Tevkifat

aşkınbulduk

Tanınmış Üye
tevkifatlı kesilmesi gereken faturanın,tevkifatsız kesilmesinde ve bunun bu şekilede beyan edilmesinde düzeltme beyanına gerek olmadığı ile ilgili bir özelge okudum..doğrumudur ?

Aşkın'cığım

Doğru,Daoğru ama bazı şartları var.Bu şekilde kesilen faturanın kdv'sinin hazineye intikali gerekiyor

merhabalar tevkifat sınırı bir firma için aylık 1000 midir yoksa her fatura için mi 1000 dir yani bir iş için 5000 tl ft tutarı bunu 8 e bölüp fatura alındğında bin lirayı geçmediği için tevkifatlı almayacakmıyız yoksa firma bazında 5000 oldugu için tevkifatlı mı olmalı her ay alınan değil iki üç ayda bir mal alınan firma

Ne firma ne fatura. İş bir bütün ise ve tutarı 1000 TL üzeri ise tevkifatlıdır ve sınırı geçtiği görüldüğünden parçalı ft kesilmesi olamaz. Örn; siz fasoncuya x adet mamul üretmesi için kumaş gönderdiniz ve toplam fason bedeli 1.000 TL üzeri diye fasoncu adetleri ayarlayıp tutarı 1.000 TL altında bir kaç fatura kesemez.

fason iş yaptırmıyoruz ancak demir direk üretimi yaptığımız için gereken hammaddeler tevkifatlı alınması gerekebiliyor o sebepten ben tek fatura istemeliyim diye düşünüyorum ancak parça parça keselim diyorlar muhasebeciye sorucam ancak kendim araştırıp öyle sormak istedim netten araştırdım tam anlayamadım o sebepten ...

Size gelişi (irsaliyesi) parça parça ise faturada da parça parça olabilir. Aylık 100.000 birim hammadde aynı yerden temin ediliyor ancak her teslimi 500 birim ve tevkifat sınırı altında kalıyor ise tevkifatsız fatura kesilebilir. Tabii incelemede "alınan hammeddenin tamamının bir kerede teslim alındığı ancak tevkifatsız ft kesmek için irs. ve ft parçalara bölündüğü" savını inandırıcı bir şekilde çürütebilmeniz de gerekir.

merhabalar tevkifatlı ft kesildiğinde yapılan kayıt nasıl olmalı alış ve satış kaydını bilenler söyleyebilir mi araştırdım ama anlayamadım bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim
iyi çalışmalar...

merhabalar tevkifatlı ft kesildiğinde yapılan kayıt nasıl olmalı alış ve satış kaydını bilenler söyleyebilir mi araştırdım ama anlayamadım bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim
iyi çalışmalar...

Selamlar
Yapılan işten ve tevkifattan bahsederseniz yardımcı oluruz tabiki...

swallov alışı yapıyoruz alışımız tevkifatlı satışımızın da öyle olcağını unutmuşum bin lirayı aştığı halde normal ft kesmişim geri geldi o sebepten program zirve finans daha tam da bilmıyorum bu konuda da bilgim yok o sebepten
bilgi verirseniz sevinirim...

Sayın Arkadaşlar,

Ürünlerin KDV Tevkifatıyla satışı ile ilgili yapılan düzenlemeler daha önce 91 sayılı tebliğde yayınlanmıştı, daha sonra 117sayılı tebliğle 1.5.2012 tarihinde yürürlüğe girmek üzere yeniden düzenlendi, bu tebliğden sonra 122 sayılı tebliğ ile de tevkifat oranlarının bazılarında da değişiklik yapıldı. Halen 1.000,-- TL altındaki faturalarda tevkifat zorunluluğu yok. Ancak 117 sayılı tebliğde tevkifatlı faturaların "Şekil Şartı" var bu şekle uymak zorundayız.

Kısmi teslimatlarda tutar topluca değil fatura başına değerlendirilir. Kasıtlı olarak faturaların parçalara bölünmüş olma durumunun ispatının iddaa edene ait olduğunu da unutmayalım.