım diyen arkadaşlarda ve sm3 hocam hem sizde hemde bende yada tembel arkadaşda bir hata var.

Bu sınavdan ilk 18 kayıttan 1 kayıt hata yaparak 17 doğru kayıtla 50 almak için hem sm3 hocamın hem benim hemde temmuzdan 10 doğru ile 35-38 civarı not aldım diyen herkesin hatalı olması lazım.

aynen öyle kardeş, bu işte bi gariplik var, 10 doğru ile 37-39 aldık, siz 17 doğru ile 50, burada bi çelişki var, ya da şöyle diyim sadece yevmiye kayıtlarını yapıp bıraktıysanız ve kebir yapmadıysanız olabilir...

tembell ' Alıntı:
martta geçtim .
ilk maddemde hata vardı.
kar zararımıda etkiledi.
tek hatalı maddem oydu.
50 ile geçtim

??? ??? >:(

kebirleri yaptım ama doğruluk paylarını bilmiyorum.
bu adamın nerden nasıl not kırdığınıda bilmiyorum.
benim bildiğim giriş maddem yanlış.
ve kapanıs kaydına geldim.
belkide kebirlerimden dolayı kapanısımda hatalıdır bilemiycem.
cok zaman geçti tek hatırladığım yevmiye maddelerim biri hariç dogru oldugu.

o da doğru ya, ''bu adamın nerden nasıl not kırdığını da bilmiyoruz''....

çokta kafa yormadım niye 50 diye zira eğer ortalamadan kalırsam ders yükseltmek için giricektim sınavına :)
tabi yusuf hoca ve vakalarından haberim yoktu kimsenin yoktu ..
cok az hazırlanıp girmiştim sınava ..
gariplik var diyosunuzda benim arkadas 28 aldı kayıtlarından emin nerden kırıldığını bir türlü çıkaramıyor .
17 madde hadi kapanısıda cıkaralım 16 madde 50
adam nerden kırmıs ben nerden bilebilirim.
ben geçip geçmediğime baktım.
acaba baksam verdiğim cevapları hatırlar mıyım ?
durun bi deniyim

arkadaşlar ben mart sınavında kdv dahili fark etmemişim ve soruları hep dahilden kdv ayırarak yapmışım. ve inanın hem hesabı hem de tutarı doğru olan doğru sayım 5i geçmez sanırım bu kdv dahil yaptıklarımada puan vermiş ve T lerim sayfa düzenim berbattı 35 aldım böyle düşündüğüm zaman aralık sınavında 10 sorum(deha ya göre) doğru bu tahvil sorusunda ilk 408 attım sonra niye değiştirdiysem 308 attım ama tutarlar doğru 373 maliyet karşığı yerine 379 diğer maliyet karşılığına attım amortisman sorusu hepimizin olduğu gibi muamma.ve ben bu sorulardada mart sınavını düşününce 1 2 puan vereceğini düşünüyorum inş. geçeriz dicem ama? işte korkuyorum bunuda geçemezsem 4.girişim olcak finansaldan

demekki adam ordaki rakama bakmıyo hesabı doğru kullanmışmısınız ona bakıyo...

Ben gene tekrarlıyorum kimse alınmasın gücenmesin sadece 1 yanlışım vardı 50 aldım diyeninde yada hepsini doğru yaptım 20 aldım diyeninde bilgisinden şüphe ederim. Ben temmuzda 9 netle 29 aldıysam ortalama bu adam 1 soruya 3,22 puan veriyordur 10 doğru yapanlar ortalama 35-38 arası notlar almış yani bu adam ortalama 1 soruya 3,22-3,6 arası bir puan veriyor. Ben kendimden eminim 17 doğrusu olan birinin bu sınavdan alacağı puan 55 hatta 62 civarı bir nottur.
Tamam anladık adamın puanlama sistemini bilmiyoruz ancak o kadarda değil yan i1 yanlışım vardı 50 aldım ozaman başarı oranı değil %8, %1 bile olmaz.