personel maaş programı

Ticaret Bakanlığı temsilcisi , ? Biz denetim işini SMMM?lere vermek istemiyoruz!

Ynt: Ticaret Bakanlığı temsilcisi , ? Biz denetim işini SMMM?lere vermek istemiyoruz!

Ekim ayında Antalya da Uluslararası Denetim Semineri olacak. Büyük ihtimal bu sözlerin sahibi de orada olacaktır.Umarım,Üstada sözlerinin içeriğini tekrar sorma imkanını buluruz.Yeni gelişmeler bakalım nasıl olacak...

Ynt: Ticaret Bakanlığı temsilcisi , ? Biz denetim işini SMMM?lere vermek istemiyoruz!

stajyerzade sen katılıyormusum sempozyuma?

Yahu adamlar bağımsız denetimi smmm lere vereceklerde hangi smmmler
İlkokul mezunlarınamı, ortaokulmu,lisemi , üniversitemi memleket smmm den geçilmiyorki her çeşit smmm mevcut ;D ;D
Bağımsız denetimi ona buna yada şuna diye tartışılacağına adam gibi bir sınav açsınlar herkes girsin o sınavdan geçen denetimini yapsın yoksa bu piyasada hala mevcut olan bırakın tam tastiği, denetimi,kdv iadesini, herşeyi ölüyü diriyi halledip aç kurtlar gibi bizim defterlere saldıran dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir meslek olan ymm ler dururken bize bu işten ne ekmeği kırıntısını bile vermezler.

Sistem çok basit hesap uzmanları boşuna mı 25-30 yıl devlet görevlerinde bulunuyor bir kuru maaş siz biraz sabredin sonra ymm olursunuz pastayı siz yersiniz.eee smmm ler ne olacak hani pastanın kağıdına sürünmüş kırıntılar var ya onları da onlara verin yalasınlar. ;D ;D ;D

aazakli ' Alıntı:
Sistem çok basit hesap uzmanları boşuna mı 25-30 yıl devlet görevlerinde bulunuyor bir kuru maaş siz biraz sabredin sonra ymm olursunuz pastayı siz yersiniz.eee smmm ler ne olacak hani pastanın kağıdına sürünmüş kırıntılar var ya onları da onlara verin yalasınlar. ;D ;D ;D

Siz Müşavir misiniz?

Ben gözümle şahit oldum arkadaş adamlar 1000 defteride olsa gözlerinde nasıl bir açlık varsa doymuyorlar ve YMM ler çatır çatır defter tutuyorlar bu durumada türmobda sessiz kalıyor çünkü birlikte oy çokluğu gene ymm lerde.
Adam devlette 20 yıl değil 200 yılda çalışsa çıkar piyasaya saldırır raporunu yazar parasını alır ama tekrar ediyorum bu açların gözleri dönmüş durumda adamlar bildiğiniz smmm bürosu hesabı defter kovalıyorlar sorduğunuzdada danışmanlık hizmeti diyorlar benden demesi.
Bu bağımsız denetimdede adam gibi bir kurum herkesi sınav yapmazsa bu işten para kazanmayı beklemek çok büyük hayalperestlik olur. Bu iş eğitimle ,seminerlerle olacak bir iş değil yap sınavı,koy başarı ortalamasını koy çan eğrini, herkes girsin kotayı aşan geçsin yoksa bu iş gene bizim muz cumhuriyeti hesabı özel smmm işine benzerse ohooo artık 50 tl ye AŞ bağımsız denetim raporunu görmemiz yakındır.

Biz de smmm ler 50 TL defter tutuyorlar.Onlar yüzünden müşteri kaybediyorum gidene güle güle.Ymm ler AŞ.raporlarını 50 TL yaparsa valizi toplar köyüme giderim. >:(

50 tl ye kimse yapamıcak , aç gözlü kişiler bile bu kadara yapamıcak çünkü, türekiye muhasebe standartlarına göre bilançolar çoğu firmaca hazırlanamıcak, tablolar standartlara göre hazırlancak, hesaplamalar , kanıt toplamalar yapılcak bunları yapmak zaman ve ekip işleri birde kendi maaşları var en asgari alması gerekecek rakamları almak zorunda kalacaklar yani kimse yapamayacak o kadar ucuza.

