Temmuz ve Mart'ta finansal muhasebeden geçen arkadaşlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan deryaö
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Temmuz ve Mart'ta finansal muhasebeden geçen arkadaşlar

493,700,408,405 nolu hesaplarda haklısınız tabi ama en azında diyorum bi 50 ya %50 başarı neden olmaz.

prof67 ' Alıntı:
493,700,408,405 nolu hesaplarda haklısınız tabi ama en azında diyorum bi 50 ya %50 başarı neden olmaz.

% 50 başarı bizim elimizde değil. yorumlayan ve başarıyı % 50 de tutmak isteyenlerin elinde. Ama başarıyı % 10 da tutmak istedikleri için ne yapsak olmayacak.

prof67 ' Alıntı:

şöyle açıklayayım o zaman, sevgili yusuf hocamız yevmiyelere 2 şer puan veriyo 54 puan toplam, kebirler 16 puan bilanço 10 puan gelir tablosu 5 puan sözel 15 puan;

yevmiyelerde gördüğün gibi hayatımızda duymadığımız hesaplar geldiği için ilk 18 kayıttan mutlaka 6-7 tane yanlış kayıt çıkıyor, dolayısıyla bu yanlış kayıtlar dönemsonu işlemleri ve kapanışa yansıyor, yansıtmalarda ve kapanışta hatalı olan rakamlar dolayısıyla puan alamıyoruz, bilanço ve gelir tablosu zaten evlere şenlik onlara da puan yok, sözeller de zaten ayrı bir muamma, kaldı bize 11-12 kayıt bu da eder 35 puan.

anlatabildim mi ?

Buda yeni trendmi ah keşke sınava girseymişim kesin geçermişim ;D ;D ;D Birde muhasebecisiniz finansaldan nasıl geçemezsiniz.
Arkadaş muhasebeciyizde sabancının yada koçun muhasebeciside değiliz. Ne tesisi kuracaksın kime nereye kablo çekeceksinde neyin katılım payını alıp sonrada itfa edeceksin. Soruyu soran adam gibi sorsa herkes geçer adam gelir tablosu ve bilançonun bozulması için elinden ne geliyorsa yapıyor.

Hem birde bu sözleri burada sarfedenler hiç sürmenin sınavına girmişmi sanki sürmenden finansala girip ilk 1 saatte bilanço gelir tablosunu bitirip kolayca 60-70 almış ve bumuymuş bu kadar büyütülen der gibi siz nasıl geçemiyorsunuz anlamıyorummmmm gibi şeyler yazılıyor.

Size soruyorum sn prof siz sınava girdinizmi eğer girdiyseniz 60-70-80 ne puan aldınız bir öğrenelim engin bilgilerinizden bizde faydalanalım.

sözel sorular mart sınavıyla başlamasıyla birlikte kafadan 15 puan sil (zaten vuk ttk vergi hukuk sorusu gibi soruyor ve kimsenin sözellerim tam dediğini duymadım.)
15 puandan bilanço gelir tablosundan sil (-kimse tam yapamıyor.)
70 üstünden değerlendir. 70 üstündan 50 almayı da anca %8 başararıyor. helal olsun.

2 sene önce smmm olan arkadaş bilançosuz gelir tablosuz karzarar fişi olmadan 78 almış.

bizim için finansaldaki eski notlar hayal yani...

merhaba arkadaşlar,merhaba prof67.
prof67 arkadaşım belliki yeterlilik sınavına girmemişsin.haklısın iyi niyetlisin ama şöyle bir durum var.puanlama sistemini diğer arkadaşımda yazmış ama sanırım sitede bizim durumumuzda olan herkes artık şu anlatacağım puanlama sistemine kanaat getirdi şöyleki: hoca açılış yevmiyesi de dahil olmak üzere 14 vaka veriyor.sonrasında da 4 ad.dönem sonu kayıtları.yani 54/18=3 Büyük defter kayıtlarınada yevmiye kayıtlarının 1/3 ünü puan olarak vermekte bunuda böyle kabul edelim.Şimdi prof67 demişsinya kardeş belkide muhasebe bilgine güvendiğinin bir işaretidir.belki bu bilgine güvenerek yıllardır işin içindeyiz kesin bu forumdakiler bilmiyor ve bu yüzden kalıyor diyebilirsin haklı olarak çünkü sınava girmemişsin.ben kendimden örnek vereyim yaptığım analizde sanırım 18 kaydın 15'ini doğru yaptım yani 15*3=45 büyük defter kayıtlarımda:45/3=15 toplam almam gerek puan =45+15 eşittir 60 sözel sorduğu sorulara hiç değinmiyorum bile.normal mantık gereği 18 kaydın 15 ini doğru yapan biri 70-80 alacağını zanneder.yani d.içi ve d.sonu işlemlerden sonra yansıtmalar,giderlerin 690 hs.ba,gelirlerin 690 hs.ba oradan 692 ye ve sonunda 590 veya 591 hs ba kaydı ve son olarak kapanış.hoca sanırım not verirken öğrencinin hangi hesabı hangi tarafta kullandığına bakmıyor hesapların doğru tutarlar ile aktarılıp aktarılmadığınada baktığı için hesapların doğru tarafı kullanılsa bile tutarları yanlış olduğu için bu durumda bütün yans.kapanış g.tablosu ve bilançosu 0 olarak kabul ediliyor.tabi bu bizim tahminimiz.

stonhand ' Alıntı:
Buda yeni trendmi ah keşke sınava girseymişim kesin geçermişim ;D ;D ;D Birde muhasebecisiniz finansaldan nasıl geçemezsiniz.
Arkadaş muhasebeciyizde sabancının yada koçun muhasebeciside değiliz. Ne tesisi kuracaksın kime nereye kablo çekeceksinde neyin katılım payını alıp sonrada itfa edeceksin. Soruyu soran adam gibi sorsa herkes geçer adam gelir tablosu ve bilançonun bozulması için elinden ne geliyorsa yapıyor.

