Temmuz ve Mart'ta finansal muhasebeden geçen arkadaşlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan deryaö
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Temmuz ve Mart'ta finansal muhasebeden geçen arkadaşlar

benim 12 doğru var, kağıt düzenini anlatmama gerek yok 5 puanlık da sözel...

dehaya göre 12 dogru ama...

finansala aralıkda ikinci girişim oldu, ilkinde iyice bir silkelendim . 25 almıştım ama epey bir yanlışım vardı. aralıkda ise oldukça doğrum var, tesise katılma payını bile yaptım, tanım yok, bilanço yok, gelir tab ise yaptım ama tuttutmadım, ama hala içimde geçeceğime karşı bir inanç var, kağıdımın düzeninden mi artık, 493 ü yapmış olmanın verdiği güvenden mi bilmiyorum .. oysa yevmiye maddelerimde sanırım4 yanlışım var... zamanı gelince göreceğiz bakalım... 11 yıldır bu işe emek veriyorum... finansaldan geçememek acı bir durum. umarım bu talih bu sınavda kırılır...

emek veren kazansın.. hak eden kazansın...

emek veren ve hak eden değil de ys nin istediği kazanıyor, çünkü puanlama ile ilgili hiçbir bilgimiz yok...

hayır susmadık susturulduk, biz de arkadaşlarla kendi aramızda msn de görüşüyoruz, bişey diyoruz hurraa biri yok öyle olmaz biri bundan bişey çıkmaz biri bilmem ne diyo, o yüzden yani...

SMMM = Birlik birbirine tamamen zıt şeyler. Sistem öyle kurulmuş ki belge aldımmı mükellef kovalayacaksın e bir bakıyosun piyasada defterini alacağın adamın mecburen bir belgelisi var yani o defteri aldımmı o adamı ekmeğinden ediyorsun.
İş arasan gene aynı görüşen vatandaş sana senin farkın ne neden bilmem kaç yüz belgeli içinden seni seçeyim dediğinde bir anda o bilmemkaçyüz işsizden farkın olmadığını anlıyorsun ki farkın olsa zaten iş aramazsın.

Bu meslek tam anlamıyla gemisini kurtaran kaptan. Ben bile çalıştığım şirketin 2 LTD sini belge aldığımda şuanki belgeliden alacağım hoş benim belgeli zengin trilyonluk villası bile var ama olmasaydı ne olurdu adamın ev taksidimi var, arabamı almış taksidimi var yada açmı kalmış defteri alırken evde ailenizin geleceği için çalışırken ve onların geleceğini garanti altına almak için çalışıp didinirken bunları düşünebilirmisiniz.

Bu meslekte birlik ve dirlik olsaydı her belge alana insan gibi geçineceği yeterli miktarda maaşlı iş yada mükellef verilirdi ancak düzen öyle bir düzen ki belgeyi alanlar arasında belkide şanslı %8-10 dışında kalan %90 piyasada 200-300 defteri çöp bürolarda tutan eskilerden, usulsüz defter tutan yoklama memurlarından, aba altından sopa göstererek defter toplayan maliyecilerden, usulsüz defter tutan YMM lerden fırsat bulupda birşeyler yapamazsa gene ya işsizler ordusuna katılacak yada çer çöp fiyatına defter toplayarak piyasayı bozacak.
Hele ki YMM ler sizin yani büyük büyük bir çoğunluğu devletten gelen üstatlarımz. Defterini tuttuğunuz şirket büyür sizde aidatı arttırım diye sevinirsiniz bir bakarsınız hopp tam tastik sonra YMM gelir ne olacak benim kendi adamım var ben beyannameleri veririm SMMM ye gerek yok dediği anda defter elinizden gider siz üstat dersiniz adamlar arkanızdan kuyunuzu kazar. Bunu ciddi olarak piyasada çok gördüm hatta şuan İstanbulda çok büyük bir cafe zincirinin bile bünyesinde SMMM yok beyannamelerini YMM şifresi ile gönderiyorlar yani YMM üstat SMMM ye ekmek yedirmiyor.

Neyse SMMM ve birlik kesinlikle birbirine zıt şeyler keşke bu meslekte birlik ve dirlik olsa ama belge aldımmı köpekbalığı havuzuna atılan fok balığı gibi piyasaya çıkıyorsunuz gemisini kurtaran kaptan.