TTK nın bağımsız denetim ile ilgili maddlerinin yürürlüğü ertelenecek gibi görünüyor, tic bakanlığında çalışan arkadaşlarımdan da öğrendiğim kadar, bakanlık ayrı birimlere bölünmüş ama daha neyin nasıl olacağı konusu tamamen muğlakmış, ayrıca 2012 yılındaki fin tabloların ufrs ye göre düzeltilmesi gerekecek, bunu yapacak ne alt yapı mevcut ne donanımlı muhasebeciler, Basel gibi sanırım uygulama ertelenecek

çokta sürpriz olmaz...

bu kanun ertelenmicek gibi görünüyor zira günümüz ticareti, 1956 model kanunlarla yürümüyor dünya ülkemiz gerekleri bunu gerekli kılıyor.Ticaret bakanlığını maliye bakanlığının hazır olmaması bu kanunu etkilemicek mühim olan meslek mensubunun hazır olması, zira %99 meslek mensubunun yapacağı bakanlıklara sadece hazırladıımızı vercez onlarda alcaklar onların hazır olmamaları hiçbirşeyi değiştirmicek.sistemleri hazır olduğunda bizden aldıklarını yüklücekler sistemlerine.Ayrıca eğitimlerde ekim gibi başlar.

meslek mensupları hazır diyosun yani???

serhat durmus ' Alıntı:
bu kanun ertelenmicek gibi görünüyor zira günümüz ticareti, 1956 model kanunlarla yürümüyor dünya ülkemiz gerekleri bunu gerekli kılıyor.Ticaret bakanlığını maliye bakanlığının hazır olmaması bu kanunu etkilemicek mühim olan meslek mensubunun hazır olması, zira %99 meslek mensubunun yapacağı bakanlıklara sadece hazırladıımızı vercez onlarda alcaklar onların hazır olmamaları hiçbirşeyi değiştirmicek.sistemleri hazır olduğunda bizden aldıklarını yüklücekler sistemlerine.Ayrıca eğitimlerde ekim gibi başlar.

Değerli Meslaktaşlarım,

Serhat Durmuş bey arkadaşım işin özünü çözmüş. Eve kanun iptal edilmeyecek, uygulama süresi (2005 den beri çıkamadığından) daha da uzatılmayacak ve tüm SMMM ve YMM meslektaşlarımızla bazı arkadaşlarımızın ima ettiği gibi YMM meslektaşlarımızın lehine yetki gasbı olamadan uygulanacak. Aksini düşünenler olabilir ama kendileri bilirler. 2013 yılında olaya ve konuya hazır olmayan onlar olurlar. Kuş uçar ve hazır olmayanlarda maalesef bakıp kalırlar. Bu sebeple hepimiz kendimizi bu konuya hazırlayalım, eninde sonunda bu trene bineceğiz. Ne kadar donanımlı olursak hem kendimize hem çevremize faydası olacaktır. Ayrıca bu konuda dolaşan en güçlü fısıltı gazetesi dedikodusu şudur. "İlk yılın uygulamasında belki bir aktif/hasılat vb. büyüklüğü kotası." Ne farkederki. Şans diye bir şey yoktur değilmi? Fırsatlara hazı yakalanmak vardır. Biz bu güzel tarihi fırsata hazır yakalanalım.

Ayrıca sizelerle bir başka güzel haber daha paylaşmak istiyorum. İlk ağızdan iletiyorum. Bizlere eğitim verecek olan Eğiticiler (Kobi TFRS Eğitimcisi Eğitimine katılan Meslektaşlarımız) 4 büyüklere bulunan ve Tam Set uygulamacısı olan değerli meslektaşlarımızdan bum konuda 21 saat daha eğitime tabi tutulacaklar. Bu konuda çaba gösteren değerli TÜRMOB ve İlgili Oda Yöneticilerine ve başkanlarına hepimiz adına ayrıca teşekkür ediyorum. Donanımları son derce kuvvetli olan bu Eğitimcilere ayrıca uygulamaya yönelik verilecek bu eğitim ile bizlerim ağitimleri esnasında olayın kavranmasının dahada iyi olacağı kanısındayım. Dört gözle bekliyorum.