Hem birde bu sözleri burada sarfedenler hiç sürmenin sınavına girmişmi sanki sürmenden finansala girip ilk 1 saatte bilanço gelir tablosunu bitirip kolayca 60-70 almış ve bumuymuş bu kadar büyütülen der gibi siz nasıl geçemiyorsunuz anlamıyorummmmm gibi şeyler yazılıyor.

Size soruyorum sn prof siz sınava girdinizmi eğer girdiyseniz 60-70-80 ne puan aldınız bir öğrenelim engin bilgilerinizden bizde faydalanalım.

soruları kimin hazırladığını pek bilemem ama 2009 mart ayında girdim 90 aldım.

Sınav Dönemi: 2009/1
Notları:
Dersler 2009/1 Sonuç
Finansal Muhasebe 90 90
Finansal Tablolar ve Analizi 20 20
Maliyet Muhasebesi 65 65
Muhasebe Denetimi 63 63
Vergi Mevzuatı ve Uygulaması 54 54
Hukuk 65 65
Muh. ve Mali Müş. Meslek Hukuku 60 60

Staj Tamamlama Notu - 100

eski finansala girip de 100 alamayanlara hayret ediyorum ben de...adamlar nokta koysan puan veriyordu, şimdi bizimki rakamın sonuna .- koymasan puan kırıyor, kusura bakmayın ama eski finansaldan 90 almak başarı değil başarısızlıktır, şimdi bize o soruları sorsunlar şu forumdan hiç kimse 100 den aşağı almaz... artı eski finansaldan 90 alanların şimdiki sınavdan alacağı notu söyliyim 90/2 = 45 .

sm³ ' Alıntı:
eski finansala girip de 100 alamayanlara hayret ediyorum ben de...adamlar nokta koysan puan veriyordu, şimdi bizimki rakamın sonuna .- koymasan puan kırıyor, kusura bakmayın ama eski finansaldan 90 almak başarı değil başarısızlıktır, şimdi bize o soruları sorsunlar şu forumdan hiç kimse 100 den aşağı almaz... artı eski finansaldan 90 alanların şimdiki sınavdan alacağı notu söyliyim 90/2 = 45 .

:)

ben de yazayım bari notlarımı ;)

Hukuk 90
Vergi Mevzuatı ve Uygulaması 80
Muh. ve Mali Müş. Meslek Hukuku 75
Maliyet Muhasebesi 71
Finansal Tablolar ve Analizi 65
Muhasebe Denetimi 54
Finansal Muhasebe 39

staj tamamlama 97

hıghpower ' Alıntı:
Finansal muhasebeden 100 ile geçemeyenleri mali müşavir yapmayalım :)

hatta daha önce 100 ün altında alanları tekrar sınava alalım :)

sm³ ' Alıntı:

Aynen durum böyle,bu yüzden mart sınavından önce(yusuf sürmenden önce) sınava girip de geçenler kendilerini övmesinler... >:(

accor ' Alıntı:
sm³ ' Alıntı:

Aynen durum böyle,bu yüzden mart sınavından önce(yusuf sürmenden önce) sınava girip de geçenler kendilerini övmesinler... >:(
en çok üzüldüğüm noktadır aralık 2009 sınavına keşke yetişebilseydim diye şimdiye belgeliydim

ne yazıkki bizim notlar 70 üzerinden değerlendiriliyor, 70 üzerinde 39 almak 100 üzerinden 55 almak demek...

gencay07 ' Alıntı:
en çok üzüldüğüm noktadır aralık 2009 sınavına keşke yetişebilseydim diye şimdiye belgeliydim

aynen ben de, o zaman askerdeydim, keşke askerken başvursaymışım, neyse hayırlısı keşke demenin bi faydası yok...

2009 da finansala girip kağıdına kuş çizene 60 ;D yanına üşenmeyip ev ve dere çizenede 70 ;D veriyorlardı. Canım kardeşim gitmişsin eski sınavdan geçmişsin hayatının şansını yakalamışsın, biz gitmişiz hayatımızın şansızlığına yakalanmışız sürmen gibi bir bela ile uğraşıyoruz şimdi buraya gelipde siz nasıl 50 alamazsınız bak ben 90 aldım modunda şeylerle uğraşmayalım.
Siz kendinize çok güveniyorsanız nasıl 50 alınmadığını anlamak için girin bir sürmen sınavına, gevşeyin, rahatlayın. 3 saatlik terapinin bedelide 70 TL tesmere ödeniyor.

stonhand ' Alıntı:
2009 da finansala girip kağıdına kuş çizene 60 ;D yanına üşenmeyip ev ve dere çizenede 70 ;D veriyorlardı. Canım kardeşim gitmişsin eski sınavdan geçmişsin hayatının şansını yakalamışsın, biz gitmişiz hayatımızın şansızlığına yakalanmışız sürmen gibi bir bela ile uğraşıyoruz şimdi buraya gelipde siz nasıl 50 alamazsınız bak ben 90 aldım modunda şeylerle uğraşmayalım.
Siz kendinize çok güveniyorsanız nasıl 50 alınmadığını anlamak için girin bir sürmen sınavına, gevşeyin, rahatlayın. 3 saatlik terapinin bedelide 70 TL tesmere ödeniyor.

söylemez olaydım. bu kadar bana laf yetiştireceğinize kısa ve öz şekilde sınav soru sistemi %80 değişti diyebilirsiniz. kavga eder gibi gürlemenin manası yok