Turizm seyahat firması kdv durumu

Ynt: Turizm seyahat firması kdv durumu

KDV genelgesi öyle birşey demiyor ama zaten belgeniz yoksa yurt dışı seyahat organizasyonu yapmanız mümkün değil.
Yani ne para toplayabilirsiniz ne de fatura kesebilirsiniz. Doğal olarak da fatura kesemediğiniz için kdv konusundaki istisnalardan yararlanmanız söz konusu değildir.

Nizam bey zaten benim öyle bir sıkıntım yok ;D belge ile ilgili.

Öncelikle yurt dışı turları düzenleyebilmeniz için A grubu seyahat acentası belgesi almanız gerekir. Bu belge olmadan yaptığınız hiç bir işlem yasal olmaz.
[/quote]
Nizam Bey
Bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Bu firma henüz seyahat acentası belgesi almadı, almak için çaba sarfediyorlar. Bu belge olmadan yaptığınız yasal olmaz derken kdv muafiyeti konusunda sorun olabilir mi? olsa olsa tursab veya Turizm Bakanlığı mevzuatı açısından sorun yaşarlar diye düşünmekteyim yani seyahat acentası belgesi olmayan yurt dışı hizmeti için kdv siz fatura düzenleyemez mi ? Bu konuda Kdv kanunu istisnalar bölümünde açık bir hüküm yok yoksa yanılıyormuyum görüşünüzü açıklarsanız memnun olurum.

Görüşlerimi yukarda açıkladım. KDV istisnası mali idarenin çok üzerinde durduğu bir konudur . Sık sık özellikle incelemeye girer. Bu firmanın yurt dışı tur organizasyonu faturası kesmeye yetkisi yoksa, istisnalrı nasıl gösterecek, sorgulama gelirse nasıl açıklayacak. Bence belge almadan yapmasınlar yada araya bir acenta koysunlar.