Çalışalım, kendimizi yenileyelim, bizleri kötü düşünceleri ile demorolize edenlere karşı kendi savlarımızı ileri sürelim ve bırakalım onlar bu trene binmekte geç kalmak istiyorlarsa kalsınlar. Biz vakti zamanı gelince binelim.

Luzatez ' Alıntı:
Funda seninde bir önceki dediğin bir sonrakini tutmuyor.

daha önce;

'Bu konuda eli kolu bağlı olarak kendimizi TÜRMOB'un insafına bırakmamayı düşünüyoruz. 'Dilekçe hazırladık bakanlığa yolluyoruz ...

şimdi;
TÜRMOB 'un verdiği bu eğitimler biz meslek mesnuplarının daha iyiye ulaşması, kaliteyi daha çabuk yakalaması içindir.

Kötümü işte!

TÜRMOB sesimizi duymuş demek ki. Birşeyleri doğru yapıyorsa doğru yapıyor demeyelim mi? İftiramı atalım! Yanlışına yanlış dedik, doğrusuna doğru dedik.

Kötü mü ettik!

Tavsiyelerin nedir ?

Değerli Meslektaşlar

Somut bilgi ve belgeler üzerinden tartışalım lütfen Kişisel polemiğe girmeyelim Luzatez arkadaş Funda hanımın doğrusu eğrisi kendisini ilgilendirir forumdakilerde okur değerlendirir Burada kimse hakim yargıç değil Eğer buaraya yazanların herbirine senin dediğin tutmuyor dersek kimse buraya yazmaz Bıraklım doğruyu eğriyi dediklerinin tutup tumadığını forumdaşlar karar versin Buradaki amaç mesleki bilgi paylaşımı, kişilerin sorgulanması değil burada fikir ve bilgileri sorgularız ancak kişileri değil lütfen bu tür polemikllerle insanları forumdan soğutmayalım

Saygılarımla

Önder TUNABOYLU
SMMM Sorumlu Ortak Başdenetçi

Önder68 ' Alıntı:
Değerli Meslektaşlar

Somut bilgi ve belgeler üzerinden tartışalım lütfen Kişisel polemiğe girmeyelim Luzatez arkadaş Funda hanımın doğrusu eğrisi kendisini ilgilendirir forumdakilerde okur değerlendirir Burada kimse hakim yargıç değil Eğer buaraya yazanların herbirine senin dediğin tutmuyor dersek kimse buraya yazmaz Bıraklım doğruyu eğriyi dediklerinin tutup tumadığını forumdaşlar karar versin Buradaki amaç mesleki bilgi paylaşımı, kişilerin sorgulanması değil burada fikir ve bilgileri sorgularız ancak kişileri değil lütfen bu tür polemikllerle insanları forumdan soğutmayalım

Saygılarımla

Önder TUNABOYLU
SMMM Sorumlu Ortak Başdenetçi

Değerli desteğiniz için teşekkür ederim. Beni anlamış olmanız beni ziyadesi ile mutlu etti. Sonuçta amacımız bilgi paylaşımı, kendimizi geliştirmek için çabalamamız bundan.

funda1%20(Medium)(1).jpg

Makale çok güzel. Kopyala yapıştır için çok uzun. 20000 karakterden fazlasını almadı.
Linki koydum

ben bu makaleden bir şey anlamadı smmm leri ilgilendiren alanı yardımcı olursanız sevinirim.

TAXTOTAX ' Alıntı:
Makale çok güzel. Kopyala yapıştır için çok uzun. 20000 karakterden fazlasını almadı.
Linki koydum

"nguroy" neden makalenin linkini sildin.