Yusuf Sürmen ise şuan kaptanlık sertifikasını veren adam.

hocam biz zaten belgeyi alana kadar birlik olalım da şu belgeleri alalım diyoruz, yoksa belgeyi aldıktan sonra dediğin gibi olacak, sadece birbirimizden bilgi alan arkadaşlar olarak kalacağız, şu an belgeyi aldıktan sonra siteye giren birini gördün mü veya gelin birlik olalım diyen birini, yok, dediklerin belgeyi aldıktan sonraki olaylar, ama bizim derdimiz BELGE...saygılar...

bana adam gibi kaynak versinler istedikleri soruyu sorsunlar ama kalkıp da kendi kitabında bile olmayan hesapları sorarlarsa ben bunda art niyet ararım, artı verilen puanlar neye göre veriliyor neden açıklamıyorlar, kim nasıl kaldı nasıl geçti bilmiyor, zaman kaybına mı yanarsın para kaybına mı yanarsın, sizce odalar ve türmob saygınlığı ne derece arttırdı, herkes biliyorki adamların amacı daha fazla para koparmak, 3000*70 = 210.000 tl hesap bu, kusura bakmayın....

Neyin saygınlığından bahsediyorsunuz Allah aşkına özel SMM sorularını gördünüzmü birlik ve tesmer saygınlığı ilköğretim mezunlarıylamı sağlayacak. Adamlara sorulan soru şirket 100 TL peşin tahsilat yaptı kaydını yapınız gibi saçma sapan sorular.
Saygınlık artacaksa bunu staja başlangıçta yaparlar, başlangıçta sağlam eleme yapmayıp sonrada yeterlilikte profu tetikçi kullanmanın alemi ne. Sürmenden kalanların çoğu AÖF liymiş stajerlerin %92 simi aöf li yani kalan

sn hıghpower başarı oranı %8 kalan oranı %92 hatta sayısınıda vermişlerdi 3000 küsür insan kalmıştı şimdi bunların %95 i AÖF limi yapmayın Allah aşkına böyle bir bilgi resmi makamlardan mevcutmu yani SMMM mesleği AÖF lilerin tekelindemi. Eğer böyleyse yani sınava girenlerin %92 si AÖF li ise ozaman bu AÖFlilerin başarısızlığı değil örgünlerin stajar başlangıcı kazanamaması olarak değerlendirilemezmi :)

hıghpower ' Alıntı:
Valla gerçekleri konuşmak lazım,bunlar doğru değil diyebilirsiniz ama ben en azından böyle olduğunu düşünüyorum.
Örgünler, yakın zamana kadar muhasebeciliği tercih etmiyordu da ondan .Saygınlığı ve tanınırlığı olmayan meslekti .Bu yüzden açıköğretim mezunları katip olarak çalışıyorlardı.Örgünler ,defter tutmak için bu alana yönelmiyorlar ki...Daha yeni yeni bağımsız denetim alanının oluşmasıyla örgün üniversite mezunları bu alana yönelmeye başladılar.

Ben de tam tersini düşünüyorum. AÖF liler bu işin pratiğini daha iyi biliyor. Örgün öğrenci benim gözümde 30 yaşına kadar ebeveyninin eline bakmış, okumak çalışmaktan kolay gelmiş, sınavdan sınava ders çalışarak, yaz okuluna güz okuluna giderek sınıf geçmiş Okul bittikten sonra elimde bi belge olsun diye bizim dambıl niyetine kullandığımız İ.Çankaya kitaplarını hatmederek sınav kazanıp sonucunda tecrübesizlikten iş açısından yine sıkıntı yaşayıp mesleğe yıllarını vermiş bizim üstad diyerek saygı duyduğumuz insanlara katip diyen ayaklı kütüphaneler! (sözüm meclisten dışarı, isteyen üzerine alınsın)

hıghpower ' Alıntı:
valla ben üstüme alınmadım. Çünkü bir bayan olarak İstanbula üniversiteye yüksek bir puan tutturarakgeldim.Önemli bir üniversite de burslu okudum. Ayrıca üniversite de hep ilk 5 içindeydim. Staja başlamayı da ilk sefer de yine yüksek puanla verdim. Ayrıca okuldayken burs yetmediği için part time çalışmak zorunda kalıyordum . Ayrıca şu an 21 yaşındayım ve çalışıyorum. haa spk bağımsız denetim sınavını da ilk seferde verdim onu da söyleyeyim.
ayrıca söylediklerinizin tam tersini düşünüyorum Okumak daha zordur, çalışmak ise en kolayıdır.

size katılmıyorum. okumak zordur demişsiniz duyanda tıp fakultesi okudununuz sanır.
Ben açık okudum ve kendimle örgün okuyan arasında bir farklılık göremiyorum.
derslerime hakkıyla çalıştım hep yüksek notlarla onur belgesi alarak tamamladım aöf yi.
staja başlama sınavınıda ilk seferde geçtim. yaşıtlarım örgünde okurken ben çoktan kariyer yapmıştım.
Muhasebe mesleği tecrube isteyen bir meslek bunu sizde biliyorsunuz. o yüzden lüften biryandan çalışıp aynı zamanda aöf okuyanları tabi hakkıyla okuyanları küçümsemeyelim.

bu hamur daha çok su götürür, lütfen şu aöf konusunu kapatalım, yoksa mod lar konuyu kapatacak...