Tevsik zorunluluğu..

asiye

Katkı Sunan Üye
Üyelik
26 Mar 2007
Mesajlar
157
herkese iyi çalışmalar...5000liranın üzerindeki meblağların bankadan geçme zorunluluğu var evet ama bu birbirleriyle karşılıklı mal alışverişi yapıp mahsuplaşan firmalar için durum ne olacak.aramaya baktım ama konuyla ilgili net cevap bulamadım.benim bildiğim karşılıklı mahsupta olsa bankadan geçme zorunluluğu ama rakam baya büyük ve her mal alışverişinde bankaya mı gidilecek.bunun bir istisnası veya kurtarıcı yanı varmıdır mesela aralarında sözleşme gibi falan.konuyla ilgili uygulama yapan arkadaşlardan yorum bekliyorum tşk edrm
 
Ynt: Tevsik zorunluluğu..

Bu tevsik sınırı 5 değil 8000 tl.
Mal alış verişiyle ilgisi yoktur. Sadece yapılan ödemelerle ilgilidir.


Diyelim ki fatura kestiniz 20,000 tl karşı firmada size 10,000 tl kesti. Ödemesini yaparken aradki farkı ödersiniz. Bu da bankadan geçmek durumundadır.
 
Ynt: Tevsik zorunluluğu..

sayın nguroy ödemelerle ilgili demişsiniz de o halde 100liralık mal alınıp 100liralık karşılığında mal verilip mahsupaşma yapıldığı ve arada fark kalmadığı için o halde bankadan geçecek bi rakam da yok öylemi..bunla ilgili aralarında sözleşme yapmaya falan gerek varmı acaba?tşk ederim yorumunuz için.
 
Ynt: Tevsik zorunluluğu..

Hayır birşey yapmaya da gerek yoktur. Tabi sadece tevsik konusunda. Diğer ticari husular için sözleşme yapılıp yapılmaması için birşey diyemem.
 
Ynt: Tevsik zorunluluğu..

arkadaşlar;
Tevsik zorunluluğu 8.000 tl yi aşan ödeme ve tahsilatların banka aracılığı ile yapılması gerektiğidir.
12.000 tl tutarındaki faturanın 5.600 ü kredi kartı ile 6.400 ü nakit olarak tahsil edilmiş.Bu durum bir sıkıntı yaratmaz diye düşünüyorum doğrumudur...
 
Ynt: Tevsik zorunluluğu..

Ft tek ft ve tutarı 12.000 TL ise tamamının bankadan geçmesi gerekir. 5.600 TL tamam ama kalan meblağda bankadan geçmek zorunda.
 
Ynt: Tevsik zorunluluğu..

sayın g705 mevzuat da ödeme ve tahsilatlar da deniyor fatura ile alakalı bir ifade yok...ya da ben mi göremiyorum
 
Ynt: Tevsik zorunluluğu..

İlgili tebliği okursanız aynı günde birden fazla ft olsa dahi toplamı sınırı geçti ise ödemesinin banka aracılığı ile yapılacağı açık ve net bir şekilde anlatılmış.
 
Ynt: Tevsik zorunluluğu..

Fatura tutarı 8.000 TL. yi geçiyorsa parçalı da olsa nakit ödenemez.
Birkaç faturanın toplamı 8.000 TL.yi geçiyorsa, aynı günde 8.000 TL.den fazla nakit ödeme yapılamaz, farklı günlerde parçalı olarak ödeme yapılabilir.
 

Benzer konular

Üst