personel maaş programı

TTK Denetçilik Sınavında Ders Bazında Muafiyetler Tanınıyor

Ynt: TTK Denetçilik Sınavında Ders Bazında Muafiyetler Tanınıyor

O zaman tamamen devletin denetim elemanı büro memuru olursunuz.
Asla ve asla devlet adına çalışmam, devletten gelecek para kazandığımın on katı bile olsa , her zaman serbest veya özel sektörde çalışmayı tercih ederim.

Devlet memuru olursanız, o zaman sizi tayin eder, biraz birilerine dokunursanız kendinizi sirrt, yada pervari de bulablirsiniz......iyi işleri kendi yandaşlarına , angarya işleri size verir.
İşini uyduranlar hiç bir iş yapmadan "bankamatik " memuru olur.
Siz gece gündüz çalışıp kendinizi yetiştirisiniz ağzınızla kuş tutarsınız sonuçta hiç bir fark görmezsiniz. Boşvermeye başlarsınız.
Çalışanla, çalışmayan , testiyi kıranla götüren hep aynı maaşı alır.

Sovyet sistemi neden çöktü sanıyorsunuz. İşte bu girişimcilik olmadığı için. :)

Sayın moderator demiş ki;

O zaman tamamen devletin denetim elemanı büro memuru olursunuz.
Asla ve asla devlet adına çalışmam, devletten gelecek para kazandığımın on katı bile olsa , her zaman serbest veya özel sektörde çalışmayı tercih ederim

Yıllarca aynı şiarda hareket eden bir kişi olarak gönlüm sizin gibi düşünse de,içinde bulunduğumuz yapı bu tip bir tarzın sorunlardan başka bir şey üretmediğini göstermektedir.(web adı bile kgk.gov.tr olan tmsk.org.tr gibi)

Yapmış olduğumuz iş,kamu gelirlerine yöneliktir.özü elbette bu değildir ancak bu bilgilere ihtiyaç duyabilecek müteşebbislerin matematiksel oranı genel oran içinde olsa olsa bir sapma kadar hafiftir.Hal böyle olunca yıpratılan ve evrakçılığa kadar indirgenen bir meslek oluyor.
Zaman ile bunlar düzelecektir diyebilirsiniz.Katılırım.
Ama geçen zaman telafisi olmayacak zamandır.27 yıllık bir tecrübeden çıkan netice acıdır.Ama ne yazık ki gerçek budur.

Sovyetlerin çöküş sebebi müteşebbis ruhunun eksikliği değildi.Sosyalizmin yarattığı güven ve rahatlığın halk yığınlarındaki etkisi idi.Adı ise toplumsal tembellikti. :) Daha birçok şey var ama .........

sevgilerimle,

Sizin görüşünüzdür saygı duyarım. :)

O zaman bu işlere gerek yok diyorum bende. Girersiniz devlete , atarız kendimizi bir masanın arkasına, başlarız emeklilik günleri saymaya. :)

Ancak ilginç olan sizin tersine zaman geçtikçe özgür olmak istemek yerine devlet memuru olmak isteğinizin artmasıdır. :)

Ben meslege gireli 40 yıl oldu. Gençlik zamanlarımda da devlet istemiyordum. Şimdi de istemem doğrusu (teorik tabi)

Demek ki bir zamanlar faturaları bakkaldan alır ve mart ayında faturalar keserdik işletme defterlerini işte böyle kapatırdık diyebileceğim bir meslekdaşın moderator olması ayrıca sevindirdi beni. :-* kalamoza defterinin manivelasını yaglarken cari hesap ekstrelerinin çıkarılmasına özen gösterirdik ifadeleri ile devam eden sohbetler vs.vs

"Ancak ilginç olan sizin tersine zaman geçtikçe özgür olmak istemek yerine devlet memuru olmak isteğinizin artmasıdır." ifadenizi bekliyordum.
Öyle bir meslek ki sürekli bulmaca çözmenin hazzını verirken,diğer yandan yaşamınızın bütün karelerine rakamları dolduruyor.Ne bir tatilin keyfini çıkarabiliyorsunuz,ne de dogru olmanın aslında en büyük yanlış olduğunu anlayabiliyorsunuz.
Maddiyatın şekillendirdiği hayat, sizi özgür olmaktan ziyade çalışma yaşamının değişmez taşlarından biri yapıyor.Diğerleri için verdiğiniz çaba ve zahmetten arta kalan parçayı çoktan unutup gidiyorsunuz.Kimbilir belki de özgür olmaktansa hiç olmamayı bile özlüyorsunuz.
Kırmızı-mavi ve yeşil mürekkeplerin işaret parmağında bıraktığı o derin saygıyı hep hatırlıyorsunuz.
Belki de bundan olsa gerek özgürlüğe inat,rahat bir tutsaklığı arıyorsunuz.
İnanmasanız bile,

en derin sevgilerimle sevgili moderatörümüz.

:) :)

Sevgi bizden. Herkesin hakkında hayrılısı olsun.